Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI LYON

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Lyon

  Rent a car u zračnoj luci Lyon otvara vam cijelu regiju Rhône-Alpes. Dobivši ime po piscu Antoine de Saint-Exupéry, podrijetlom iz Lyona, ova dobro povezana zračna luka omogućuje jednostavan pristup francuskim Alpama, užurbanom gradu Lyonu i istočnoj Francuskoj, ili čak Švicarskoj i Italiji. Naša stremljenja u dugih 65 godina djelovanja su uvijek usmjerena na to da svaki put kada koristite Auto Europe za rezervaciju svog vozila, dobijete najbolje cijene na tržištu i daleko najbolju uslugu.

  Podatci o zračnoj luci Lyon

  Zračnu luku je 12. travnja 1975. otvorio predsjednik Valéry Giscard d'Estaing. Zamjena je staroj zračnoj luci Lyon – Bron, koja se sada koristi samo za opće zrakoplovstvo. Sa TGV-om koji 1994. dolazi u zračnu luku, promet se povećava, a tu su i izravni vlakovi za Pariz i Marseille. Nadstrešnica Gare de Lyon Saint-Exupéry, koju je projektirao arhitekt Santiago Calatrava, najznačajnije je arhitektonsko obilježje zračne luke. Izvorno je nazvana Lyon Satolas, ali su 2000. godine zračna luka i željeznički kolodvor preimenovani u čast pionira zrakoplovstva i pisca Antoine de Saint-Exupérya, na stogodišnjicu njegova rođenja. Bio je rodom iz Lyona i laureat Grand Prix du roman de l'Académie française, a umro je u Drugom svjetskom ratu. Mi ga svi vjerojatno najbolje pamtimo po Malom princu. Godišnji promet broji nekih 10-tak miliona putnika i u stalnom je porastu.

  Zračna luka Lyon (LYS)
  Slučbeni naziv: Zračna luka Lyon-Saint Exupéry francuski naziv: Aéroport Lyon Saint-Exupéry.
  Adresa: B.P. 113, 69125 Lyon-Saint Exupéry Aéroport, Francuska
  Lokacija: Zračna luka nalazi se 20 kilometara jugoistočno od Lyona.
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Lyon: Za let iz većine hrvatskih zračnih luka možete koristiti avio kompanije Croatia Airlines, Lufhansu (City Line, Air Nostrum), KLM, Air France. Zračna luka Dubrovnik nudi dva direktna leta dnevno (easyJet i Volotea). Air France iz zračne luke Lyon leti do destinacija diljem Francuske i ostatka Europe

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Lyon?

  Uredi rent a car tvrtki nalaze se izvan zgrada terminala i stoga se morate ukrcati na shuttle bus da biste stigli do njih, što nije nikakav problem, jer ih je vrlo lako naći. Jedna stanica se nalazi neposredno ispred izlaza iz terminala 1 i opslužuje terminale 1 i 3. Druga postaja nalazi se neposredno ispred terminala 2, odmah ispred glavnog izlaza. Autobusi zaustavljaju ispred ureda svih rent a car tvrtki. Prije najma vozila u zračnoj luci Lyon, kao i prije svakog najma preporučujemo da pažljivo pročitate voucher i informirate se o svojim pravima i obavezama te o prometnim pravilima, kako bi vaš najam protekao što bezbrijžnije!

  Enterprise Rent a car u zračnoj luci Lyon Enterprise Rent a car u zračnoj luci Lyon
  69125 Satolas-et-Bonce,
  Lyon, Francuska 69125

  +33 4 72 22 74 87
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 23:30
  sub 7:30 - 23:00
  ned 8:00 - 23:30
  Hertz Rent a car u zračnoj luci Lyon Hertz Rent a car u zračnoj luci Lyon
  Route de Pusignan,
  Lyon, Francuska 69125

  +33 825 00 69 69
  Radno vrijeme:
  pon - pet 6:30 - 23:59
  sub 7:00 - 23:00
  ned 8:00 - 23:59
  Avis Rent a car u zračnoj luci Lyon Avis Rent a car u zračnoj luci Lyon
  Colombier-Saugnieu,
  Lyon, Francuska 69125

  +33 820 61 16 60
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 23:59
  sub - ned 7:30-23:59
  Sixt Rent a car u zračnoj luci Lyon Sixt Rent a car u zračnoj luci Lyon
  LYS Rue d'Autriche Saint-Exupéry,
  Lyon, Francuska 69125

  +33 820 00 74 98
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 23:00
  sub 8:00 - 22:00
  ned 9:00 - 23:00
  Budget Rent a car u zračnoj luci Lyon Budget Rent a car u zračnoj luci Lyon
  LYS Rue d'Autriche Saint-Exupéry,
  Lyon, Francuska 69125

  +33 820 61 16 60
  Radno vrijeme:
  pon - pet 7:00 - 23:59
  sub i ned 7:30 - 23:59

  TERMINALI

  Zračna luka Lyon ima tri terminala, 1, 2 i 3. Terminali 1 i 2 su veći i jedan su pokraj drugog, dok je terminal 3 manji i služi uglavnom za niskobudžetne letove (easyJet). Do svih terminala može se doći pješice: terminali 1 i 2 povezani su prostorom nazvanim "Le Center", u kojem se nalaze i brojni sadržaji. Do terminala 3 možete doći preko terminala 1. Dolasci su u prizemlju, a odlasci na prvom katu na terminalima 1 i 2, dok se na terminalu 3 i dolasci i odlasci nalaze na istom katu.

