Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI PRAG

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Prag po najnižim cijenama

  Još od svog osnutka 1954. godine, Auto Europe svojim klijentima osigurava kvalitetan najma vozila po najboljim mogućim cijenama na tržištu, pritom uvijek pazeći na što besprijekorniju uslugu, jer poučeni iskustvom znamo da je klijent najvažniji. A samo sretan klijent osigurava i naše zadovoljstvo. Zato se bez razmišljanja prepustite u naše ruke i rezervirajte rent a car u Zračnoj luci Prag, i započnite svoj odmor u Češkoj bez stresa.

  Većina putnika smatra ovu zračnu luku vrlo jednostavnom i ugodnom. Dojam gostoljubivosti se stječe već samim izlaskom iz aviona. Ovu relativno malu zračnu luku odlikuje utisak smirenosti, bez obzira da li ste se, dok čekate svoj let, odlučili za famozno češko pivo, ili želite obaviti još koju kupovinu. Zračna luka Václav Havel u Pragu jako se brzo širi i nudi posjetiteljima osjećaj dobrodošlice i u dolasku i u odlasku, a s porastom turizma postaje i važna u polju inovativnosti. Treba također naglasiti da je urednost i čistoća na zavidnom nivou.

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka Prag, od svog osnutka 1937 godine poznata pod nazivom Međunarodna zračna luka Prag-Ruzyně, danas je nazvana po prvom predsjedniku Češke, Vaclavu Havelu, i nalazi se nekih 12 km sjeverozapadno od središta Praga, i isto toliko od grada Kladno u pravcu sjeveroistoka. Ideja o promjeni imena stvorila se nakon smrti ovog popularnog predsjednika Češke Republike, 2011. godine. Ima dva terminala; terminal 1 koji se koristi za letove u druge zemlje EU, i terminal 2 koji se koristi za ostale međunarodne destinacije. Značajna proširenja i rekonstrukcije zračne luke događale su se periodično, i to 1956 1968, 1997 i 2006. 2019. godine ova zračna luka imala je promet od 18 miliona putnika.

  Zračna luka Václav Havel Prag (PRG)
  Službeni naziv: Letiště Praha
  Adresa: Aviatická, 161 08 Praha 6, Češka
  Telefon: +420 220 111 888
  Lokacija: Zračna luka je od središta Praga udaljena nekih 12 km
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Prag: Zračna luka Prag najveća je zračna baza u zemlji i glavno je čvorište za Czech Airlines. Na zračnu luku i sa zračne luke Prag leti preko 30 zrakoplovnih kompanija, uključujući British Airways, Easy Jet, Ryanair i Whiz Air. Brojne aviokompanije imaju sezonske letove prema ovoj zračnoj luci. Tako Ryanair iz Zadra ima direktne letove po vrlo povoljnim cijenama, Croatia Airlines iz Zagreba, a Smartwings iz Splita

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Prag?

  Najam vozila u zračnoj luci Prag vrlo je jednostavan, jer su tu smještene brojne rent a car tvrtke. Napominjemo da prije nego se uputite po svoje vozilo, provjerite koja je rent a car tvrtka navedena na vašem voucheru. Također molimo da prije najma pročitate temeljito svoj voucher kako biste znali točno svoja prava i obaveze. Kako su moguće izmjene, preporučujemo da aktualno radno vrijeme provjerite prije najma izravno sa rent a car tvrtkom.

  Radno vrijeme rent a car tvrtki

  Sixt u zračnoj luci Prag Sixt u zračnoj luci Prag
  Aviatická 1 PARKING C,
  Prag, Češka 160 08

  +420 222 324 995
  Radno vrijeme:
  Pon - pet 8:00 - 18:00
  Sub i ned - zatvoreno
  Budget u zračnoj luci Prag Budget u zračnoj luci Prag
  Aviatická 1092/8,
  Prag, Češka 160 08

  +420 602 783 674
  Radno vrijeme:
  Pon - pet 8:00 - 22:00
  Hertz Car Hire at Prag Airport Hertz at Prag Airport
  Aviatická 10,
  Prag, Češka 161 00

  +420 225 345 021
  Radno vrijeme:
  Pon - pet 8:00 - 16:30
  National u zračnoj luci Prag National u zračnoj luci Prag
  Aviatická 10,
  Prag, Češka 161 00

