Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI PALERMO

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Palermo po super cijenama

  Sicilija je najveći otok u Sredozemnom moru, a rent a car u Zračnoj luci Palermo sa Auto Europe obećava pogodan i brz početak boravka ovdje kao i mogućnost otkrivanje svih kutova ove očaravajuće regije s najvećom fleksibilnošću. Sicilija ima dugu i bogatu povijest, a svugdje ćete primijetiti zaostavštinu svih brojni nekadašnjih stanovnika. Palermo su osnovali fenički trgovci. Nakon njih su došli Grci, Rimljani, Arapi i Normani. U gradu ćete pronaći mnoge zgrade s nevjerojatnom mješavinom maurskog i normanskog stila, kao i vrlo živahne ulične tržnice koje nalikuju arapskim suksima. Ako imate vremena i želite se voziti, možete svakodnevno putovati ili čak organizirati putovanje po obodu otoka i boravak u različitim gradovima. Catania i vulkan Etna su obavezna mjesta za posjetiti, uz prekrasno gradsko središte i grčke ruševine u Siracusi i Dolino hramova u Agrigentu.

  Auto Europe surađuje s najvažnijim međunarodnim i domaćim dobavljačima automobila kako bi vam ponudio najpovoljnije cijene najma automobila. Toplo vam preporučujemo da rezervirate unaprijed, posebno u vrijeme visoke turističke sezone, poput u vrijeme Uskrsa i ljeti. Za pitanja u vezi s rezervacijom ili izravnom pomoći možete nas kontaktirati i telefonski.

  Podatci o zračnoj luci

  Međunarodna zračna luka Palermo Falcone e Borsellino nalazi se u Punta Raisi, samo 35 km od centra grada. Svečano je otvorena 1960. godine, a nedavno je obnovljena. To je treća najveća zračna luka u južnoj Italiji s oko 7 milijuna putnika godišnje. Zračna luka povezana je s Palermom linijom A podzemnog vlaka i autobusnim linijama. Postoje i izravne autobusne veze do najvažnijih odredišta na sjevernom dijelu otoka, kao što su Trapani, San Vito lo Capo i Catania. Mnoge zrakoplovne tvrtke povezuju zračnu luku Palermo s drugim europskim destinacijama, između ostalih i gradovima Split i Dubrovnik tijekom turističke sezone.

  Zračna luka Palermo (PMO)
  Službeni naziv: Aeroporto di Palermo - "Falcone-Borsellino Airport"
  Adresa: Località Punta Raisi, 90145 Cinisi PA, Italia
  Lokacija: Zračna luka se nalazi 35km od grada Palermo, u gradu Punta Raisi.
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Palermo: Među međunarodnim prijevoznicima su Alitalia, British Airways, Air France, Iberia, Lufthansa, a od niskobudžetnih avioprijevoznika: RyanAir, EasyJet, Volotea i Vueling.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Palermo

  Za preuzeti vozilo, odnosno otpočeti najam vozila u Zračnoj luci Palermo, jednostavno nakon slijetanja slijedite upute i dođite u dvoranu Dolasci. Tamo ćete naći šaltere za iznajmljivanje automobila. Prije slijetanja pripremite vaučer za najam automobila i obratite pozornost na naziva tvrtke za najam automobila kako biste stajali u ispravnom redu. Najvažnije informacije nalaze se na prvoj stranici vaučera. Pripremite i potrebne dokumente za preuzimanje unajmljenog auta, poput osobne iskaznice ili putovnice, vozačke dozvole i važeće kreditne kartice za blokiranje polog. Važno je poštivati vremena preuzimanja i vraćanja auta koje je navedeno na vaučeru onako kako ste vi to odredili prilikom rezerviranja. Više informacija o općim savjetima tijekom preuzimenja vozila pronađite na našem blogu.U slučaju bilo kojeg problema prilikom preizimanja vozila, Auto Europe kao kompanija koja puno pozornosti polaže na visoku razinu korisničke usluge, je na raspolaganju za pružanje potpore telefonski i na talijanskoj liniji odnosno broju telefona: +390694804537.

  Nakon što preuzmete ključeve automobila, izađite iz dvorane i slijedite znakove do parkiranih automobila za iznajmljivanje. Prije nego se odvezete, provjerite je li vozilo u dobrom stanju i zabilježite sva oštećenja ili druge moguće probleme neevidentirane na dobavljačevom obrascu za preuzimanje vozila. Vaš depozit bit će vraćen na vašu kreditnu karticu nakon što vozilo vratite u istom stanju u kojem ste ga preuzeli.

  Avis rent a car u zračnoj luci Palermo Avis u zračnoj luci Palermo
  Località Punta Raisi,
  Palermo, Italija 90145 Cinisi PA

  +39 0915 916 84
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:30 - 00:00
  Budget rent a car u zračnoj luci Palermo Budget u zračnoj luci Palermo
  Località Punta Raisi,
  Palermo, Italija 90145 Cinisi PA

  +39 035 316041
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:30 - 00:00
  Sixt rent a car u zračnoj luci Palermo Sixt u zračnoj luci Palermo
  Località Punta Raisi
  Palermo, Italija 90145 Cinisi PA

  +39 029 4757979
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:30 - 00:00
  Europcar rent a car u zračnoj luci Palermo Europcar u zračnoj luci Palermo
  Località Punta Raisi
  Palermo, Italija 90145 Cinisi PA

  +39 091 591688
  Radno vrijeme:
  pon - ned 8:00 - 00:00
  Hertz rent a car u zračnoj luci Palermo Hertz u zračnoj luci Palermo
  Località Punta Raisi
  Palermo, Italija 90145 Cinisi PA

  +39 035 317880
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:30 - 00:00

  Terminali

  Zračna luka Palermo sastoji se od samo jednog terminala organiziranog u tri razine. U prizemlju se nalaze dvorana Dolasci i stolovi za najam vozila u Zračnoj luci Palermo, na prvom katu je dvorana Polasci, a na drugom katu sigurnosne kontrolne točke. Kroz terminal su postavljeni informativni ekrani koji vode putnike prema ispravnim šalterima za prijavu - s informacijama koje se daju najmanje dva sata prije polijetanja. Zračna luka Palermo otvorena je svakodnevno. Samo barovi, trgovine i druge aktivnosti imaju ograničeno radno vrijeme, koje obično odgovara vremenu slijetanja i polijetanja zrakoplova.

