Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI LISABON

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Lisabon

  Lisabon je jedna od rijetikih europskih metropola čija se zračna luka nalazi unutar granica samog grada. Ne samo da prilikom slijetanja pruža najbolji pogled na grad, već ima i izvrsnu povezanost koja vam omogućava brzi i efikasan prijevoz. Za samo 25 minuta vožnje metroom naći ćete se u samom srcu grada, a kad stignete tamo, odmah će vam upasti u oči da je Lisabon mjesto gdje se miješaju mnoge kulture i epohe.

  Od dvorca Sv. Jurja, trga Rossio, lisabonske katedrale, i prekrasne kulture pombalinske ere – nećete odoljeti šarmu ovog svjetskog grada. Uz rent a car u zračnoj luci Lisabon moći ćete lakše doći i do novijih dijelova grada kao što je Expo, jer vrijedi potrošiti malo vremena istražujući ovaj živopisni kvart. Isto tako, planirajte izlete u Cascais Sintru, ako dan želite provesti opušteno. Ako se uputite prema jugu, doći ćete do prekrasnih pješčanih plaža – Costa da Caparica, Figueirinha i Portinho da Arabida.

  Sa više od 60 godina u rent a car industriji, Auto Europe nudi sjajne ponude raznih dobavljača i najboljih rent a car brandova. Naše partnerstvo sa više dobavljača za vas također znači puno veći izbor vozila, i ono što je jako važno jamstvo najniže cijene – što svakako povećava šanse za pronalazak idealnog vozila za vaše putovanje. Uz rent a car mi također nudimo i najam kampera, kao i luksuznih vozila. Za više informacija pozovite naše agente, ili isprobajte naš online rezervacijski sustav koji je jednostavan za navigaciju i nudi potpunu sigurnost.

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka Lisabon nudi obilje suvremenih sadržaja za modernoe putnike. Smještena u Lisabonu i samo 6,5 km sjeverno od samog srca grada, ova zračna luka je glavno središte TAP Air Portugala i Portugalie. Kao jedna od najzapadnijih zračnih luka u Europi, važna je točka za letove iz Amerike u Europu.

  Zračna luka Lisabon Airport (LIS)
  Službeni naziv: Humberto Delgado Airport & Lisabon Portela Airport.
  Adresa: Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lisabon, Portugal.
  Lokacija: Zračna luka se nalazi u sjevernom dijelu grada Lisabona.
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Lisabon: Aegean Airlines, Aer Lingus, Aeroflot, Air Algerie, Air Arabia Maroc, Air Baltic, Air Canada Rouge, Air Europa, Air France, Air Malta, Air Moldovia, Air Transat, American Airways, Arkia, Atlantic Airways, Azores Airlines, Azul Brazilian Airlines, Beijing Capital Airlines, Cabo Verde Airlines, TAP Air Portugal, Easy Jet, Ryanair, Transavia, Tunisair, Turkish Airlines, Vueling, United Airlines, Wizz Air i mnoge druge. Croatia Airlines od travnja do listopada nudi izravne letove iz Hrvatske za Lisabon

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Lisabon

  Ako se odlučite za najam vozila u zračnoj luci Lisabon , sve šaltere rent a car tvrtki naći ćete desno od izlaza na Terminalu 1. Samo slijedite natpise Rent a Car do šaltera koji se svi nalaze jedan do drugog u manjoj zgradi koja povezuje glavni terminal sa garažama za rent a car vozila. Po završetku najma svoje vozilo trebate vratiti na isto parkiralište. U dodatku na šalter sa agentima, Europcar je uveo i novu premium pick-up uslugu. to je samouslužni paket koji je osmišljen kako bi vam uštedio na vremenu i ograničio broj ljudi s kojim biste mogli doći u kontakt.