  +420 777 219 692
  Radno vrijeme:
  Pon - pet 8:00 - 22:00
  Ned - zatvoreno
  Avis u zračnoj luci Prag Avis u zračnoj luci Prag
  Aviatická 1092/8,
  Prag, Češka 100 00

  +420 235 362 420
  Radno vrijeme:
  Pon - pet 8:00 - 22:00
  Sub - 8:00 - 20:00

  Terminali

  Osim dva glavna putnička terminala 1 i 2, poznata i kao sjeverni terminali, koje smo naveli u početku i sa kojih se odvija glavni avio promet, Zračna luka Prag ima još dva dodatna terminala, to su terminali 3 i 4, poznati kao južni terminali, sa kojih se uglavnom odvijaju posebni te VIP letovi, uglavnom malim zrakoplovima. Terminal 1 se prostire na tri razine, s tim da se područje za dolaske, odlaske i kontrola putovnica nalaze na prvoj razini. Ovdje ćete također naći i trgovine, restorane, barove i toalete. Na drugoj se razini nalazi MasterCard salon, zajedno s nekoliko restorana i prostorijom za molitvu. Terminal 2 se prostire na četiri razine. U prizemlju ćete ovdje naći mali kafe bar i duty free express. Na prvom katu se nalazi prostor za dolaske, preuzimanje prtljage, informativni pult, duty free i nekoliko kafea. Otprilike iste sadržaje ćete naći i na drugom katu, a na trećem se nalazi premium salon za opuštanje.

  Sadržaji u zračnoj luci Prag

  U cijeloj zračnoj luci postoji preko 30 lokala na kojima možete potražiti osvježenje. Izbor je zaista bogat i po pitanju budžeta i po pitanju izbora kuhinje. Možete nešto pojesti na brzinu prije nego prođete sigurnosnu provjeru, a nakon toga ćete naći cijeli spektar vrlo ugodnih restorana, gdje se možete udobno smjestiti i pojesti nešto pristojno, ali postoji opcija i za one koji samo još žele popiti čašu piva prije nego uhvate svoj let. Na oba teminala ćete naći neke od svjetskih brednova kao što su Starbucks, Burger King, KFC, Costa Coffee i Rancheros. Kafei kao što je Fresherie ili Marché Mövenpick nude sendviče, salate, tjesteninu i zdrave obroke za ponijeti. Restaurace Praha, koji se nalazi u javnom dijelu zračne luke, dobra je opcija za dobar i povoljan obrok, a u četiri restorana Pilsner Urquell, tri unutar zračne luke i jedan u javnom dijelu, dobit ćete naravno, svježe pivo i češku hranu.

  Ako ste zaboravili kupiti poklone, u zračnoj luci ćete imati dovoljno mogućnosti za ispraviti taj propust. Postoji nekoliko dućana koje prodaju Bohemijski kristal, staklo i prculan, kao i dućana koji prodaju majice, razglednice, magnete, slatkiše i mnogo drugog. Također imate mogućnosti kupiti kozmetiku te odjeću i sve što je potrebno modernom putniku. Duty Free dućani nalaze se na oba terminala. Za one koji ne žele nikakve aktivnosti, postoji opcija za relaksiranje na terminalu 2, između odjeljaka C i D, kao i tri salona za sve vrste putnika bez obzira sa kojom avio kompanijom letite. Ulaz se naplaćuje i uključuje 2 sata boravka. Cijenu možete provjeriti direktno, rezervacija nije potrebna. Obitelji sa djecom će također naći svoj kutak, koji je opremljen igračkama. WiFi je dostupan u prostoru cijele zračne luke i besplatan je. Ovdje ćete naći i ljekarnu, poštu kao i bankomate, no prije korištenja istih, provjerite visinu provizije.

