Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI PARIZ ORLY

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly

  Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly, smještenoj samo desetak minuta vožnje južno od Pariza, najbolji je način za istraživanje grada i svih njegovih atrakcija. Zanosan koliko i šarmantan, Pariz je senzualni grad ogromne kulturne važnosti, koji je posebno popularan među turistima zbog obilja veličanstvenih građevina i stoljetnih spomenika, zbog kojih je vjerojatno više fotografiran, istraživan i grad kojem se više divilo nego bilo kojem drugom mjestu na svijetu.

  Sa svojim poznatim obrisima, kultnim znamenitostima, prostranim vrtovima i upečatljivim gradskim krajolicima, Pariz je isprobana i sigurna riznica za lovce na antičke vrijednosti, ljubitelje finih slastica i ljubitelje visoke mode. Doista, u ovom fantastičnom gradu ima se što vidjeti i raditi, a, kada ga jednom posjetite, iako je u znamenitostima moguće uživati i u samo dva ili tri dana, vjerojatno ćete osjetiti potrebu da se vratite.

  Prepune festivala, tržnica i sajmova bric-à-brac, graciozne ulice Pariza ispunjene su gradskom vrevom sasvim drugačijom nego na bilo kojem drugom mjestu na svijetu, osobito u dijelovima udaljenim od središta grada u istinskim pariškim četvrtima Montmartre, Marais, Belleville, Trocadéro i glasovitoj Latinskoj četvrti glavnog grada Francuske.

  Sena je bila plovna rijeka od pamtivijeka a i dalje udahnjuje život mjestu koje je Julius Cezar nekoć identificirao kao dobru bazu iz koje je započeo kampanju protiv galskih plemena. Za potpuni doživljaj uzbudljive prošlosti Pariza, zaputite se u impozantni Conciergerie na obalama rijeke i zavirite u jezivu ćeliju Marie-Antoinette i mnogih drugih nesretnika koji su postali žrtva strašne giljotine. Veličanstveni, središnji dio Haussmannovog pionirskog plana grada sa dvanaest bulevara koji se presjecaju, je veličanstveni Slavoluk pobjede- Arc de Triomphe, glavni simbol Napoleonovih vojnih ambicija. Jednako je ikonična i 'Željezna dama' (poznatija kao Eiffelov toranj), popularno mjesto za romantičnu prosidbu za zaljubljene parove, ali i izuzetan primjer složene arhitekture modernog stila. U znamenitosti Pariza koje se moraju naći na itineraru svako turističkog posjeta ubraja se i Louvre, jedan od najvećih svjetskih muzeja sa svojom stalnom zbirkom od oko 35 000 umjetničkih djela i mnoštvo neprocjenjivih remek djela, od kojih je najpoznatija Mona Lisa. Isto tako, klasični modernizam Nacionalnog centra umjetnosti i kulture Georges Pompidou privlači ljude iz cijelog svijeta zbog svoje futurističke fasade i bogatog umjetničkog interijera. Podsjećajući na jedrilicu, zgrada Zaklade Louis Vuitton (koju je dizajnirao Frank Gehry) od otvaranja 2014. godine dodala je još jedan dragocjeni dragulj svjetlucavoj kruni grada.

  Najam vozila u zračnoj luci Pariz Orly možete rezervirati u nekoliko jednostavnih koraka putem Auto Europe web stranice ili pozivom našeg tima za rezervacije, koji će vam rado pomoći u svim vašim planovima putovanja u Parizu i drugdje u Francuskoj. Osim što je jedno od najpopularnijih svjetskih odredišta, Pariz je središte ogromne turističke regije s mnogo zanimljivih mjesta koja možete posjetiti, uključujući Chartres (poznat po veličanstvenoj katedrali iz 13. stoljeća) i Versailles gdje je jedna od najimpresivnijih svjetskih kraljevskih palača.

  Podatci o zračnoj luci

  Prvobitno poznata kao Zračna luka Villeneuve-Orly, zračna luka je prvi put otvoren 1932. godine kao sporedna zračna luka Le Bourgeta. U Drugom svjetskom ratu ju je njemački Luftwaffe koristio kao bojnu zračnu luku, postavljajući tu razne jedinice za borbu i bombardiranje tijekom okupacije. Danas, nakon Zračne luke Pariz Charlesa de Gaullea, Paris Orly je druga najprometnija zračna luka u Francuskoj i prima preko 30 milijuna putnika godišnje.

  Zračna luka Paris Orly (ORY)
  Adresa: 94390 Orly, Francuska
  Lokacija: Zračna luka je oko 13 km južno od Pariza.
  Web stranica: www.parisaeroport.fr
  Telefon: ++33 170 363 950
  Avio kompanije koje lete u i iz zračne luke Orly:Air France, Air Malta, British Airways, Alitalia, easyJet, Iberia, Icelandair, Royal Air Maroc, TAP Portugal, Transavia, Tunisair and Vueling

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Orly

  Uz posredovanje naše kompanije, Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly, osigura vam brzu i praktičnu proceduru preuzimanja unajmljenog vozila u jednoj od mnogih vodećih svjetskih tvrtki za iznajmljivanje automobila, partnera Auto Europe. Uredi za iznajmljivanje automobila smješteni su u svim zgradama terminala, a šalteri su uglavnom otvoreni od vremena prvog leta ujutro do posljednjeg leta noću.

