Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI LOS ANGELES

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Los Angeles

  Sunčani Los Angeles će vas dočekati sa svom vrevom metropole koju možete samo zamisliti. Poznat po Hollywoodu, njegovim ambicioznim umjetnicima i prekrasnim plažama, u njemu se nalazi sve raznovrsnija multikulturalna zajednica. Los Angeles obećava sve osim dosade, što ga čini strašno popularnom destinacijom za sve uzraste. Uživajte u surfanju i plivanju u oceanu ili se divite njegovim svjetlucavim noćnim svjetlima. Do jutra se zabavite u glamuroznim klubovima, a zatim se odmorite u sjeni popularnog holivudskog znaka. Bez obzira na vaše sklonosti, Los Angeles jednostavno vrvi zabavnim aktivnostima.

  Auto Europe, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s velikim brojem rent a car tvrtki, ima pristup vozilima za svačiji budžet, uključujući i najam luksuznih automobila. Sigurno ne postoji bolji način za istraživanje zapadne obale nego što je rent a car u zračnoj luci Los Angeles. Najam automobila sa tvrtkom Auto Europe odvest će vas ne samo u Los Angeles, već i u druge velike kalifornijske gradove - San Diego ili San Francisco.

  Podatci o zračnoj luci Los Angeles

  Zračna luka Los Angeles se nalazi u okrugu Westchester, Kalifornija, 29 km jugozapadno od centra Los Angelesa, s komercijalnim i stambenim područjima Westchester na sjeveru, gradovima El Segundo na jugu i Inglewoodu na istoku. Pokriva 1.400 ha zemljišta, i ima četiri paralelne piste. Prvobitno se zvala Mines Field i bila je zrakoplovna baza u Drugom svjetskom ratu. Peta je najprometnija zračna luka u cijelom svijetu, a druga u SAD-u. Godišnji promet putnika prelazi broj od 87 miliona. Ima devet putničkih terminala, kao i besplatnu uslugu prijevoza između svih terminala i udaljenih parkirališta. Više od 10.000 parkirnih mjesta dostupno je u središnjem dijelu terminala, kao i više od 22.000 parkirnih mjesta u blizini zračne luke.

  Zračna luka Los Angeles (LAX)
  Slučbeni naziv: Zračna luka Los Angeles
  Adresa: 1 World Way, Los Angeles, CA 90045, Sjedinjene Američke Države
  Lokacija: Zračna luka nalazi se 30 km jugozapadno od Los Angelesa.
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Los Angeles: Više od 70 zrakoplovnih kompanija leti iz i u zračnu luku Los Angeles i povezuje je s drugim glavnim svjetskim destinacijama. Iz Hrvatske nema direktnih letova za Los Angeles, ali uz jedno ili dva presjedanja moguće je kupiti dosta povoljne karte.

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Los Angeles?

  Urede za najam vozila naći ćete na posebnom parkiralištu za rent a car. Zračna luka nudi besplatnu uslugu prijevoza do svih svojih terminala i parkirališta. Napustite autobus kod parkirališta "Lot C", a zatim potražite znak vaše rent a car tvrtke. Prije najma vozila u zračnoj luci Los Angeles, kao i prije svakog najma preporučujemo da pažljivo pročitate voucher i informirate se o svojim pravima i obavezama te o prometnim pravilima, kako bi vaš najam protekao što bezbrijžnije!

  Enterprise Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Enterprise Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  8734 Bellanca Ave,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (310) 649-5400
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno
  Hertz Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Hertz Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  9000 Airport Blvd,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (310) 568-5100
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno
  Avis Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Avis Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  Intl Airport, 9217 Airport Blvd,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (310) 342-9200
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno
  Sixt Rent a car u zračnoj luci Los Angeles Sixt Rent a car u zračnoj luci Los Angeles
  International Airport 9000, S Bellanca Ave,
  Los Angeles, CA, SAD 90045

  (855) 471-2760
  Radno vrijeme:
  pon - ned 24 sata dnevno

  TERMINALI

  LAX ima ukupno devet putničkih terminala s ukupno 128 ukrcajnih izlaza raspoređenih u obliku potkove, i svi su povezani autobusnom linijom. Međunarodni terminal Tom Bradly i terminali 4, 5, 6, 7 i 8 povezani su putem nadzemnog prolaza između terminala 4 i međunarodnog terminala Tom Bradley, podzemnog tunela između terminala 4, 5 i 6 i nadzemne šetnice između terminala 6, 7 i 8. Dodatni autobusi voze između terminala 4, 6 i udaljenog terminala American Eagle, kao i između terminala 2, 3 i međunarodnog terminala Tom Bradley.

