Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI HELSINKI

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Helsinki

  Kao početna točka istraživanja Finske odličan je izbor Zračna luka Helsinki. Bilo da u ovu zemlju dolazite poslovno ili ste se zbog njenih fantastičnih krajolika netaknute prirode ili liberalnog i suvremenog društvenog života ili pak zbog fascinantne povijesti i jedinstvene kulture, odlučili da ju posjetite turistički, vjerojatno ćete stići zrakoplovom. Zbog velike udaljenosti, a i jer postoje direktne zrakoplovne linije koje povezuju Helsinki sa odredištima u Hrvatskoj, većina dolAzaka iz naše zemlje u Finsku je preko Zračna luka glavnog grada, a odatle uz rent a car u zračnoj luci Helsinki, možete se upustiti u istraživanje i grada Helsinki i njegove živopisne umjetničke scene i prekrasnog arhipelaga, ili pak napravite svoj odmor pravom avanturom putujući i otkrivajući ogromne finske krajeve obrasle bujnim šumama uz pregršt netaknutih jezera koja krase krajolike ove sjevernoeuropske zemlje.

  Ovisno o vašem planu putovanja birajte kategoriju automobila koju želite da unajmite za istraživanje i upiznavanje Finske. Auto Europe nudi mogućnost izbora velikog broja kategorija automobila uz dodatne pogodnosti i posebne ponude. Uz više od 60 godina iskustva i suradnju sa najeminentnijim svjetskim rent a car tvrtkama osigurali smo za naše klijente najbolje cijene na više od 24.000 lokacija u 180 zemalja diljem svijeta. Uz sve to posebnu pozornost pridajemo našem korisničkom servisu pa vam možemo garantirati i uslugu na najvišoj razni. U nekoliko klikova na našoj web stranici ili pozivom naših suradnika za rezervacije, osigurajte si pouzdan i povoljan najam vozila u zračnoj luci Helsinki, ili bilo kojem drugom odredištu u svijetu.

  Podatci o zračnoj luci

  Međunarodna zračna luka Helsinki – Vantaa je najprometnija zračna luka Finske i oko 90% međunarodnog zračnog prometa Finske odvija se u njoj. Nalazi se oko 20km sjeverno od finske prijestonice u gradu Vantaa. Prosječno dnevno je 350 polazaka sa ove zračne luke, a godišnje više od 20 milijuna putnika prometuje kroz nju. Sagrađena je 1952. godine tijekom Ljetnih olimpijskih igara u Helsinkiju, a danas je prema nekim međunarodnim mjerenjima zadovoljstva putnika jedna od najboljih zračnih luka Europe. Poznata je i jedna od omiljenih zračnih luka koje se koriste prilikom presjedanja na putovanju od Europe do Azije zbog iznimno kratkog tranzitnog vremena.

  Zračna luka Helsinki (HEL)
  Adresa: Lentäjäntie 3, 01531 Vantaa, Finska
  Lokacija: Oko 5 km od grada Vantaa i 20-ak km od grada Helsinki
  Telefon: +358 20 708 000
  Avio kompanije koje lete u i iz zračne luke Helsinki: Centralna je zračna luka finske nacionalne zrakoplovne tvrtke Finnair koja ostvaruje najveći broje letova u ovoj zračnoj luci ka više od 100 odredišta od čega je 20-ak interkontinentalnih linija. Iz ove zračne luke letove ima i Norra, zrakoplovna tvrtka-kćer Finnaira koja ima redovne letove ka 30-ak europskih zračnih luka. Iz zračne luke Helsinki povremeno se uspostavljaju i direktni letovi ka hrvatskim gradovima npr. Splitu.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Helsinki?

  Najam vozila u zračnoj luci Helsinki znači brzu, jednostavnu i praktičnu proceduru preuzimanja unajmljenog vozila u jednoj od mnogih vodećih svjetskih tvrtki za najam vozila, naših partnera. Šalteri za iznajmljivanje automobila smješteni su unutar hodnika između dva terminala, a vozilo ćete moći vjerojatno preuzeti na parkingu P3.

  Avis rent a car u zračnoj luci Helsinki Avis u zračnoj luci Helsinki
  Lentäjäntie 3,,
  Vantaa, Finska 01531

  +358 10 436 2244
  Radno vrijeme:
  pon - pet 9:00 - 22:00
  sub - ned 10:00-18:00
  Sixt rent a car u zračnoj luci Helsinki Sixt u zračnoj luci Helsinki
  Lentäjäntie 3,
  Vantaa, Finska 01531

  +358 20 112 2515
  Radno vrijeme:
  pon - uto 7:00 - 1:00
  sri - pet 7:00 - 24:00
  sub 8:00 - 20:00
  ned 9:00 - 1:00
  Alamo rent a car u zračnoj luci Helsinki Alamo u zračnoj luci Helsinki
  Lentäjäntie 3,
  Vantaa, Finska 01531

  +358 10 525 2282
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 23:00
  sub 9:00 - 20:00
  ned 9:00 - 23:00
  Europcar rent a car u zračnoj luci Helsinki Europcar u zračnoj luci Helsinki
  Lentäjäntie 3,
  Vantaa, Finska 01531

  +358 40 306 2800
  Radno vrijeme:
  pon - sri 7:00 - 1:00
  čet 7:00 - 24:00
  pet 7:00 - 23:00
  sub 8:00 - 20:00
  ned 9:00 - 24:00
  Hertz rent a car u zračnoj luci Helsinki Hertz u zračnoj luci Helsinki
  Lentäjäntie 3,
  Vantaa, Finska 01531

  +358 20 555 2100
  Radno vrijeme:
  pon - sri 7:00 - 1:00
  čet 7:00 - 24:00
  pet 7:00 - 23:00
  sub 8:30 - 20:00
  ned 8:30 - 24:00

  Terminali

  U ovoj Zračnoj luci dva su terminala. Terminal 1 nekoć je služio samo za domaće letove dok danas, kao i Terminal 2 ima i domaće i međunarodne letove. Dva terminala su udaljena oko 250m i povezana pješačkom stazom. Danas je podjela letova na terminalima takva da na kapijama broj od 11 do 31 prolaze putnici za domaće letove i letove unutar Schengen zone, a za izvan-šengenske letove rezervirane su kapije broj od 31 do 38. Također na ovoj zračnoj luci prvi put je uspostavljen sustav za praćenje putnika koji pomaže u sprječavanju stvaranje uskih grla i zagušenja u prometu putnika.

