Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRACNOJ LUCI PARIZ CDG

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Zračnoj luci Pariz CDG

  Zračna luka Pariz Charles de Gaule nije čak niti naoko obična zračna luka. Pravo je arhitektonsko čudo, i ubraja se među najprometnije na svijetu. Ime je dobila po slavnom francuskom generalu, a kasnije i predsjedniku države Charles de Gaulleu. Od prvog leta davne 1974. godine 950 miliona putnika je prošlo kroz ovu zračnu luku. Ovdje su snimljni mnogi glazbeni spotovi, kao onaj "Beautiful Day" od U2. Ne zaboravimo ni poznato ime Mehran Karimi Nasseri, koji je na terminalu T1 proveo 18 godina, i time inspirirao Tom Hanksa da snimi film Terminal. Smještena je 23 kilometra sjeveroistočno od Pariza i glavno je prometno središte Air Francea, no i sve važnije svjetske kompanije su prisutne u ovoj zračnoj luci. Inače, dio je međunarodne grupacije ADP (Aeroports de Paris), u čijem su sastavu još i zračne luke Paris Orly i Le Bourget, nekada glavni pariški aerodrom, a danas mjesto mnogih avio manifestacija, kao što je to Paris Air Show

  Auto Europe već preko 60 godina gradi partnerstva sa rent a car tvrtkama u više od 180 zemalja širom svijeta, što rezultira izvrsnom uslugom, najpovoljnijim cijenama, ogromnom flotom vozila za najam, i vrlo zadovoljnom klijentelom. Rent a car u zračnoj luci Pariz Charles de Gaulle će vam omogućiti istražiti Pariz i okolicu, a vozilo možete rezervirati i online te benefitirati od naših brojnih ponuda u Francuskoj. Pozivom na broj +49 89 412 097 83 ćete se moći savjetovati sa jednim od naših agenata i tako napraviti najbolji odabir. Osim toga, kod nas vas očekuje i najam luksuznih vozila i najam kampera.

  PODATCI O ZRAČNOJ LUCI

  Zračna luka Pariz Charles de Gaulle, samo 23 kilometara udaljena od Pariza, također poznata i kao zračna luka Roissy, najveća je međunarodna zračna luka u Francuskoj i jednan od vodećih svjetskih zrakoplovnih centara, sa fantastičnim brojem od 79 miliona putnika koji godišnje prođu preko terminala. Izgrađena je 1974. na 3.257 hektara. Po broju letova (670 dnevno) najprometnija u Europi. Izvrsno je povezana sa Parizom i još nekoliko francuskih gradova, kao i sa Briselom. Naći ćete i brojne letove iz Zagreba, Splita, Dubrovnika i drugih hrvatskih gradova za Charles de Gaulle. Najam vozila u Zračnoj luci Pariz Charles de Gaulle je odlična odluka. Do centra grada će vam vozilom trebati tek nekih 45 minuta vožnje, a ako imate sreće, ponekad samo i pola sata.

  Zračna luka Pariz Charles de Gaulle (CDG)
  Ime: Zračna luka Pariz Charles de Gaulle; također i Zračna luka Roissy
  Adresa: 95700 Roissy-en-France, France
  Lokacija: Zračna luka udaljena je oko 23 km od Pariza.
  Avioprijevoznici:Glavni avioprijevoznik je Air France, ali tu su i gotovo sva velika imena, kao što su to easy Jet, Delta Airlines, Vueling, Lufthansa, naravno Croatia Airlines i mnogi drugi.
  Tel:+33 1 70 36 39 50

  GDJE MOGU PREUZETI UNAJMLJENO VOZILO U ZRAČNOJ LUCI PARIZ CDG?

  Na jednoj od najvećih zračnih luka u Europi će možda biti malo teško pronaći rent a car šalter. Preuzimanje vozila moguće je na terminalima 1 i 2, dok terminal 3 ne nudi tu opciju. Šalteri rent a car tvrtki nalaze se na dolaznom terminalu 1, terminalu 2A, 2C, 2D, 2G, i na dolaznom terminalu 2E i 2F. Prilikom preuzimanja, dobro provjerite stanje vozila i utvrdite ima li slučajno neko oštećenje koje nije evidentirano u dokumentima. U slučaju da pronađete nešto, odmah to prijavite predstavniku rent a car tvrtke. Najbolje je fotografirati vozilo te se na taj način osigurati od eventualnih nesporazuma. Također provjerite sve odredbe i uvjete najma. Pri povratku vozila u zračnu luku, savjetujemo da isplanirate dovoljno vremena prije leta, kako biste podrobno provjerili vozilo. Na ovaj način ćete svoj rent a car u Zračnoj luci Pariz Charles de Gaulle učiniti puno bezbrižnijim.

