Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI PISA

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Pisa po najnižim cijenama

  Odluka o rezervaciji rent a cara u zračnoj luci Pisa najbolji je način za osigurati si odličan početak odmora. Posredstvom Auto Europe čije iskustvo broji već preko 60 godina, i rent a car tvrtki koje su naši pouzdani partneri, zajamčeno ćete dobiti sjajne ponude za najam vozila uz mogućnost preuzimanja na lokacijama diljem Italije, što naravno uključuje i zračnu luku Pisa. No, zatrebate li pomoć ili savjet, mi smo uvijek na raspolaganju. Nazovite naše stručno osoblje u odjelu za rezervacije kako biste napravili svoju rezervaciju ili saznali više.

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka Pisa je glavni zračni ulaz u Toskanu i naravno sam grad Pisu. Sa prometom od oko 5,5 milijuna putnika godišnje, 10. je najpopularnija zračna luka u Italiji. Osnovana je 1930-ih za potrebe vojske, no postepeno je prilagođena za civilnu upotrebu i ima jedan putnički terminal. S gradom je povezana željezničkom linijom. Neke od nacionalnih i međunarodnih aviokompanija koje djeluju u zračnoj luci Pisa su Ryan Air, Vueling, British Airways, EasyJet, Turkish Airlines i mnoge druge. Iz Hrvatske je moguće naći prilično povoljne letove iz Splita, Zagreba i Dubrovnika

  Međunarodna zračna luka Pisa (PSA)
  Adresa: Piazzale D'Ascanio, 1, 56121 Pisa, Pokrajina Pisa, Italija.
  Telefon: +39 050 849 300
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Pisa: U zračnoj luci djeluje 17 zrakoplovnih tvrtki, među koje spadaju i popularne niskobudžetne aviokompanije - kao što su EasyJet i Ryanair - i veliki avioprijevoznici kao što su British Airways, Lufthansa, Air France i Alitalia.

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Pisa

  Uredi rent a car tvrtki nalaze se otprilike 500 metara izvan terminala. Ako se uputite pješice, trebat će vam najviše pet minuta. No, ako vam se to ne da, možete koristit i shuttle koji se zaustavlja ispred područja za dolaske. Prethodno provjerite koja je rent a car tvrtka navedena na vašem voucheru, kako biste znali gdje točno trebate ići. Podatci su navedeni na prvoj stranici vouchera, pod "Informacije o preuzimanju vozila". U zgradi gdje su smještene rent a car tvrtke, vidjet ćete pouzdane partnere kao što su Avis, Firefly i Europcar.

  Prije najma vozila u zračnoj luci Pisa provjerite još jednom imate li spremnu svu potrebnu dokumentaciju. Uvijek i u svakoj opciji vam je neophodna valjana vozačka dozvola, a ponekad i međunarodna vozačka dozvola; osobna iskaznica ili putovnica, voucher za rezervaciju i valjana kreditna kartica sa dovoljno sredstava za depozit. Prije nego ga preuzmete, obavezno provjerite je li vozilo u dobrom stanju, i uspredite da li se stvarno stanje podudara sa obrascem oštećenja na vozilu. Vaš depozit se vraća na vašu kreditnu karticu nakon što vozilo vratite u istom stanju u kakvom je bilo kada ste ga preuzeli. Također radi vlastite sigurnosti, zajedno sa članom osoblja provjerite vozilo pri povratu. Više o tome što sve trebate znati o najmu vozila pročitajte na našem travel blogu

  Radno vrijeme rent a car tvrtki

  Avis u zračnoj luci Pisa Avis u zračnoj luci Pisa
  Aeroporto Pisa Galileo Galilei,,
  Pisa, Italija 56121 PI

  +39 050 42028
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 8:00 - 23:00
  Europcar u zračnoj luci Pisa Europcar u zračnoj luci Pisa
  Piazzale Mario Cobianchi, Snc,,
  Pisa, Italija56121 PI
  +39 050 41081
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 8:00 - 23:00
  Firefly u zračnoj luci Pisa Firefly u zračnoj luci Pisa
  Via dell'Aeroporto,
  Pisa, Italija 56121 PI

  +39 345 025 0114
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 8:00 - 23:59
  InterRent u zračnoj luci Pisa InterRent u zračnoj luci Pisa
  Via della Ferrovia, Snc,
  Pisa, Italija 56121 PI

  +39 06 4522 9545
  Radno vrijeme:
  Pon-ned 8:00 - 22:00

  Terminali

  Zračna luka Pisa ima jednu zgradu terminala koji zadovoljava potrebe modernih putnika. Nije otvorena cijela 24 sata, već se otvara neposredno prije prvog dolaska, a zatvara odmah nakon zadnjeg leta. Ukrcajni ulazi i izlazi nalaze se u prizemlju zgrade terminala. Ovdje ćete također pronaći i ured za turističke informacije te prostor za preuzimanje prtljage.

