Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI MADRID

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Madrid Barajas

  Uz rent a car u zračnoj luci Madrid, dobivate nevjerojatnu priliku da svoje putovanje započnete u samom srcu Pirenejskog poluotoka, i otkrijete Madrid, Toledo, Salamancu, kao i druge Španjolske dragulje rasute po ovoj čudesnoj zemlji. Auto Europe vam jamči najbolje ponude na tržištu i najkonkurentnije cijene u industriji najma automobila. Koristite naš rezervacijski sustav kako biste pronašli najbolje rent a car ponude za vaša putovanja. Ako ste u potrazi za još upečatljivijim doživljajima, predlažemo da pogledate i ponudu naše luksuzne flote. Zahvaljujući našim partnerstvima s vodećim svjetskim rent a car tvrtkama iz više od 180 zemalja svijeta, koje traju i razvijaju se već cijelih 60 godina, na raspolaganju vam je ogromna flota vozila.

  PODATCI O ZRAČNOJ LUCI

  Zračna luka Madrid otvorena je 1933. godine, iako je prva popločana pista izgrađena tek 1944. godine. 1965. dobiva ime po malom gradiću Barajas u blizini kojeg se nalazila. Barajas je danas dio Madrida. Od 1991. putnički promet na madridskoj zračnoj luci Barajas narastao je na više od 33 milijuna putnika, što je čini jednom od najprometnijih zračnih luka u Europi. Od centra Madrida udaljena je 13 kilometara.

  Zračna luka Madrid Barajas (MAD)
  Ime: Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport
  Adresa: Avenida de la Hispanidad s/n, 28042 Madrid
  Lokacija: Zračna luka nalazi se unutar gradskih granica, i samo je 13 kilometara udaljena od povijesnog centra Madrida, a svega 9 od financijske četvrti grada.
  Avioprijevoznici: Madrid je južnoeuropsko čvorište za međunarodne i regionalne letove. Postoji više od 90 međunarodnih zrakoplovnih kompanija koje povezuju grad Madrid s drugim europskim i transkontinentalnim destinacijama. Iberia, nacionalna zrakoplovna tvrtka Španjolske, ovdje ima svoje sjedište. Međunarodni avio prijevoznik upravlja flotom od 160 zrakoplova, a djeluje od 1927. godine. Iz Zagreba, Splita i Dubrovnika postoje direktni letovi za Madrid, koji su djelomično iznimno povoljni.
  Tel: +34 913 211 000

  GDJE MOGU PREUZETI UNAJMLJENO VOZILO U ZRAČNOJ LUCI Madrid?

  Šaltere za najam vozila u zračnoj luci Madrid je vrlo lako pronaći jer su svi smješteni na terminalima 1 i 4. Njihovo redovno radno vrijeme uglavnom je od 7 ujutro do ponoći, a neke od rent a car tvrtki rade i produženo. Molimo, imajte na umu da se za preuzimanje ili za povrat vozila izvan normalnog radnog vremena uglavnom naplaćuje dodatna naknada. Prilikom rezervacije, provjerite da li rent a car tvrtka ima šalter na željenom terminalu.

  Avis rent a car u zračnoj luci Madrid Avis u zračnoj luci Madrid
  Avenida de la Hispanidad s/n,
  Madrid, Španjolska 28042

  +34 902 200 162
  Radno vrijeme:
  pon - ned 07:00 - 23:59
  Europcar rent a car u zračnoj luci Madrid Europcar zračnoj luci Madrid
  Avenida de la Hispanidad s/n,
  Madrid, Španjolska 28042

  +34 902 105 055
  Radno vrijeme:
  pon - ned 07:00 - 23:59
  Hertz rent a car u zračnoj luci Madrid Hertz u zračnoj luci Madrid
  Avenida de la Hispanidad s/n,
  Madrid, Španjolska 28042

  +34 902 305 230
  Radno vrijeme:
  pon - ned 07:00 - 23:59
  Keddy rent a car u zračnoj luci Madrid Keddy u zračnoj luci Madrid
  Avenida de la Hispanidad s/n,
  Madrid, Španjolska 28042

  +34 902 105 055
  Radno vrijeme:
  pon - ned 07:00 - 23:59
  Budget rent a car u zračnoj luci Madrid Budget rent a car u zračnoj luci Madrid
  Avenida de la Hispanidad s/n,
  Madrid, Španjolska 28042

  +34 902 200 162
  Radno vrijeme:
  pon - ned 07:00 - 23:59

  TERMINALI

  Madrid-Barajas ima najviše izravnih letova prema latinoameričkim zemljama od svih europskih zračnih luka. Zračna linija Madrid-Barcelona, poznata i pod nazivom "zračni most" ("puente aéreo"), ima najveći broj letova u tjednu na cijelom svijetu. Najveća je svjetska zračna luka sa svojih milijun četvornih metara na kojima su smještene zgrade terminala. Terminali 1, 2 i 3 nalaze se u jednom velikom kompleksu, dok se terminali 4 i 4S nalaze u zasebnim zgradama, ali dobro su povezani. Terminal 1 uglavnom služi za međunarodne i transkontinentalne letove. Kad ste već tu, obratite pažnju na zidove terminala oslikane prekrasnim muralima. Terminal 2 služi uglavnom za europske letove, dok je terminal 3 najmanji i gotovo isključivo služi za domaće letove. Uz terminal 4 kao najnoviji dodatak zračnoj luci 2006. godine izgrađene su i dvije nove piste. Ovo proširenje pridonijelo je udvostručenju broja putnika, tako da danas terminal 4 bilježi gotovo polovicu ukupnog godišnjeg broja putnika u zračnoj luci Madrid. Uglavnom služi za letove u SAD-u, na Bliski istok i Južnu Ameriku.

