Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI NICA

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Nica

  Auto Europe prisutan je na tržištu najma vozila više od 60 godina. Tijekom tog vremena, tvrtka se etablirala kao poznati posrednik u iznajmljivanju automobila s brojnim partnerima širom svijeta. Omogućujemo vam najam vozila od visoko kvalitetnih rent a car tvrtki u više od 180 zemalja. U Francuskoj, Auto Europe nudi veliki broj lokacija za preuzimanje u cijeloj zemlji, posebno u velikim turističkim središtima kao što su Azurna obala ili Pariz. Rezervirajte najam vozila u zračnoj luci Nica kako biste prilično lako istražili jug Francuske.

  Po preuzimanju svog rent a cara iz zračne luke Nica, provezite se duž poznate Promenade des Anglais, šetnice dugačke 4 km na samoj rivi. Uživajte u pogledu i vožnji cestom obrubljenom palmama koja je mogući sljedeći odabir za UNESCO-ovu svjetsku baštinu u Nici. Iako u Nici postoji podulji popis mjesta koja biste morali vidjeti, jednu vam posebno preporučujemo, a to je vožnja od zračne luke do St. Tropeza duž obale. Najbolje bi bilo da unajmite kabriolet kako biste mogli u potpunosti uživati u pogledu jer je to jedan od najslikovitijih krajolika u južnoj Francuskoj! Prilikom vožnje u gradu obratite pozornost na jednosmjerne ulice, biciklističke staze, a posebno na provalnike u vozila za vrijeme vožnje. Nažalost, vrlo su česta izviješća o pljačkama koja se dešavaju dok čekate na crvenom svjetlu, stoga, sjetite se držati zaključana vrata tijekom vožnje, a posebno kada ste na semaforu ili u bilo kakvom zastoju.

  Podatci o zračnoj luci

  Međunarodna zračna luka u Nici nalazi se oko 6,5 km jugozapadno od centra grada. Iako je Nica relativno mali grad, njena zračna luka je treća najprometnija u cijeloj zemlji! Zahvaljujući Nici kao izuzetno popularnoj turističkoj destinaciji, zračna luka je otovorena za domaće i međunarodne letove tijekom cijele godine.

  Zračna luka Nica (NCE)
  Službeni naziv: Nice Côte d'Azur Airport
  Adresa: Rue Costes et Bellonte, 06206 Nica, Francuska
  Lokacija: Zračna luka se nalazi 6,5 km jugozapadno od centra Nice. Nalazi se u francuskom departmanu Alpes-Maritimes.
  Avioprijevoznici koje lete u zračnu luku Nica: Veliki broj aviokompanija povezuje Nicu sa ostatkom svijeta. Iz Hrvatske u Nicu lete brojne kompanije, između ostalog easyJet, Volotea, Vueling, Alitalia, KLM, German Wings, Austrian, Lufthansa, Iberia, Swiss, i naravno Croatia Airlines.
  Tel: +33 820 42 33 33

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Nica?

  Iznajmljivanje automobila izravno u zračnoj luci odličan je način za dobar početak odmora. Prodajna mjesta rent a car tvrtki prikladno su smješteni na oba terminala. Na terminalu 1, naći ćete ih u blizini izlaza A1 i A2, desno od ureda za informacije. Na terminalu 2 šalteri se nalaze između ukrcajnih izlaza A2 i A3. Iza parkirališta P5 na terminalu 2, također se nalazi zona rent a cara, gdje možete preuzeti i vratit svoje vozilo. Većina rent a car šaltera otvorena je do 22 sata. Ipak, informirajte se o radnom vremenu prije preuzimanja vozila, posebno ako vam najam zpočinje ili završava za vrijeme vikenda. Ukoliko vozilo trebate preuzeti iza 22:00h, idite u rent car zonu na terminalu 2. Besplatni shutle bus vozi svakih 6-10 minuta od ukrcajnog izlaza A0 na katu za dolaske do zone za rent a car. Ispod navodimo pregled odabranih rent a car tvrtki i njihovo radno vrijeme. Ako se odlučite za najam vozila u zračnoj luci Nica, savjetujemo vam da prije putovanja pažljivo pročitate vaš voucher. Osim radnog vremena, sadrži i važne informacije o vašem najmu i obaveznim dokumentima koje trebate imati sa sobom, te ih predočiti prilikom preuzimanja vozila.

  Avis rent a car u zračnoj luci Nica Avis rent a car u zračnoj luci Nica
  Avenue Didier Daurat,,
  Nica, Francuska 06206

  +33 489 985 098
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:30 - 23:59
  Budget rent a car u zračnoj luci Nica Budget rent a car u zračnoj luci Nica
  Avenue Didier Daurat,,
  Nica, Francuska 06206

  +33 820 611 632
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:30 - 23:59
  Europcar rent a car u zračnoj luci Nica Europcar rent a car u zračnoj luci Nica
  Avenue Didier Daurat,
  Nica, Francuska 06206

  +33 977 403 253
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:30 - 23:59
  Hertz rent a car u zračnoj luci Nica Hertz rent a car u zračnoj luci Nica
  Avenue Didier Daurat,
  Nica, Francuska 06206