  Sadržaji u zračnoj luci Palermo

  Zračna luka Palermo nudi sve vrste sadržaja kako bi se putnici osjećali ugodno. Ima tri kata iznad zemlje i jedan podzemni nivo s pristupom vlakovima. Na svakom katu se nalazi bar. U prizemlju se, pored dvorane Dolasci nalaze i stolovi za iznajmljivanje automobila i mjenjačnica. Na prvom katu nalazi se dvorana Odlasci, a također i carisnki i terminal za povrat poreza, kapela, ljekarna, prostor za čuvanje djece i šalere za asistencije. Većina ugostiteljskih objekata i trgovina nalaze se na drugom katu, kako prije tako i uglavnom nakon sigurnosnih kontrolnih točaka. Ovdje ćete moći pronaći hranu tipičnu za ovaj dio Italije i sicilijanske suvenire, a dostupna je i usluga omotavanja prtljage.

  Kako stići do i od zračne luke Palermo

  Vožnja autom od Zračne luke Palermo do centra grada Palerma traje oko 35 minuta. Od Zračne luke slijedite znakove za zelenu autocestu E90 do Palerma, a kad se približite gradu vozite na izlaz za centra grada „Palermo centro“. U suprotnom pravcu, od Palerma do zračne luke samo slijedite oznake na autoputu za zračnu luku "Aeroporto". Ukoliko se niste odlučili za rent a car u Zračnoj luci Palermo, do grada Palerma možete stići taksijem, podzemnim vlakom ili autobusom. Taksiji su parkirani u prizemlju ispred ulaza. Cijena vožnje do Palerma kreće se između 35 i 45 €. Na raspolaganju vam je i taksi informativni pult. Jeftiniji način da se za samo pola sata dođe do Palerma je podzemni vlak, linija A. Stajalište vlaka nalazi se na podzemnoj razini. Karta košta oko 5,90 € za odrasle. Alternativno, na raspolaganju je dosta autobusnih veza. Autobusna stajališta nalaze se ispred izlaza na ulazu u dvoranu Dolasci, s desne strane. Autobusna linija Prestia i Commandè vozi do središnjeg kolodvora Palermo i vožnja traje otprilike 50 minuta. Nadalje, izravne autobusne linije pokrivaju sav sjeverni dio otoka. Najvažnije rute voze do mjesta Trapani, San Vito lo Capo, Agrigento i Catania.

  Savjeti za parking

  Na raspolaganju su tri područja za parking: P1, P2 i P3 kada iznajmljujete automobil u zračnoj luci Palermo. Svoje parking mjesto možete unaprijed rezervirati izravno na web stranici zračne luke ili platiti u zračnoj luci na automatskim blagajnama, na 24-satnom stolu ili šalteru za asistenciju. Cijena parkinga ovisi o tome koliko je parking mjesto blizu terminala kao i o trajanju parkinga. Prvih 15 minuta je besplatno. Najbliže je parkiralište za kratkoročno parkiranje- P2, smješteno neposredno ispred terminala. P3 je jeftino parkiralište za automobile, udaljeno 700 m od terminala, a P1 je parking za dugotrajno parkiranje. Paarkirališta P1 i P3 udaljena su 700 m od terminala i oba su s njim povezana besplatnom linijom shuttle autobusa. Ako unajmite automobil na aerodromu Palermo i krenete izravno u centar grada, trebate znati da je njegov znatan dio zona s ograničenim pristupom (Zona Traffico Limitato - ZTL). Parkiranje je tamo dopušteno samo stanovnicima ili osobama koje su prethodno kupile propusnicu. Besplatna mjesta za parking neposredno izvan ovog područja prilično su rijetka. Možda ćete pronaći parking mjesto označeo plavom crtom i u tom slučaju trebate kupiti kartu u trgovinama duhanskim proizvodima ili nekim drugim partnerskim trgovinama. Parking-karta mora biti postavljena na nadzornoj ploči, dobro vidljiva i na njoj je potrebno izgrebati dan i sat početka parkiranja. Ako želite uštedjeti vrijeme, uputite se izravno na jedno od parkirališt akoja se naplaćuju. Postoji jedno blizu centarlnog željezničkog kolodvora Notarbarolo. Na Piazza Orlando također se nalazi podzemni parking na više razina.

  Ovdje možete pronaći detaljan popis parkirališta koja se plaćaju u Palermu.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Palermo


  Dodatne informacije o zračnoj luci Palermo

  Zračna luka Palermo Falcone e Borsellino
  Località Punta Raisi
  Cinisi PA, Italija, 90145

  IATA kod: PMO
  IACO kod: LICJ
  Wikipedija
  Geografska širina: 38.1824043
  Geografska dužina: 13.0983932

  Opće informacije: Međunarodna zračna luka Palermo nalazi se u Punta Raisi, oko 35 km od Palerma.