Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI RIM FIUMICINO

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u zračnoj luci Rim Fiumicino po najnižim cijenama

  Zračna luka Rim Fiumicino, poznata i kao Leonardo de Vinci je međunarodna zračna luka smještena u Rimu i jedna je od najprometnijih u Europi. Sa prometom od 48.7 miliona putnika godišnje, glavno je čvorište za avio prevoznike Alitalia Airways i Vueling. Službeno je otvoren od 1961, a obnavljanje terminala započelo je 1990 i traje sve do danas.

  Razmislite o rent a caru u zračnoj luci Fiumicino i iskoristite fantastične cijene i izbor vozila. Auto Europe nudi izvrsne ponude i renomiranu korisničku podršku poznatu diljem svijeta. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji sa najboljim svjetskim rent a car tvrtkama, Auto Europe nudi zaista ono najbolje na tržištu. Ako u Rimu želite uživati u luksuznom, ili u sportskom automobilu, molimo posjetite našu web stranicu Najam luksuznih vozila. Zračna luka Fiumicino je također i odlična polazna točka!

  Podatci o zračnoj luci

  Sam naziv Fimuicino zanči mala rijeka, a općinom postaje 1992. Najpoznatije je po zračnoj luci koja je od 2015 nažalost bila sinonim za lošu kvalitetu, pa je čak došlo do požara koji je ozbiljno uništio Terminal 3. No, od tada su se stvari promijenile, i danas se ova zračna luka mjeri sa najboljima u svijetu. Ponajprije po pitanju efikasnosti terminala i sigurnosti, kao i po suradnji sa avio kompanijama te u osvrtu na zaštitu okoliša. Smještena je 35 km zapadno od povijesnog centra Rima.

  Zračna luka Rim Fiumicino (FCO)
  Službeni naziv: Fiumicino - Leonardo da Vinci International Airport ili Rim Fiumicino Airport
  Adresa: Via Dell'Aeroporto, 320, 00054 Fiumicino Rime, Italija
  Lokacija: 35 km zapadno od povijesnog centra Rima
  Avio kompanije koje djeluju u zračnoj luci Rim Fiumicino: preko 100 aviokompanija prema 150 destinacija diljem svijeta. Croatia Airlines, Vueling i drugi avio prevoznici nudi letove iz Zagreba, Splita i Dubrovnika i ostalih zračnih luka u Hrvatskoj

  Gdje mogu preuzeti unajmljeno vozilo u zračnoj luci Rim Fiumicino?

  Najam vozila u zračnoj luci Fiumicino je zapravo jednostavno, jer se uredi i šalteri rent a car tvrtki nalaze i u području za domaće i za međunarodne dolaske. Oznake "Rent a Car" koje su postavljene na vidljivim mjestima će vas bez problema odvesti direktno do rent a car ureda. U nastavku smo naveli pregled radnog vremena odabranih rent a car tvrtki. Iako su navedena vremena točna, uvijek prije leta provjerite direktno sa dobavljačem, pogotovo ako imate kasni, ili jako rani let.

  Radno vrijeme rent a car tvrtki

  Avis u zračnoj luci Rim Fiumicino Avis u zračnoj luci Fiumicino
  Via dell'Aeroporto di Fiumicino, 320,
  Rim, Italija 00050

  +39 066 5011586
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:00 - 23:59
  Budget u zračnoj luci Rim Fiumicino Budget u zračnoj luci Fiumicino
  Via dell'Aeroporto di Fiumicino, 320,
  Rim, Italija 00050

  +39 066 5011586
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:00 - 23:59
  Europcar Car Hire at Rim Fiumicino Airport Europcar at Fiumicino Airport
  Via dell'Aeroporto di Fiumicino, 320,
  Rim, Italija 00054

  +39 06 65954557
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:00 - 23:59
  Firefly u zračnoj luci Rim Fiumicino Firefly u zračnoj luci Fiumicino
  Via dell'Aeroporto di Fiumicino, 320,
  Rim, Italija 00054

  +39 342 613 4586
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:00 - 23:59
  Hertz u zračnoj luci Rim Fiumicino Hertz u zračnoj luci Fiumicino
  Via dell'Aeroporto di Fiumicino, 320,
  Rim, Italija 00054

  +39 06 6529119
  Radno vrijeme:
  pon - ned 7:00 - 23:59

  Terminali

  Zračna luka Fuimicino sastoji se od 5 terminala. Terminal 1 je predviđen za domaće letove i koristi ga Air France, Croatia Airways, KLM i drugi avio operateri za kratke letove. Terminal 2 je predviđen i za domaće i za međunarodne letove i koriste ga Easyjet, Wizz Air, Ryanair i Blue Air. Terminal 3 služi za prekooceanske letove i uz mnoge druge avio kompanije, čvorište je za Vueling i Alitaliu. Terminal 5 služi za letove za SAD i Izrael. 2004 je otvoren terminal 4 koji je predviđen samo za teretne letove. Neki terminali se preuređuju, pa prije leta provjerite gdje točno trebate ići.

  Sadržaji u zračnoj luci Fiumicino

  Zračna luka raspolaže svim sadržajima koje biste i očekivali od jednog takvog međunarodnog čvorišta, a nedavno je i modernizirana. 2016 proglašena je najboljom zračnom lukom po zadovoljstvu putnika, i zaista ima sve što modernom putniku treba.