  +33 825 342 343
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:30 - 23:59
  Sixt rent a car u zračnoj luci Nica Sixt rent a car u zračnoj luci Nica
  Avenue Didier Daurat,
  Nica, Francuska 06206

  +33 820 007 498
  Radno vrijeme:
  pon - ned 07:30 - 23:59

  Terminali

  Međunarodna zračna luka Nica je nakon zračnih luka Pariz po prometnosti treća najveća u Francuskoj. Sastoji se od 2 terminala koji su povezani besplatnim shuttle busom koji voze od 4,30 ujutro do ponoći te na ruti imaju 10 postaja (zgrada zračne luke, parkirališta i rent a car poslovnice). Iz terminala 1 se odvijaju međunarodni letovi, dok je terminal 2 namijenjen domaćim i europskim letovima. Terminal 1 je predviđen za poslovne putnike koji na raspolaganju imaju poslovni centar sa osam prostorija za sastanke i konferecijskom salom u koju se može smjestiti i do 250 osoba, sa svim uredskim potrepštinama te pristup inetrnetu. Terminal dva je nešto veći, i godišnje bilježi 9 miliona putnika. Ima 29 ukrcajnih izlaza i veliki izbor sadržaja za što ugodniji boravak u zračnoj luci. Za najam vozila u zračnoj luci Nica potražite Rent a Car Centar koji se nalazi izvan terminala 2.

  Sadržaji u zračnoj luci Nica

  Kao moderna i velika zračna luka, Međunarodna zračna luka u Nici ima opsežan popis usluga i sadržaja kako bi vaš boravak i vrijeme između dva leta protekli što ugodnije. Putnicima nudi velik broj objekata kako bi vrijeme čekanja bilo što kraće. Osim standardne ponude, koja uključuje restorane s tradicionalnom francuskom kuhinjom i brojne bezcarinske trgovine, zračna luka će vas iznenaditi spa centrom u kojem se možete opustiti prije leta. Osvježenje možete dobiti u jednom od brojnih restorana, gdje možete pojesti bar još jedan kroasan i popiti vrhunsku kavu prije polijetanja.

  Kako stići do i od zračne luke

  Kako smo već prethodno spomenuli, zračna luka je zaista blizu centra Nice,samo 6,5 km, pa je možda za opuštajući početak odmora najbolje nakon preuzimanja vozila, krenuti u laganju vožnju prema bulevaru René Cassin. Vozite se po Voie Mathis sve do centra grada, ili se uputite duž Promenade des Anglais i skrenice lijevo u jednu od sprednih ulica koje vode do centra grada.

  Zračna luka je sa okolicom odlično povezana i autobusom i željeznicom. Ulaznice i za jedno i za drugo se mogu kupiti na blagajnama u zračnoj luci. No, preporučljivije je ići busom, jer je manje komplicirano. U Terminalu 1, krenite kroz izlaz A0, i na lijevoj strani ćete naći autobusne stanice. U Terminalu 2, trebate izaći iz glavne zgrade kroz izlaz A3 i slijediti putokaze do autobusne stanice točno preko puta. Usluga autobusa je redovita. Željeznički kolodvor Saint-Augustin nalazi se oko 10 minuta od terminala 1. Kada izađete iz područja za dolaske (ukrcajni izlaz 1), pređite pješačku stazu ispod mosta Promenade des Anglais. Prijeđite preko avenije Lindbergh i skrenite lijevo. Kod semafora ponovno prijeđite na lijevo ispod željezničkog mosta SNCF-a i skrenite desno prema aveniji Edouard Grinda. Ako pak u neku od obližnjih destinacija želite stići u velikom stilu, do Cannesa ili Monaka se možete voziti i helikopterom.

  Savjeti za parking

  Međunarodna zračna luka u Nici ima deset parkirališta. Neka od njih nude kratkoročno parkiranje, a neka su idealna za meet&greet, odnosno za brzi dolazak i odlazak putnika. U Terminalu 1 nalazi se i parkiralište za motocikle. U samom gradu Nici ima oko 19 000 parkirnih mjesta, a neka od njih se ne naplaćuju prvih 60 minuta. Parkiranje na ulici u Nici se plaća, a maksimalno se smije parkirati samo dva sata. Vrlo je teško pronaći slobodno mjesto na ulici, stoga obratite pažnju prilikom parkiranja, kako vaš rent a car u zračnoj luci Nica ne bi bio skuplji nego je to potrebno. S druge strane, neograničen i siguran parking za vaše rent a car vozilo dostupan je u brojnim gradskim parkiralištima koja se nalaze u centru, ali i širom grada.

  KORISNE POVEZNICE

  Zračna luka Nica  Dodatne informacije o Zračnoj luci Nica

  Zračna luka Nica
  Rue Costes et Bellonte
  Nica, Francuska ,06206

  IATA Code: NCE
  IACO Code: LFMN
  Wikipedia
  Geografska širina: 43.3955
  Geografska dužina: 07.1254

  Opći podatci: Zračna luka Nica je samo 6,5 km udaljena od centra grada. Treća je najveća zračna luka u Francuskoj i lako je dostupna vozilom.