  Sadržaji u zračnoj luci Los Angeles

  Zračna luka ove veličine ima zaista puno sadržaja i ako trebate provesti nekoliko sati u njoj, možete istražiti bilo koji terminal, uključujući obnovljeni međunarodni terminal Tom Bradley (TBIT), koji je potpuno moderniziran i ima više pogodnosti nego bilo koji drugi terminal. Podsjeća na prekrasan trgovački centar s nevjerojatnim multimedijalnim javnim umjetničkim i ugostiteljskim objektima koji su ogranci nekih od najpopularnijih gradskih restorana. Terminal 3, iako ne tako moderan kao terminal Tom Bradly će vas oduševiti izborom lokalne kuhinje. Probajte pivo u Ashland Hillu, ili meksikansku hranu u La Familiji. Putnici u ekonomskoj klasi ovdje zapravo mogu koristiti i salone za opuštanje. Navikli smo da je ova usluga rezervirana isključivo za putnike prve ili poslovne klase, ali u zračnoj luci LA, nekoliko zrakoplovnih linija omogućit će pristup svakom putniku - bez obzira na vrstu usluge. Cijena ulaza je često jeftinija od onoga što biste potrošili drugdje, s obzirom na sve pogodnosti koje se nude. Jednostavno platite na ulazu, kupite propusnicu na internetu, ili koristite program za članstvo u salonima za opuštanje.

  Ako imate vremena napustiti zračnu luku, a zatim ponovno proći sigurnosne provjere prije sljedećeg leta, onda svojim rent a carom iz zračne luke Los Angeles svakako odite do vrlo dugačke plaže Dockweiler, koja se nalazi u neposrednoj blizini.

  Poput restorana, i trgovina ima u izobilju. Ovdje ćete naći uobičajene trgovine u zračnim lukama kao što su knjižare, drogerije, parfumerije, dućane putne prtljage, i naravno odjeće. No, ovo je LA, tako da ćete zasigurno uočiti i niz suvenirnica s holivudskim temama, kao i neke dućane za surfanje i sport. Nekoliko butika kao što su Fred Segal, Hugo Boss i Bulgari nalaze se u Međunarodnom terminalu, u kojem se nalaze i brojne Duty Free trgovine - to je daleko najbolje mjesto za kupnju u LAX-u.

  LAX Art Program unosi kreativnu notu terminalima. Obavezno pogledajte neke od stalnih postava, ali i neke od gostujućih. Sa sigurnošću ćete moći uživati i u pokojem koncertu.

  Tu su naravno i usluge kao što su ambulante za prvu pomoć i izravnu telefonsku uslugu za smještaj hotelskog smještaja i rezervaciju najma vozila u zračnoj luci Los Angeles. Besplatni bežični pristup internetu dostupan je putnicima u cijeloj zračnoj luci. Osim besplatnog pristupa, možete platiti i internetsku uslugu veće brzine. Ukoliko se dulje zadržavate u zračnoj luci LAX, najbolje provjerite Los Angeles Airport Guide, gdje ćete naći apsloutno sve sadržaje.

  Kako stići do i od zračne luke Los Angeles

  Uz najam vozila u zračnoj luci Los Angeles, možete doći u centra Los Angeles za samo 25 minuta (izbjegavajte špicu tijekom radnog dana, jer tada može potrajati i do sat vremena). Grad je povezan s zračnom lukom brojnim cestovnim i željezničkim vezama. Da biste došli do centra Los Angelesa, skrenite lijevo u ulici S Sepulveda, krenite na izlaz na I-105 E i izađite na I-110 N prema Los Angelesu. Inače, do centra, ili od centra grada možete doći i autobusom. Airport FlyAway Buses nudi shuttle uslugu koja je dostupna svakih 30 minuta,7 dana tjedno i prometuje između zračne luke i 5 gradskih četvrti u Los Angelesu, uključujući i Union Station koja je glavno čvorište za željeznički i metro promet. Tu je naravno taksi čija cijena varira od 95 do 120 USD, i Uber, čija cijena varira od 22 do 30 USD.

  Savjeti za parking

  Nasuprot terminalima vidjet ćete parkirališta s oko 8.000 parkirnih mjesta za dugo i kratkoročno parkiranje. Zračna luka također nudi mjesta sa stanicama za punjenje električnih vozila. Motociklima je dopušteno besplatno parkiranje unutar središnjih parkirališta. Međutim, ne smiju se parkirati u prostorima namijenjenim automobilima. Grad Los Angeles ima zaista puno mogućnosti za parkiranje. Postoji mnogo parkirališta i garaža koje su vam na raspolaganju. Parkiranje na ulici je također moguće. Međutim, imajte na umu da tijekom popodneva ili u vrijeme špice može biti skuplje, a u nekim ulicama je u tom vremenu zabranjeno parkirati. Uvijek obratite pozornost na znakove i brojila kako ne biste dobili novčanu kaznu.

  Korisne poveznice

  Web stranica zračne luke Los Angeles


  Dodatne informacije o zračnoj luci Los Angeles

  Zračna luka Los Angeles
  1 World Way
  Los Angeles, CA, SAD, 90045

  IATA Code: LAX
  ICAO Code: KLAX
  Wikipedia Page
  Latitude: 33.9425
  Longitude: -118.4080

  Opće inforamcije: Zračna luka Los Angeles je jedna od najvećih svjetskih zračnih luka sa godišnjim prometom putnika od 87,5 miliona, udaljena svega 29 kilometara od centra grada.