  Terminal 1 koji ima 15 kapija uglavnom koriste prijevoznici članovi Star Alliancea, a među kojima je i Croatia Airlines. Na ovom terminalu pronaći ćete pultove za prijavu i dolaske u prizemlju, dok su sigurnosne kapije i kapije za odlaske na prvom katu. Terminal ima željezničku vezu sa kolodvorom Helsinki Central.

  Terminal 2 je veći i sa njega se obavljaju svi interkontinentalni letovi. Također je u dvije razine- dvorana Dolasci je u prizemlju, a kapije za odlske nalaze se na prvom katu i također Terminal 2 ima vezu sa željezničkim kolodvorom u središtu Helsinkija. Pojedine rent a car tvrtke imaju svoje šaltere upravo na ovom terminalu te svakako provjerite na svom vaučeru točnu lokaciju na kojoj ćete preuzeti vozilo ako ste se odlužili za rent a car u zračnoj luci Helsinki. Opće savjete koji mogu biti od koristi prilikom najma vozila možete proučiti na našem blogu.

  U zračnoj luci nalaze se i hoteli kao i poslovne zgrade, a uz područje Zračne luke je i Aviapolis, međunarodni poslovni park u okviru kojeg posluju brojne međunarodne tvrtke. Ovdje je 2013. godine otvoren HOTT, odnosno tzv. Kuća putovanja i prijevoza, sjedište Finnair tvrtke.

  Sadržaji u zračnoj luci Helsinki

  Zračna luka Helsinki nudi brojne mogućnosti za objedovanje od restorane, od pultova brze hrane i kafića. Putnici koji žele obaviti kupnju na aerodromu također očekuje veliki izbor, s naglaskom na finske proizvode i delicije, uključujući brandove poput Marimekko, Alvar Aalto, Iittala, pa čak i namjenski dućan Moomin. Na raspolaganju su i kiosci za kupnju tiska, Duty free prodavaonice i specijalizirane prodavaonice za proizvode i dodatke za putovanja. Za podizanje novca na raspolaganju su brojni bankomati, a konverziju novca u Euro, koji se koristi u Finskoj kao valuta, izuzev kovanica od 1 i 2 Eurocenta, možete izvršiti na šalterima. Zračna luka Helsinki putnicima nudi besplatan bežični pristup internet.

  Kako stići do i od zračne luke Helsinki

  Uz najam vozila od Zračne luke do Helsinkija, vozeći cestom broj 45, stići ćete za oko pola sata. Također, sa Zračne luke autom su vam lako dostupni i drugi finski gradovi i odredišta interesantna za posjet. Do željezničkog kolodvora Helsinki Central od 2015. godine za 30-ak minuta možete stići dvjema željezničkim linijam- zapadnom tzv. I ili istočnom tzv. P koja ima stajalište u mjestu Tikkurila iz kojeg polaze vlakovi za udaljena odredišta, primejrice Sankt Petersburg ili Moskvu. Vlakovi na obje linije voze svakih 10 minuta u vrijeme najfrekfentinijeg prometa putnika, a posljednji polazak je oko 1 sat iza ponoći. Noću sa zračne luke i do kolodvora Tikkurila i do središta grada Helsinki voze redovne autobusne linije. Autobusna linija 615 cjelodnevno, uglavnom na svakih pola sata, vozi od zračne luke do željezničkog kolodvora Helsinki Central ali i kroz druge dijelove grada. Osim ove linije, čiji je operater Helsinki regionalna prometna uprava, na raspolaganju su i linije kojima upravlja Finnair, a koje također voze od zračne luke do središta grada. Također, postoje i prijevozne usluge drugih autobusnih kompanija kao i taksi prijevoz tako da od Zračne luke Helsinski do središta grada vrlo jednostavno možete stići u svako doba dana.

  Savjeti za parking

  Parkiranje na ulici u Helsinkiju relativno je jednostavno, ali može biti i skupo, a samo središte grada ima najviše cijene. Parkiranje na ulici naplaćuje se od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati, a ponekad i subotom. Pozorno i detaljno pročitajte sve znakove uz parkirno mjesto, jer je unutar parkirnog prostora u gradu, parkiranje je dozvoljeno samo na označenim mjestima. Podzemna parkirališta nude se u trgovačkim centrima Forum i Kamppi u blizini željezničkog kolodvora Helsinki Central.

  Korisne poveznice

  Međunarodna zračna luka Helsinki


  Dodatne informacije o zračnoj luci Helsinki

  Zračna luka Helsinki
  Lentäjäntie 3,
  Finska, 01531

  IATA kod: HEL
  IACO kod: EFHK
  Wikipedija
  Geografska širina: 60.317222
  Geografska dužina: 24.963333

  Opće informacije: Međunarodna zračna luka Helsinki najprometnija je finska, i među najprometnijim skandinavskim zračnim lukama. Nalazi se Oko 5 km od grada Vantaa i 20-ak km od grada Helsinki.