Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI LOS ANGELES

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Los Angeles

  Sunčani Los Angeles će vas dočekati sa svom vrevom metropole koju možete samo zamisliti. Poznat po Hollywoodu, njegovim ambicioznim umjetnicima i prekrasnim plažama, u njemu se nalazi sve raznovrsnija multikulturalna zajednica. Los Angeles obećava sve osim dosade, što ga čini strašno popularnom destinacijom za sve uzraste. Uživajte u surfanju i plivanju u oceanu ili se divite njegovim svjetlucavim noćnim svjetlima. Do jutra se zabavite u glamuroznim klubovima, a zatim se odmorite u sjeni popularnog holivudskog znaka. Bez obzira na vaše sklonosti, Los Angeles jednostavno vrvi zabavnim aktivnostima.

  Auto Europe, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s velikim brojem rent a car tvrtki, ima pristup vozilima za svačiji budžet, uključujući i najam luksuznih automobila. Sigurno ne postoji bolji način za istraživanje zapadne obale nego što je rent a car u zračnoj luci Los Angeles. Najam automobila sa tvrtkom Auto Europe odvest će vas ne samo u Los Angeles, već i u druge velike kalifornijske gradove - San Diego ili San Francisco.

  Podatci o zračnoj luci Los Angeles

  Zračna luka Los Angeles se nalazi u okrugu Westchester, Kalifornija, 29 km jugozapadno od centra Los Angelesa, s komercijalnim i stambenim područjima Westchester na sjeveru, gradovima El Segundo na jugu i Inglewoodu na istoku. Pokriva 1.400 ha zemljišta, i ima četiri paralelne piste. Prvobitno se zvala Mines Field i bila je zrakoplovna baza u Drugom svjetskom ratu. Peta je najprometnija zračna luka u cijelom svijetu, a druga u SAD-u. Godišnji promet putnika prelazi broj od 87 miliona. Ima devet putničkih terminala, kao i besplatnu uslugu prijevoza između svih terminala i udaljenih parkirališta. Više od 10.000 parkirnih mjesta dostupno je u središnjem dijelu terminala, kao i više od 22.000 parkirnih mjesta u blizini zračne luke.

  Zračna luka Los Angeles (LAX)
  Slučbeni naziv: Zračna luka Los Angeles
  Adresa: 1 World Way, Los Angeles, CA 90045, Sjedinjene Američke Države
  Lokacija: Zračna luka nalazi se 30 km jugozapadno od Los Angelesa.
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Los Angeles: Više od 70 zrakoplovnih kompanija leti iz i u zračnu luku Los Angeles i povezuje je s drugim glavnim svjetskim destinacijama. Iz Hrvatske nema direktnih letova za Los Angeles, ali uz jedno ili dva presjedanja moguće je kupiti dosta povoljne karte.

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Los Angeles?

  Urede za najam vozila naći ćete na posebnom parkiralištu za rent a car. Zračna luka nudi besplatnu uslugu prijevoza do svih svojih terminala i parkirališta. Napustite autobus kod parkirališta "Lot C", a zatim potražite znak vaše rent a car tvrtke. Prije najma vozila u zračnoj luci Los Angeles, kao i prije svakog najma preporučujemo da pažljivo pročitate voucher i informirate se o svojim pravima i obavezama te o prometnim pravilima, kako bi vaš najam protekao što bezbrijžnije!

  Enterprise Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Enterprise Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  8734 Bellanca Ave,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (310) 649-5400
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno
  Hertz Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Hertz Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  9000 Airport Blvd,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (310) 568-5100
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno
  Avis Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Avis Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  Intl Airport, 9217 Airport Blvd,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (310) 342-9200
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno
  Sixt Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Sixt Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  International Airport 9000, S Bellanca Ave,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (855) 471-2760
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno

  TERMINALI

  LAX ima ukupno devet putničkih terminala s ukupno 128 ukrcajnih izlaza raspoređenih u obliku potkove, i svi su povezani autobusnom linijom. Međunarodni terminal Tom Bradly i terminali 4, 5, 6, 7 i 8 povezani su putem nadzemnog prolaza između terminala 4 i međunarodnog terminala Tom Bradley, podzemnog tunela između terminala 4, 5 i 6 i nadzemne šetnice između terminala 6, 7 i 8. Dodatni autobusi voze između terminala 4, 6 i udaljenog terminala American Eagle, kao i između terminala 2, 3 i međunarodnog terminala Tom Bradley.

  Sadržaji u zračnoj luci Los Angeles

  Zračna luka ove veličine ima zaista puno sadržaja i ako trebate provesti nekoliko sati u njoj, možete istražiti bilo koji terminal, uključujući obnovljeni međunarodni terminal Tom Bradley (TBIT), koji je potpuno moderniziran i ima više pogodnosti nego bilo koji drugi terminal. Podsjeća na prekrasan trgovački centar s nevjerojatnim multimedijalnim javnim umjetničkim i ugostiteljskim objektima koji su ogranci nekih od najpopularnijih gradskih restorana. Terminal 3, iako ne tako moderan kao terminal Tom Bradly će vas oduševiti izborom lokalne kuhinje. Probajte pivo u Ashland Hillu, ili meksikansku hranu u La Familiji. Putnici u ekonomskoj klasi ovdje zapravo mogu koristiti i salone za opuštanje. Navikli smo da je ova usluga rezervirana isključivo za putnike prve ili poslovne klase, ali u zračnoj luci LA, nekoliko zrakoplovnih linija omogućit će pristup svakom putniku - bez obzira na vrstu usluge. Cijena ulaza je često jeftinija od onoga što biste potrošili drugdje, s obzirom na sve pogodnosti koje se nude. Jednostavno platite na ulazu, kupite propusnicu na internetu, ili koristite program za članstvo u salonima za opuštanje.