  Između ostalog, zračna luka ima 48 toaleta, samouslužne check-in šaltere, udobne lounge prostore, info pultove, besplatan Wi-Fi na području cijele zračne luke i brojne kafee, restorane i barove. Uz ogromne mogućnosti za kupovinu, tu se nalaze i sigurnosni punktovi, carina, lounge prostori u područjima za dolaske i za odlaske, check-in šalteri, trake za preuzimanje prtljage, ATM automati, kapela, prostor za pušače, VIP lounge, banka, pošta te nekoliko mjenjačnica.

  Kako stići do i od zračne luke

  Naći put prema zračnoj luci sa rent a carom u zračnoj luci Fiumicino je prilično lako, jednostavno vozite po Grande Raccordo Anulare (GRA) a potom autocestom A91. U blizini zračne luke pratite oznake za domaće, ili za međunarodne letove, ovisno o tome što trebate. Ako doazite iz pravca Civitavecchie, vozite po autoputu u pravcu Rima i nakon prolaska naplatnih kućica slijedite oznake za zračnu luku.

  Do zračne luke postoje i brojne autobusne linije. Uslugu prijevoza autobusom momentalno pružaju tvrtke Cotral, SIT Bus Shuttle, T.A.M Srl, Terravision i Atral-Schiaffini. Autobusno stajalište tvrtke Cotral se nalazi izvan Terminala 2. Voze do Piazzi del Cinquecento, Roma Tiburtina, Eur-Magliana i do mnogih drugih. SIT autobusna stajališta se nalaze izvan Terminala 3, i voze do postaje Termini i područja Vatikana. T.A.M Srl autobuse možete naći izvan Terminala 3 također. T.A.M vozi od Ostiense postaje i do postaje Termini. Autobusna stajališta tvrtke Terravision nalaze se na okretištu Terminala 3 i voze do Terminija u Rimu. I konačno, autobusni prijevoz zračne luke (Atral-Schiaffini) vozi od autobusnog okretišta ispred Terminala 3 do Terminija u Rimu. Mnogi od ovih autobusnih linija nemaju stajališta na istim postajam, tako da savjetujemo da uvijek provjerite koji točno autobus trebate uzeti. Općenito, autobusi u pravilu voze svakih 30 minuta.

  Naravno, i ovdje imate mogućnost odabira taksija, a time i najkomfornijeg načina prijevoza do grada i obratno. Taksi stajališta se nalaze ispred područja za dolaske Terminala 1 i 3. Službena taksi vozila su bijele boje sa taksi tablom na krovu. Broj vozačke dozvole vozača naznačen je na prednjim vratima, straga i unutar vozila. Cijene su fiksne, ali su podložne promjenama, pa se savjetuje dogovor sa taksi vozačem prije nego započnete vožnju.

  Do Rima ćete daleko najbrže stići vlakom. Tvrtka Trenitalia, sa svojim vlakom Leonardo Express će vas vrlo brzo dovesti do željezničke postaje Rim Termini i vozi non-stop svakih 15 minuta. Trenitalia također upravlja i Regional FL1 vlakovima koji do Rima zaustavljaju na ravnomjerno raspoređenim postajam. I ovi vlakovi voze savkih 15 minuta. Ovi brzi vlakovi će vas brzo odvesti i do vašeg odredišta ako ste rezervirali najam vozila u Rimu, Padovi, Bologni ili Firenci.

  Savjeti za parking

  U zračnoj luci Fiumicino postoji parking i za kratkotrajno i za dugotrajno parkiranje. Garaže za kratkotrajno parkiranje su povezane sa zračnom lukom. Ovi natkriveni i osigurani višekatni prostori za parkiranje koji pripadaju terminalima, označeni su sa A-B-C & D, i lako su dostupni sa autoputa.

  Dugotrajno parkiranje je moguće na parkingu koji je od zračne luke udaljen svega 10 minuta, sa organiziranim autobusnim prijevozom. Raspolaže sa 2000 natkrivenih i još dodatnih 2000 nenatkrivenih mjesta.

  Postoji i VIP parkirni prostor s natkrivenim pristupom terminalima. Služi za kratkotrajno parkiranje, a pomoću propusnice za prioritetni prolaz imate mnoštvo drugih pogodnosti, kao što su prioritetne trake, brza sigurnosna provjera, pa čak i ručno pranje automobila.

  Područje za povrat i preuzimanje vozila se nalazi izvan terminala, a trenutno košta 3 € i označeno je plavom bojom, sa maksimalnom dozvolom za zadržavanje od sat vremena. Tu ćete naći i parking za motocikale kao i parkirne prostore rezervirane za invalidne osobe, pa čak i Pink Parking za trudnice i žene.

  U Rimu postoji sustav parkiranja "pay and display". Povijesni dio grada ima brojna ograničenja parkiranja kako prostorno, tako i vremenski. U nekim gradskim četvrtima parkiranje je dozvoljeno samo rezidentima, što znači da ako želite da vaš najam vozila u zračnoj luci Rim Fiumicino prođe bez kazni, tu nećete parkirati. Općenito, besplatno parkiranje označeno je bijelim linijama, ono koje se naplaćuje plavim linijama, a parkirna mjesta za invalidne osobe je označeno žutim linijama.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Rim - Fiumicino