  Prije dolaska pažljivo pročitajte uvjete i odredbe navedene u vašem voucheru, i između ostalog obratite pažnju na visinu depozita, pravila o gorivu, naziv rent a car tvrtke i svu dokumentaciju koja će vam biti potrebna. U osnovi, prilikom preuzimanja vozila trebate predočiti valjanju vozačku dozvolu, voucher za najam vozila, kreditnu karticu koja glasi na vaše ime (na ime glavnog vozača) i osobnu iskaznicu, odnosno putovnicu. U dodatku, na kartici morate imati dovoljno srestava za iznos depozita.

  Kako se parkiralište nalazi odmah do jedne od najprometnijih cesta u Lisabonu, prije nego se uputite u svoju novu avanturu, dobro se upoznajte sa vozilom, a na našoj web stranici pročitajte Najam vozila u Portugalu neka od važnijih prometnih pravila. Prije napuštanja garaže, u potpunosti pregledajte vozilo, i usporedite eventualna oštećenja na ugovoru o najmu i na samom vozilu. Ukoliko vam je zgodno, savjetujemo da fotografirate ili snimite sva oštećenja ili problematične stavke.

  Avis rent a car u zračnoj luci Lisabon Avis u zračnoj luci Lisabon
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lisabon, Portugal 1700-008

  +351 218 463170
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 1:00
  Budget rent a car u zračnoj luci Lisabon Budget u zračnoj luci Lisabon
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lisabon, Portugal 1700-008

  +351 218 478804
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 1:00
  Enterprise rent a car u zračnoj luci Lisabon Enterprise u zračnoj luci Lisabon
  Alameda das Comunidades Portuguesas
  Lisabon, Portugal 1700-008

  +351 210 192714
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 1:00
  Europcar rent a car u zračnoj luci Lisabon Europcar u zračnoj luci Lisabon
  Alameda das Comunidades Portuguesas
  Lisabon, Portugal 1700-008

  +351 218 473180
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:30 - 1:00
  Hertz rent a car u zračnoj luci Lisabon Hertz u zračnoj luci Lisabon
  Alameda das Comunidades Portuguesas
  Lisabon, Portugal 1700-008

  +351 210 410462
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 1:00

  Terminali

  Zračna luka Lisabon ima dva terminala. Terminal 1 postoji još od 1942. godine, glavni je aerodromski terminal i služi i za dolaske i za odlaske. Mnogi avio prijevoznici polijeću s terminala jedan. Kao glavni terminal ima jednostavan pristup parkirnim garažama i sustavu javnog gradskog prijevoza.

  Terminal 2 je manji terminal koji je od terminala jedan udaljen nekih desetak minuta vožnje shuttle busom. Ovaj terminal je prvobitno napravljen kao privremena mjera za koordinaciju povećanog broja putnika dok se ne izgradi nova zračna luka. Terminal 2 služi samo odlazne letove i kao takav nema izravnu vezu s lokalnim sustavom javnog prijevoza ili parkirališnim garažama. Ovaj terminal uglavnom koriste niskobudžetni avio prijevoznici, kao što su EasyJet, Ryanair i Wizz Air.

  Sadržaji u zračnoj luci Lisabon

  Na terminalu 1 se kao na glavnom, nalazi većina trgovačkih i uslužnih objekata. Uz standardne usluge koje očekujete od međunarodne zračne luke, poput check-in šaltera, salona, trake za preuzimanje prtljage, bankomata, dječjeg igrališta, mjenjačnica, ovdje ćete također naći dosta trgovina suvenira, poštu, kafee, restorane, ljekarnu i i još puno dućana sa ponudom najboljih svjetskih marki.

  Na terminalu 2 ćete također naći mnogo trgovina, restorana i kafića, međutim, međutim kako ovaj terminal služi samo za odlazne letove, ponuda je ipak manja nego na terinalu 1. Uz brojne check-in šaltere, ovdje ćete naći i bankomate i suvenirnice. Također je dobro napomenuti da je besplatan pristup Wi-Fi-u dostupan tijekom 30 minuta na oba terminala, sa punktovima za punjenje telefona i tableta.