  Ako imate vremena napustiti zračnu luku, a zatim ponovno proći sigurnosne provjere prije sljedećeg leta, onda svojim rent a carom iz zračne luke Los Angeles svakako odite do vrlo dugačke plaže Dockweiler, koja se nalazi u neposrednoj blizini.

  Poput restorana, i trgovina ima u izobilju. Ovdje ćete naći uobičajene trgovine u zračnim lukama kao što su knjižare, drogerije, parfumerije, dućane putne prtljage, i naravno odjeće. No, ovo je LA, tako da ćete zasigurno uočiti i niz suvenirnica s holivudskim temama, kao i neke dućane za surfanje i sport. Nekoliko butika kao što su Fred Segal, Hugo Boss i Bulgari nalaze se u Međunarodnom terminalu, u kojem se nalaze i brojne Duty Free trgovine - to je daleko najbolje mjesto za kupnju u LAX-u.

  LAX Art Program unosi kreativnu notu terminalima. Obavezno pogledajte neke od stalnih postava, ali i neke od gostujućih. Sa sigurnošću ćete moći uživati i u pokojem koncertu.

  Tu su naravno i usluge kao što su ambulante za prvu pomoć i izravnu telefonsku uslugu za smještaj hotelskog smještaja i rezervaciju najma vozila u zračnoj luci Los Angeles. Besplatni bežični pristup internetu dostupan je putnicima u cijeloj zračnoj luci. Osim besplatnog pristupa, možete platiti i internetsku uslugu veće brzine. Ukoliko se dulje zadržavate u zračnoj luci LAX, najbolje provjerite Los Angeles Airport Guide, gdje ćete naći apsloutno sve sadržaje.

  Kako stići do i od zračne luke Los Angeles

  Uz najam vozila u zračnoj luci Los Angeles, možete doći u centra Los Angeles za samo 25 minuta (izbjegavajte špicu tijekom radnog dana, jer tada može potrajati i do sat vremena). Grad je povezan s zračnom lukom brojnim cestovnim i željezničkim vezama. Da biste došli do centra Los Angelesa, skrenite lijevo u ulici S Sepulveda, krenite na izlaz na I-105 E i izađite na I-110 N prema Los Angelesu. Inače, do centra, ili od centra grada možete doći i autobusom. Airport FlyAway Buses nudi shuttle uslugu koja je dostupna svakih 30 minuta,7 dana tjedno i prometuje između zračne luke i 5 gradskih četvrti u Los Angelesu, uključujući i Union Station koja je glavno čvorište za željeznički i metro promet. Tu je naravno taksi čija cijena varira od 95 do 120 USD, i Uber, čija cijena varira od 22 do 30 USD.

  Savjeti za parking

  Nasuprot terminalima vidjet ćete parkirališta s oko 8.000 parkirnih mjesta za dugo i kratkoročno parkiranje. Zračna luka također nudi mjesta sa stanicama za punjenje električnih vozila. Motociklima je dopušteno besplatno parkiranje unutar središnjih parkirališta. Međutim, ne smiju se parkirati u prostorima namijenjenim automobilima. Grad Los Angeles ima zaista puno mogućnosti za parkiranje. Postoji mnogo parkirališta i garaža koje su vam na raspolaganju. Parkiranje na ulici je također moguće. Međutim, imajte na umu da tijekom popodneva ili u vrijeme špice može biti skuplje, a u nekim ulicama je u tom vremenu zabranjeno parkirati. Uvijek obratite pozornost na znakove i brojila kako ne biste dobili novčanu kaznu.

  Korisne poveznice

  Web stranica zračne luke Los Angeles

  Natrag na vrh


  Dodatne informacije o zračnoj luci Los Angeles

  Zračna luka Los Angeles
  1 World Way
  Los Angeles, CA, SAD, 90045

  IATA Code: LAX
  ICAO Code: KLAX
  Wikipedia Page
  Latitude: 33.9425
  Longitude: -118.4080

  Opće inforamcije: Zračna luka Los Angeles je jedna od najvećih svjetskih zračnih luka sa godišnjim prometom putnika od 87,5 miliona, udaljena svega 29 kilometara od centra grada.
  Poboljšajte iskustvo

  Preglednik koji koristite nije podržan od naše internetske stranice. Molimo nadogradite Vaš preglednik kako biste poboljšali svoje iskustvo i bezbjednost na internetu.

  Preporučamo najnoviju verziju preglednika Chrome ili Firefox