  Radno vrijeme rent a car tvrtki

  Enterprise rent a car u zračnoj luci Pariz CDG Enterprise rent a car u zračnoj luci Pariz CDG
  Terminali 1 i 2,
  Roissy, Francuska 95716

  +33 148 621 204
  Radno vrijeme:
  pon-ned 6:00-ponoć
  Europcar rent a car u zračnoj luci Pariz CDG Europcar rent a car u zračnoj luci Pariz CDG
  Niveau arrivee porte 26,
  Roissy, Francuska 95700

  +33 148 627 822
  Radno vrijeme:
  6:00-ponoć
  National rent a car u zračnoj luci Pariz CDG National rent a car u zračnoj luci Pariz CDG
  Terminali 1 i 2
  Roissy, Francuska 95716

  +33 148 621 204
  Radno vrijeme:
  6:00-ponoć
  Sixt rent a car u zračnoj luci Pariz CDG Sixt rent a car u zračnoj luci Pariz CDG
  Niveau arrivées Porte 26
  Roissy, Franuska 95711

  +33 148 647 904
  Radno vrijeme:
  pon-ned 6:00-23:00

  TERMINALI

  Zračna luka Charles de Gaulle ima tri terminala. Terminal 1 je najstariji, i poznat po svom obliku hobotnice, gdje se iz centralnog kružnog dijela odvaja sedam satelita s izlazima za putnike u koje se dolazi podzemnim prolazima. Putnici koji su u dolasku, idu preko tih satelita kroz tunele na peti kat gdje se nalaze trake za izdavanje prtljage. Terminal 2 sastoji se od sedam hala, prvobitno je bio izgrađen samo za potrebe Air Francea, ali danas ga koriste i druge aviokompanije. Terminal 3 je posebna zgrada i koristi se za charter letove. Između terminala postoji besplatan shuttle bus transfer.

  SADRŽAJI U ZRAČNOJ LUCI PARIZ CHARLES DE GAULLE

  Skytrax je Paris-Charles de Gaulle proglasio „Zračnom lukom s najvećim napretkom na svijetu u pogledu kvalitete usluga i zadovoljstva korisnika. Ovo je također prvi puta da je zračna luka dospjela u Top 5 na svijetu za shopping i u Top 10 za kvalitetu i raznolikost svojih usluga. Današnji putnici su vrlo zadovoljni udobnošću u salonima za ukrcaj, gdje je unaprijeđen ambijent, a besplatan Wi-Fi je dostupan svim putnicima. Ukoliko iz nekog razloga trebate provesti nešto više vremena u ovoj zračnoj luci, ne brinite se, zasigurno se nećete dosađivati. Na raspolaganju vam je preko 100 restorana, kafea, dućana. Postoji ponešto za svakoga, i za svačiji novčanik, bez obzira na to želite li se samo baciti u potragu za hranom, modom ili kulturom. U zračnoj luci postoji i muzej na termnalu 2E koji sadrži neke od najinovativnijih umjetničkih radova svjetski poznatih umjetnika. Otvoren je 365 dana u godini, i ulaz je besplatan! Jedino što vas u ovom slučaju treba brinuti je to da ne propustite let!

  KAKO STIĆI DO I OD ZRAČNE LUKE

  Od zračne luke Charles de Gaulle do Pariza vozi brza prigradska željeznica RER, linija B. To je ujedno i najjeftiniji prijevoz do grada od ove zračne luke. Željeznička stanica nalazi se na terminalu 2, a vlak polazi svakih 15 minuta (za vrijeme najvećeg prometa polasci su svakih 8 minuta). Vožnja brzom prigradskom željeznicom traje oko 35 minuta. Do grada možete i autobusom. Roissybus povezuje tri terminala zračne luke Charles de Guelle i ulicu rue Scribe kod Opere u središtu Pariza. Autobusna stanica je u zračnoj luci smještena blizu željezničke stanice, a vožnja autobusom traje oko 45 minuta. Do grada vozi još i taksi te limuzina. Vožnja taksijem ili limuzinom do centra grada traje oko 45 minuta. Ukoliko se odlučite za najam vozila u Zračnoj luci Pariz Charles de Gaulle u Parizu, i ako se želite uputiti prema Parizu, slijedite oznake Paris, Porte de la Chapelle A1, Porte de Bagnolet A3. Morate se informirati kojim smjerom na kružnoj cesti “peripherique” trebate voziti. Imate izbor između unutrašnje kružne ceste (périphérique intérieur), kojom se vozi u smjeru kazaljke na satu, i vanjske (périphérique extérieur), kojom se vozi u suprotnom smjeru kazaljke na satu. Najbolje provjerite sa hotelom, ili sa stanodavcem koji izlaz trebate uzeti sa kružne ceste peripherique.

  SAVJETI ZA PARKING

  Parking u zračnoj luci je lako dostupan i povoljan, sa mogućnostima za parkiranje u blizini svakog terminala te je otvoren 24 sata dnevno. Također postoje opcije za kratkotrajno i za dugotrajno parkiranje. Obzirom na to da se radi o ogromnom prostoru, najbolje je da se unaprijed pripremite. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji, postoje mobilne aplikacije za sve, pa tako i za parking. Nabrojimo samo neke od mnogih: ParkVia, Paris CDG Parking, DiscountPark Paris CDG itd...Za parking vašeg unajmljenog vozila je najbolje savjetovati se sa predstavnicima rent a car tvrtke. Što se tiče parkinga u Parizu, nekoliko stvari biste trebali imati na umu: parking na ulicama Pariza često zna zadavati glavobolje, a i dozvoljen je samo na 2 sata. S obzirom na veliku gužvu i vrlo ograničen prostor, možda je bolje parkirati u podzemnim garažama, kojih ima posvuda, kako na periferiji, tako i u centru grada. Strogo je zabranjeno parkirati u dva reda, u zonama u kojima je zabranjeno zaustavljanje, i naravno na mjestima rezerviranim za invalide i dostavu. Kao i u zračnoj luci, i u gradu parking možete rezervirati unaprijed, putem brojnih mobilnih aplikacija.

  KORISNE POVEZNICE

  Zračna luka Pariz Charles de Gaulle