Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI KEFLAVIK

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Keflavik po najnižim cijenama

  Zemlja polja lave, fjordova kao stvorenih za fotografiranje i snijegom pokrivenih planina, Island brzo postaje popularna destibnacija zbog jedinstvenih prirodnih atrakcija, uključujući oko 200 grijanih termalnih bazena rasprostranjenih diljem otoka. Posjetitelji koji stignu u zračnu luku Keflavik uglavnom odsjedaju u obližnjem gradu Keflavik ili glavnom gradu Reykjaviku, udaljenom 50-ak km sjeveroistočno od zračne luke

  Rent a car u Zračnoj luci Keflavik sa Auto Europe pruža direktan pristup jednom od najčarobnijih dijelova Islanda, otoka koji je poznat po svojoj ljepoti i veličanstvenim krajolicima. Zahvaljujući već legelndarnom renomeu koji Auto Europe stječe već od 1954. godine, možete sa povjerenjem rezervirati željeno vozilo i uživati u svom odmoru.

  Zračna luka Keflavik je smještena na poluotoku Reykjanes, spektakularnoj obalnoj regiji prepunoj mjesta od ogromnog turističkog interesa, poput parnih otvora i bazena s kipućem blatom Gunnuhver i prirodnog rezervata Reykjanes koji se prostire na 300 četvornih kilometara

  U lokalnom se području mnogo toga može vidjeti i raditi, a najpoznatiji turistički lokaliteti su Viking World, Duus muzej i Plava laguna, veliko geotermalno jezero okruženo poljima lave sigurno za kupanje.Blagoslovljen nekim od najvećih sjevernoeuropskih turističkih atrakcija, uključujući Nacionalni muzej, Centar Divljina i fascinantnu ledenu špilju Langjökull, Reykjavik (najveći grad Islanda) lako je dostupan i na samo 45 minuta vožnje udaljen od zračne luke Keflavik

  Osim Keflavika i okolnog poluotoka Reykjanes, posjetitelji koji žele na najbolji mogući način iskoristiti svoj najam vozila u zračnoj luci Keflavik sa Auto Europe, mogu uživati u veoma ugodnoj vožnji čuvenom islanskom cestom Route 1, poznatom i kao Ring Road. Duga skoro 1450km, ova moderna i životopisna cesta vodi gotovo cijelom obalom otoka okružujući ga i dovodi putnike do nekih od najspektakularnijih vidikovaca u Europi, prolazeći pored brojnih ledenjaka, snijegom pokrivenih planina i krajolika koji liče na mjesečeve. Noću je čak moguće vidjeti neuhvatljivu Polarnu svjetlost (Aurora Borealis), najveći prirodni svjetlosni spektakl na Zemlji.

  Za rent a car sa Auto Europe pri posjeti Islandu, dovoljno je nekoliko klikova u tražilici na našoj web stranici, a ako vam je draže da vam pri rezerviranju svojim savjetima pomognu naši suradnici za rezervacije možete nas kontaktirati i telefonski na broj +49 89 412 097 83.

  Podatci o zračnoj luci

  Glavni grad Islanda, Reykjavik nalazi se u neposrednoj blizini Keflavika i njegove moderne zračne luke. Zračnu luku Keflavik izgradila je američka vojska tjekom Drugog svjetskog rata, a zgrada terminala otvorena je osamdesetih godina i broj putnika od tada neprestano raste i povećao se na gotovo 10 milijuna godišnje. Danas mnoge najveće i najznačajnije avio tvrtke prometuju između zračne luke Keflavik i ključnih svjetskih gradova kao što su Boston, Brussels, Chicago, Dallas, Frankfurt, Geneva, London, Los Angeles, Manchester, Moskva, New York, Orlando, Toronto i Washington.

  Zračna luka Keflavik (FCO)
  Adresa: Keflavíkurflugvöllur, 235 Keflavík, Island
  Telefon: +354 425 6000
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Keflavik: American Airlines, Air Canada, Delta, United Airlines, Austrian, easyJet, Lufthansa i British Airways, između ostalih. Iz Hrvatske momnetalno nema direktnih letova, no i uz presjedanje, moguće je naći dosta povoljne cijene.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Keflavik?

  Zračna luka Keflavik je vrlo dobro projektirana i ne treba vam puno vremena za pronaći šalter tvrtke sa kojom ste rezervirali najam vozila. U stvari, rent a car u zračnoj luci Keflavik posredstvom Auto Europe ne može biti brže niti jednostavnije nego što je, jer su šalteri nekih od najpoznatijih svjetskih tvrtki za najam vozila smještene direktno ispred sale za dolaske.