  Postoje dva područja za check-in: check-in A i check-in B. Check-in A ćete naći u prizemlju zgrade terminala, dok se check-in B nalazi u susjednoj zgradi pored zgrade terminala. Na cijelom prostoru terminala postavljeni su info zasloni koji će vas odvesti do točnog check-in pulta. Informacije o letu objavljuju se najmanje dva sata prije polaska.

  Sadržaji u zračnoj luci Pisa

  Kako biste skratili vrijeme dok čekate na svoj let, u zgradi terminala su vam na raspolaganju brojni kafei, trgovine i restorani. Većinu ćete naći u prizemlju, ali ima ih i na prvom katu. U prizemlju se također nalazi i mjenjačnica, kao i policija te služba prve pomoći. Pristup internetu naći ćete na prvom katu na pultu DevItalia, a također postoje tri internetske radne jedinice od kojih jedna je na prvom katu, a druge dvije u prizemlju. Zatrebaju li vam bankovne usluge, i to možete obaviti na terminalu.

  Kako stići do i od zračne luke

  Vozilom od zračne luke do središta Pise možete stići za nešto više od 10 minuta. Slijedite putokaze „Pisa Centro“ duž autoceste Firenze Pisa Livorno, a potom skrenite lijevo na Via Ponte Piglieri. Ako se pak želite odvesti u Firencu sa vašim rent a carom u zračnoj luci Pisa, tada trebate odabrati autocestu Firenze Pisa Livorno, za što će vam trebati nekih sat vremena.

  Ako se niste odlučili za opciju preuzimanja vozila u zračnoj luci, do Pise se možete odvesti vlakom, autobusom ili taksijem. Autobusni kolodvor nalazi se ispred sale za dolaske, odakle autobusi direktno voze do središta grada. Karte možete kupiti na prodajnom šalteru ili u uredu za turističke informacije, koji ćete također naći u zgradi terminala. Ako se radije vozite vlakom, onda se do željezničke postaje možete odvesti shuttle busom. Osim do Pise, vlakom se možete odvesti i do Firenze - pet puta dnevno, sa zaustavljanjem na postajama Ponteder i Empoli. Dobra opcija je u sustav lakih željeznica poznat kao Pisamover koji povezuje zračnu luku s Aurelijom i središtem grada.

  Savjeti za parking

  Zračna luka Pisa trenutno raspolaže sa četiri parkirališta - parkiralište za kratki boravak, višekatno, zapadno i istočno za dugotrajni boravak. Odmah ispred područja za dolaske nalazi se parkiralište za kratki boravak, gdje možete parkirati do 15 minuta besplatno. Platiti možete ili na recepciji ili na nekom od automata. Parkiralište za duži boravak jeftinija je opcija ako planirate ostaviti svoje vozilo na duže vrijeme.

  Parkiranje u samom gradu prilikom najma vozila u zračnoj luci Pisa relativno je jednostvano. Izvan središta grada postoje dva Park & Ride parkirališta - Parcheggio del Brennero i Parcheggio Via Pietrasantina. U samom centru grada postoji više parkirališta, a Parcheggio di Piazza dei Miracoli jedno je od najvećih i najpopularnijih.

  Parkiranje na ulici je malo teži slučaj, no nije nemoguće ako dođete dovoljno rano. Parkirna mjesta označena plavom linijom se naplaćuju, a uz cestu su postavljeni i automati za parking karte. Na parkirnim mjestima označenim bijelom linijom možete parkirati besplatno, dok je parkiranje na onima označenim žutom linijom rezervirano za stanovnike ili pak u neke druge svrhe. Parking postaje sve skuplji što ste bliže samom centru grada.

  Korisne poveznice

  Turizam Pisa

  Zračna luka Pisa


  Dodatne informacije o zračnoj luci Pisa

  Pisa International Airport
  Piazzale D'ascanio 1,
  Pisa, Italija 56151 PI

  IATA kod: PSA
  IACO kod: LIRP
  Wikipedija
  Geografska širina: 43.683889
  Geografska dužina: 10.3925

  Opće informacije: Međunarodna zračna luka Pisa udaljena je od središta grada svega nekih 7 km. Glavana je zračna luka u Toskani i 10. najprometnija u Italiji.