  Sadržaji u zračnoj luci Lyon

  Ova zračna luka ima sve sadržaje koje moderna vremena zahtijevaju. U središnjoj sali naći ćete mjenjačnicu (između terminala 1 i 2, a bankomati se nalaze po cijeloj zračnoj luci. Brojne restorane, barove i kafee naći ćete također na terminalima 1 i 2, kao i u središjoj sali. I terminal 3 nudi razne sadržaje, no u nešto manjem omjeru. Oni koji prije puta nisu uspjeli obaviti kupovinu ne trebaju očajavati, jer u zračnoj luci mogu kupiti sve od suvenira, lokalnih proizvoda, odjeće, nakita, parfema...sve je tu. Kolica za prtljagu možete koristiti uz polog od 1 eura. Također stignete očisiti odjeću u kemisjkoj čistionici koja se nalazi u središnjoj sali, gdje se nalazi i medicinska pomoć. Prostorije za majke i bebe nalaze se na svim terminalima, a dostupni su i tuševi.

  Kako stići do i od zračne luke Lyon

  Zahvaljujući središnjem položaju i odličnom prometnom povezanošću sa cijelom Francuskom, najam vozila u zračnoj luci Lyon izvrsno je polazište za istraživanje Francuske, Alpa pa čak obale Mediterana. Grad Lyon udaljen je samo pola sata vožnje automobilom po N346. S druge strane, vozeći se prema istoku po A43 i A48 za sat vremena ćete stići u Grenoble. Ako se uputite po A42 i A40 u Ženevi biste bi trebali biti za sat i pol. A do Torina ste vozeći po A43 i A32 za tri sata. U slučaju da vozilo planirate preuzeti u gradu Lyonu umjesto u zračnoj luci, postoje i veze javnog prijevoza koje će vas povezati s gradom. Iako prilično skupa, možda je najbrža opcija tramvaj Rhônexpress, koji polazi s željezničkog kolodvora TGV udaljenog od terminala samo 5 minuta. Putovanje tramvajem do stanice Lyon Part-Dieu traje manje od 30 minuta, a karte možete kupiti online ili na željezničkoj postaji u zračnoj luci. Zračna luka također ima razgranatu autobusnu mrežu koja ga povezuje s okolnim mjestima, kao što je Chambéry. Sa TGV postaje zračne luke također voze brzi vlakovi prema mnogim francuskim gradovima, kao na preimjer prema Parizu i Marseilleu. Naravno, uvijek postoji i opcija prijevoza taxijem koji su dostupni 24 sata dnevno. Vožnja do centra Lyona košta otprilike 45 - 60 eura, ovisno o dobu dana. Svakako je rent a car u zračnoj luci Lyon odlična opcija za prijevoz do grada, kao i za istraživanje okolnih mjesta, a prijedloge za iste možete naći na našoj web stranici za najam vozila u Lyonu.

  Savjeti za parking

  U samoj zračnoj luci imate nekoliko mogućnosti za parkiranje. Podzemno parkiralište P0 nudi mogućnost kratkotrajnog parkiranja sa direktnim dizalom do terimnala; parkirališta P1 (povezan sa termianlom 1) i P2 (povezan sa terminalom 2) također služe za kratkoročni parking, dok su P5 i P6 predviđeni za dugotrajni parking i sa terminalima su povezani besplatnim shuttle busovima. Parking je moguće rezervirati unaprijed preko web stranice zračne luke.

  Obavezno platite sve potrebne pristojbe za parkiranje i pridržavajte se ograničenja parkiranja u Lyonu, jer se na te propise posebno pazi. Parkiranje na 'zabranjenom parkiralištu' jamči kaznu, čija cijena može biti vrlo visoka. Neka mjesta, kao što je prostor ispred hidranta za gašenje požara, ili ispred izlaza, smatraju se opasnim mjestima, a parkiranje će rezultirati kaznom u vidu velikog novčanog iznosa i ukljanjanjem vozila.

  Korisne poveznice

  Web stranica zračne luke Lyon


  Dodatne informacije o zračnoj luci Lyon

  Zračna luka Lyon
  69125 Colombier-Saugnieu
  Lyon, Lyon, 69125

  IATA Code: LYS
  ICAO Code: LFLL
  Wikipedija
  Latitude: 45.7234
  Longitude: 5.0888

  Opće inforamcije: Zračna luka Lyon je treća najveća zračna luka u Francuskoj, udaljena svega 20 kilometara od centra grada te je vrlo pristupačna za rent a car.