  Radno vrijeme rent a car tvrtki

  Avis u zračnoj luci Keflavik Avis u zračnoj luci Keflavik
  Keflavíkurflugvöllur,
  Keflavik, Island 235

  +354 591 4000
  Radno vrijeme:
  Ned-sub 4:00 - 1:00
  Budget u zračnoj luci Keflavik Budget u zračnoj luci Keflavik
  Keflavíkurflugvöllur, 320,
  Keflavik, Island 235

  +354 562 6060
  Radno vrijeme:
  Ned-sub 04:00-01:00
  Europcar Car Hire at Keflavik Airport Europcar at Keflavik Airport
  Keflavíkurflugvöllur,
  Keflavik, Island 235

  +354 425 0300
  Radno vrijeme:
  Ned-sub 6:00 - 23:59
  Hertz u zračnoj luci Keflavik Hertz u zračnoj luci Keflavik
  Keflavíkurflugvöllur, 320,
  Keflavik, Island 235

  +354 522 44 30
  Radno vrijeme:
  Ned-sub 00:00 - 23:59

  Terminali

  Zgrada glavnog terminal zračne luke Keflavik dobila je ime po jednom od prvih Europljana koji si ikada zakoračili na američko tlo - Leif Erikson. Otvorena je u travnju 1987. godine a kasnije je proširena otvarnjem 2001. g. Južne zgrade (ona nije zaseban terminal) sukaldno zahtjevima Schengenskog sporazuma, a nakon toga je uslijedilo proširenje Sjeverne zgrade 2007. godine.

  Sadržaji u zračnoj luci Keflavik

  Jedna od najprometniji zračnih luka sjeverne Europe, Keflavik, služi svakodnevno tisućama svjetskih putnika svojom impresivnom ponudom sadržaja. Njezin brzi Wi-Fi signal (nije potrebna zaporka za pristup) besplatan je za sve putnike bilo da su u dolasku ili u odlasku, dok Arion banka pruža prijeko potrebnu uslugu zamjene valuta i u dvorani za odlaske i u dvorani za dolaske. U zgradi terminala nalazi se 14 bankomata od kojih je se 6 nalazi u dvorani za dolaske i na njima možete podići gotovinu u islandkoj valuti- krunama, a 8 je u dvorani za odlaske i na njima možete podići gotovinu u drugim valutama. Osim impresivnog i veoma prostranog Duty Free prostora, još je nekoliko trgovina, uključujući veliku dvoranu sa hranom u isladnskom stilu, suvenirnicu i knjižaru, koje omogućuju putnicima, koji imaju dovoljno vremena na raspolaganju, kupovinu prije nego se ukrcaju na let. Bogat izbor ugostiteljskih objekata u Zračnoj luci Keflavik nudi od Dunkin Donutsa do restorana Nord (probajte pizzu od jastoga) i sve ono što je između ove dvije ponude.

  Kako stići do i od zračne luke

  Mreža lokalnog javnog prijevoza je relativno jeftina i učinkovita između zračne luke i središta grada Keflavik, a taksiji (puno skuplji) voze neprekidno i mogu se naći u zračnoj luci, u gradu i okolici. Sam Keflavik je mali sa oko samo 15000 stanovnika, pa je lako obići ga i vidjeti mnogo uz najam vozila u Zračnoj luci Keflavik sa Auto Europe, ali je još zabavnije istražiti ga pješice ili biciklom. Čak je moguće pješačiti do zračne luke izravno od središta Keflavika ljudima koji uživaju u tome.

  Strætó, lokalni autobusni prijevoznik, vozi redovne linije između Keflavika i glavnog grada Reykjavika (gdje boravi većina posjetitelja). Putovanja od Reykjavika do zračne luke autobusom traje oko 45 minuta. Još je jedna učinkovita autobusna linija, kojim upravlja Flybus tvrtka, koja je povezana sa svim međunarodnim letovima kako bi osigurala putnicima pogodni transfer između zračne luke Keflavik i većine glavnih hotela u Reykjaviku. Također, posebna autobusna linija Airport Express vozi između zračne luke i nekoliko ključnih lokacija u središtu Reykjavika, kao i tvrtka „Airport Direct minibus”.

  Savjeti za parking

  Parking nije problem u zračnoj luci ili u gradu Keflavik. Pogodan za pokupiti i ostaviti putnike je parking za kratko vrijeme koji se nalazi blizu glavnog terminala (prvih 15 minuta parking je besplatan), dok se za dugoročni parking prostor nalazi sjeverno od zgrade i ima obilje slobodnih mjesta po povoljnoj cijeni (oko 15 Eura dnevno). Gradsko područje Keflavika nudi dobar izbor mogućnosti parkinga u samom središtu i duž šetnice uz obalu gdje se mogu naći brojni hoteli. Parking je moguć i kod glavnih turističkih atrakcija Keflavika, uključujući muzej Viking World i uvijek popularnu Plavu lagunu. Parkirati u glavnom gradu Reykjaviku obično se može bez problema zbog obilja slobodnih mjesta kako u središtu grada tako i u gradskoj okolici.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Keflavik

  Turizam Keflavik

  Turizam Island