  Kako stići do i od zračne luke

  Budući da se nalazi u gradu Lisabonu ova zračna luka je idealna za korištenje lokalnog javnog prijevoza. Na raspolaganju je nekoliko mogućnosti: naravno, vaše vozilo za najam, metro, autobus i taksi. Ako unajmljujete vozilo u zračnoj luci Lisabon, vrlo jednostavno ćete stići u centar grada ili na jednu od glavnih autocesta. A1 vas vodi prema sjeveru, A8 ka zapadu, A2 i A12 na jug prema Setubalu i Algarveu, dok će vas „Kružni tok Segunde“ povezati s mnogim četvrtima Lisabona i sa samim autocestama.

  S terminala jedan možete koristiti crvenu liniju metroa. Podzemna željeznica daleko je najbolji način za brzu i jeftinu vožnju do centra Lisabona. Imate opciju kupnje pojedinačne ili dnevne putne karte. Crvena linija povezana je s drugim linijama metroa što omogućava brzo kretanje između većine dijelova grada. Za 25 minuta možete biti u centru Lisabona, a 15 minuta u financijskoj četvrti Saldanha - Lisabon. Dnevna putna karta odlična je opcija jer omogućuje korištenje i drugih prijevoznih sredstava unutar Lisabona.

  Iz zračne luke se također možete odvesti i autobusom. Sa terminala 1 voze tri glavne autobusne linije. Aerobus koji ima više mjesta za putničku prtljagu, gradski autobusi koji voze u razne četvrti i noćni autobus. Lisabon ima tri glavna autobusna terminala - Oriente, Sete Rios i Campo Grande. Ova čvorišta su povezana sa sustavom metroa i vlakovima koji su povezani sa raznim dijelovima zemlje, na primjer, sa mjestima kao što su Cascaisa, Setubal, Sintra, pa čak i sa Portom na sjeveru ili Algarveom na jugu.

  Alternativa najmu vozila u zračnoj luci Lisabon je vožnja taksijem. Taksi stajalište nalazi se izvan terminala jedan, odmah izvan područja za odlaske. Službena taksi vozila su ili krem boje (europski standard) ili crni sa zelenim krovom (tradicionalna portugalska taksi vozila), i imaju upaljeno zeleno svjetlo na krovu kada su dostupni. Svi imaju taksimetre, ali se preporuča da se prije početka vožnje raspitate o cijeni iste. Taksi vozila su moderna i udobna, i uglavnom se koriste marke automobila kao što su Mercedes, Škoda, Citroen i slično.

  Savjeti za parking

  Parking je izuzetno jednostavan kada se odlučite za rent a car u zračnoj luci Lisabon. Uz zonu za brzi povrat vozila ispred oba terminala, na raspolaganju vam je i velika garaža za parkiranje koja se nalazi desno od terminala jedan. Ako ovdje parkirate, do glavnog terminala vam treba samo 5 minuta. Terminal 2, međutim, nema parkiralište za automobile; stoga, ako krenete odavde, morat ćete se parkirati na parkiralištu Terminala 1 i odvesti se do Terminala 2 besplatnim autobusom.

  U dodatku na službenu garažu zračne luke, lokalno ćete naći i veliki broj parking garaža, koje su često puno jeftinije, s mogućnostima rezerviranja natkrivenih ili nenatkrinveneih prostora. Ove garaže također pružaju dodatne usluge kao što su pranje automobila, čišćenje itd. Ovisno o lokaciji garaže, vožnja autobusom do terminala općenito traje 5 do 10 minuta.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Lisabon

  Turizam Lisabon


  Dodatne informacije o zračnoj luci Lisabon

  Lisabon Airport
  Alameda das Comunidades Portuguesas,
  Lisabon, Portugal, 1700-111

  IATA kod: LIS
  IACO kod: LPPT
  Wikipedija
  Geografska širina: 38.7756
  Geografska dužina: 9.1354

  Opće informacije: Zračna luka Lisabon nalazi se direktno u gradu, približno 6,5 km od samog centra Lisabona.