  Svi terminali su podijeljeni na dvije razine; dolasci se nalaze na nižoj razini, a odlasci na gornjoj. Neke zrakoplovne tvrtke omogućuju prijavu putem interneta ako putujete samo s ručnom prtljagom, ali ako check in želite napraviti u zračnoj luci, onda to možete obaviti na terimanlima 1, 2 i 4 u područje odlazaka. Za još veću udobnost pri putovanju, terminali su opremljeni i automatskim uređajima za prijavu. Zračna luka pruža poseban pristup osobama s poteškoćama u kretanju, a svaki terminal nudi VIP pristup za putnike prve klase.Također je i najam vozila u zračnoj luci Madrid jednostavan.

  SADRŽAJI U ZRAČNOJ LUCI MADRID

  Bilo da u posljednji trenutak tražite suvenire i poklone, ili samo ugodno mjesto gdje možete sjesti i uživati u šalici aromatične kave, ili ukusnom obroku prije putovanja, zračna luka Madrid nudi baš sve. Prije i nakon sigurnosne provjere čekaju vas brojni restorani i kafei koji nude izvrstan izbor tipične hrane iz raznih španjolskih regija. U zračnoj luci Madrid putnici mogu koristiti premium usluge, dostupne i putnicima koji ne lete poslovnom klasom. Između ostalog, u zračnoj luci se nalazi i nekoliko kapelica te džamija. Obiteljima s djecom od velike pomoći su besplatni vrtići s nizom sadržaja. U prodavaonicama mode i modnih dodataka naći ćete ogroman izbor popularnih robnih marki po duty free cijenama koje čine idealan dar za vašu obitelj i prijatelje.

  KAKO STIĆI DO I OD ZRAČNE LUKE

  Zračna luka Madrid je cestovno i javnim prijevozom dobro povezana s gradom Madridom i drugim gradovima u regiji. Dvije kružne ceste obuhvaćaju sam grad, a postoje i planovi izgradnje novih cesta koje će se naplaćivati i koje će olakšati prometne gužve unutar gradskih granica. Ako se želite odvesti u centar Madrida, vozite autocestom A-2 koja povezuje Barcelonu i Madrid. Ako putujete s terminala 4, možete izravno pristupiti autocesti sjever-jug M-12. Zračna luka i središte grada dobro su označeni na najvažnijim cestama u gradu. Ovisno o prometu, trebat će vam otprilike 25-30 minuta da dođete do centra grada sa svojim rent a carom iz zračne luke Madrid.

  Za prijevoz između terminala, možete koristiti besplatni shuttle bus čija stajališta se nalaze direktno u područjima dolazaka i odlazaka na svim terminalima 24 sata dnevno. Alternativno, da biste došli do centra grada možete koristiti metro, brzo i učinkovito prijevozno sredstvo. Imajte na umu da za taksi plaćate cijenu po kilometru s dodatnom naknadom za prijevoz od/do zračne luke.

  SAVJETI ZA PARKING

  Zračna luka Madrid putnicima nudi jeftino parkiralište u neposrednoj blizini s besplatnim prijevozom autobusom do terminala. Parkiralište ima mjesta na otvorenom, ali i natkriveni dio. Osim toga, vozači imaju na raspolaganju parkirališta za dugoročni parking, parkiralište namijenjeno kratkom zadržavanju, VIP parkiralište i besplatno parkiralište bez nadzora za motocikle. U Madridu je poželjno parkirati u predgrađima, a zatim se do središta grada odvesti javnim prijevozom. Parkiranje u samom centru naplaćuje se od ponedjeljka do petka i subotom do 15 sati. Za dugoročno parkiranje, svakako koristite jedno od brojnih parkirališta u centru. Ako želite izbjeći plaćanje novčane kazne, obratite pažnju na znak 'Estacionamiento Prohibido' što znači da je parkiralište zabranjeno ili ograničeno.

  KORISNE POVEZNICE

  Zračna luka Madrid Barajas


  Dodatne informacije o Zračnoj luci Madrid Barajas

  Zračna luka Madrid Barajas
  Avenida de la Hispanidad s/n
  Španjolska,Madrid, 28042

  IATA Code: MAD
  ICAO Code: LEMD
  Wikipedia
  Geografska širina: 38.8729
  Geografska dužina: 1.3731

  Opći podatci: Zračna luka Madrid Barajas smještena je 13 kilometara sjeveroistočno od Madrida, u četvrti Barajas. Od centra Madrida do zračne luke vozilom treba samo nekih pola sata vožnje.