  Avis Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly Avis u zračnoj luci Orly
  Zračna luka Pariz Orly,
  Orly, Francuska 94390

  +33 149 754 491
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:00 - 24:00
  Budget Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly Budget u zračnoj luci Orly
  Zračna luka Pariz Orly,
  Orly, Francuska 94390
  +33 821 230 365
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:00 - 24:00
  Alamo Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly Alamo u zračnoj luci Orly
  Zračna luka Pariz Orly,
  Orly, Francuska 94390

  +33 149 753 638
  Radno vrijeme:
  pon - pet 6:00 - 24:00
  sub - ned 6:30 - 23:30
  Europcar Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly Europcar u zračnoj luci Orly
  Zračna luka Pariz Orly,
  Orly, Francuska 94390

  +33 977 403 254
  Radno vrijeme:
  pon - ned 6:00 - 24:00
  Hertz Rent a car u zračnoj luci Pariz Orly Hertz u zračnoj luci Orly
  Zračna luka Pariz Orly,
  Orly, Francuska 94390

  +33 149 758 484
  Radno vrijeme:
  pon - ned 06:00 - 24:00

  Terminali

  Reotvorena u ožujku 2019. godine, vrhunska, sveobuhvatna zgrada terminalna Zračne luke nazvana Orly 1-2-3-4 dizajnirana je tako da prihvati predviđeni porast prometa u narednim godinama. Dotadašnji Terminal Ouest (zapadni) postao je terminali 1 i 2, a Terminal Sud (južni) je pretvoren u terminal 4, a novoizgrađena povezna zgrada između postojećeg zapadnog i južnog terminala je terminal 3. Uz puno putničkog prostora i autentično pariško shoping iskustvo, impresivna zgrada terminala zračne luke Orly nudi poboljšanu razinu sigurnosti i namjenski parking u neposrednoj blizini stajališta pariških brzih i učinkovitih usluga javnog prijevoza.

  Sadržaji u zračnoj luci Orly

  Budući da je druga najveća zračna luka u Francuskoj i jedna od najprometnijih u Europi, Paris Orly nudi putnicima širok spektar sadržaja i pogodnosti na licu mjesta, uključujući besplatan neograničeni WiFi, namjenske PlayStation i multimedijske prostore, svlačionice za bebe i centar za moderno poslovanje. Pored širokog izbora restorana, preuređenjem terminala proširen je i trgovački prostor s mnogo većom prodavaonicom Duty Free i specifičnim prostorima za kupnju parfema, kozmetike i gastronomskih proizvoda u ozračju koje podsjeća na ono u robnim kućama.

  Kako stići do i od zračne luke Orly

  Zračna luka Orly ima direktan pristup autocesti A106 koja se povezuje s A6, što znači da je dolazak do Pariza uz Najam vozila u zračnoj luci Pariz Orly izuzetno brz i jednostavan.

  Putnicima koji koriste javni prijevoz za putovanje između Zračne luke Orly i centra grada Pariza, putuju također brzo uz puno dostupnih mogućnosti od kojih je najpoznatija Orly automatic shuttle- veza željezničkom linijom RER B u Antoniju, a nadalje brza veza vlakom do francuske prijestolnice. Druga mogućnost je tramvajska linija između zračne luke i stanice Louis Aragon na liniji 7 pariškog metroa. Postoje brojne autobusne usluge, poput RATP Orlybus usluge koja vozi izravno do Place Denfert-Rochereau u Parizu, dok autobusi Le Bus voze do Place Charlesa de Gaulle preko Gare Montparnasse. Uz to, popularni autobusi Albatran prometuju do različitih željezničkih stanica u neposrednoj blizini centra grada Pariza, a VEA vozi direktne autobusne linije do Disneylanda Paris, istočno od grada.

  Taksi mjesta nalaze se izvan dvorane Dolasci, gdje je samo službeno i jasno označenim taksijem moguće primati putnike. Te je taksiste lako prepoznati po osvjetljenoj oznaci na krovu vozila. Ako vam se obrate ljudi koji se predstavljaju kao taksisti nakon napuštanja mjesta za prtljagu, odbacite njihove usluge i odlučite se za službeni taksi koji čeka u redu ispred dvorane Dolasci.

  Savjeti za parking

  Broj parkirnih mjesta na zračnoj luci Orly znatno je porastao zbog proširenja zgrade terminala koja je otvorena u ožujku 2019. godine, uz zamjenu postojećih parkirališta sa P, P2, P3 i P4a / P4b / P4c. Parkiranje na ulicama grada Pariza može biti veliki izazov zbog nedostatka prostora i ogromnog intenziteta prometa, iako mnoga velika gradska parkirališta pružaju usluge turistima u neposrednoj blizini mnogih glavnih atrakcija, uključujući Eiffelov toranj.

  Korisne poveznice

  Turističke informacije Pariz


  Dodatne informacije o zračnoj luci Pariz Orly

  Zračna luka Pariz-Orly
  Zračna luka Pariz Orly
  Orly Ile-de-France, 94390

  IATA kod: ORY
  IACO kod: LFPO
  Wikipedija
  Geografska širina: 48.7262
  Geografska dužina: 2.3652

  Opće informacije: Zračna luka Orly locirana je oko 13 km južno od Pariza, jednim dijelom u općini Orly a drugim u općini Villeneuve-le-Roi.