  Kako stići do i od zračne luke

  Kako ne postoji izravna veza vlakom ili metroom prema središtu grada, rent a car u zračnoj luci Prag je vrlo komforna opcija. Do središta grada trebate približno 25 - 30 minuta vožnje (50 minuta javnim prijevozom). Taksi je također prilično komforna opcija, no radi loše reputacije nekih tvrtki, uvijek provjerite online koje su taksi tvrtke sigurne i unaprijed dogovorite za cijenu. Ako se pak odlučite na najam vozila u samom gradu, možete koristiti autobus 119 do metro postaje Nádraží Veleslavín (linija A), a odtud možete koristit metro do svog odredišta, ili autobus broj 100 do metro postaje Zlicin (linija B). Javni prijevoz je prilično povoljan, učinkovit i dobro umrežen. Ono što je dobro je to da za sve vrste javnog prijevoza možete koristiti jednu kartu, koja se klasificira za vožnej od 30 do 90 minuta. Također postoje jednodnevne, trodnevne i mjesečne karte, koje se mogu kupiti na metro postajama, kioscima, info centrima za javni prijevoz i na narandžasto-žutim automatima koje ćete naći na većini tramvaj i autobusnih postaja.

  Linije metroa pokrivaju cijelo područje središta grada, i djelomično pokrivaju područje predgrađa. Metro je podijeljen na tri linije; A (zelena), B (žuta) i C (crvena) koje od 05:00 do 24:00 prometuju svaka 2-3 minuta u vrijeme špice, i svakih 4-9 minuta do 19:00. Metro je prilično pouzdano sredstvo javnog prijevoza.

  Tramvajska mreža također pokriva sva područja gradskog središta te neke udaljenije dijelove grada. Tramvaji voze od 04:30-24:00, a oni najpopularniji voze svaka 4 minuta. Ostale linije prometuju svakih 8-10 minuta tijekom radnog tjedna, a svakih 8-15 minuta tijkom vikenda. Najvažnije tramvajske linije za turiste su: tramvaj broj 9 koji vozi od Trga Wenceslas do Narodnog kazališta, pa preko rijeke do Male Strane, linije 22 i 23 koje voze od Narodnog kazališta preko rijeke do Male Strane, i potom do Praškog dvorca.

  Autobusom možete doći do predgrađa i onih dijelova Praga koje ne pokrivaju linije metroa i tramvaja. Autobusne linije uglavnom voze do tramvajskih i metro postaja i to u vremenu od 04:30 - 24:00 svakih 6-8 minuta u vrijeme špice, svakih 10-20 minuta u vremenu izvan špice te 15-30 minuta preko vikenda. Noćne linije voze od ponoći do 04:30 svakih 30-60 minuta.

  Savjeti za parking

  Zračna luka Prag ima otprilike 3000 parkirnih mjesta, od toga približno 1.000 za kratkotrajno parkiranje. Iz sigurnosnih razloga putnicima nije dopušteno parkiranje u prvoj traci na terminalu 1. Parkirališta P1 i P2 nalaze se na prednjem dijelu terminala i predviđena su za pruzimanje i povrat vozila. Parkiralište je besplatno prvih 15 minuta.

  Natkrivenom šetnicom ćete za 2 minute hoda stići od termminala 1 do parkirališta za kratkotrajni boravak, i za 3 minute od terminala 2. Na samo 10 minuta hoda na raspolaganju vam je i parkiralište za dulje vrijeme.

  Što se tiče parkiranja u središtu Praga, trebate obratiti pažnju na to da svoje vozilo ne ostavite na parkirnim mjestima označenim plavom bojom, jer su rezervirana samo za rezidente i poslovne korisnike. Općenito, vozila se mogu parkirati u narančastoj i zelenoj zoni na ograničeno vrijeme; karte se mogu kupiti na automatima koji prihvaćaju kovanice. Ako se sa svojim najmom vozila u zračnoj luci Prag odlučite na ovu opciju, ne ostavljajte vrijedne stvari u vozilu, nažalost, slučaj provale nije rijedak. Inače, parkirate možete u predgrađu Praga (Park&Ride) po vrlo povoljnim ciijenama i na mjestima koja su čuvana i u blizini metro postaja, neka od tih su: Skalka, Zličín, Nové Butovice, Chodov, Ládví, Letňany, Rajská zahrada, Černý Most, Nádraží Holešovice, Depo Hostivař. Dobra opcija su i garaže, gdje će vaše vozilo svakako biti sigurnije, možete rezervirati unaprijed i osigurati si parkirno mjesto bez uzaludne potrage za slobodnim mjestom.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Prag