Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZRAČNOJ LUCI ZAGREB

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta
  Zašto rezervirati kod nas?
  • Usporedite cijene svih rent a car tvrtki
  • Besplatno otkazivanje rezervacije do 48 sati prije preuzimanja vozila
  • Bez naknade za korištenje kreditne kartice
  • Podrška korisničkog centra 7 dana u tjednu
  • 24 000 lokacija širom svijeta

  Rent a car u Zračnoj luci Zagreb po najnižim cijenama

  Najprometnija i najveća zračna luka u Hrvatskoj, Zračna luka Zagreb primi oko 2,8 milijuna putnika godišnje. Civilno zrakoplovstvo na ovom mjestu seže do davne 1909. godine, a najnoviji putnički terminal otvoren je 2017. godine. Ovaj aerodrom je ujedno i baza za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, a služi ne samo za putnički, nego i za kargo promet. Trenutačno u zračnoj luci letove nudi 27 avioprijevoznika kako na tuzemnim, tako i na inozemnim linijama.

  Ako ste se zaputili u posjet Hrvatskoj i treba vam rent a car u Zračnoj luci Zagreb, možete unajmiti automobil kod nekog od naših 24 poslovnih partnera. Auto Europe je posrednik za unajmljivanje vozila u cijelom svijetu, a poslujemo još od 1954. godine. Sa nama ćete uvijek pronaći najpovoljnije cijene na tržištu i kvalitetna vozila od vodećih rent a car tvrtki. A da je tomu zaista tako, pročitajte recenzije Auto Europe klijenata na Recenzije rent a car Zagreb i bez stresa uživajte u svom sljedećem najmu vozila

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka Zagreb (ZAG)
  Ime: Međunarodna zračna luka Zagreb ili Zračna luka Franjo Tuđman
  Adresa: Ul. Rudolfa Fizira 21, 10150, Hrvatska
  Lokacija: Zračna luka nalazi se u Velikoj Gorici nedaleko od Zagreba.
  Avioprijevoznici: Ukupno 27 tvrtki trenutačno nudi letove ka i od Zagreba. Tijekom ljetnih mjeseci je ova ponuda pojačana charter letovima iz raznih europskih gradova. Trenutno ka i iz Pule leti 19 aviotvrtki. Neke tvrtke koje lete u Zagreb su Croatia Airlines, Eurowings, Turkish Airlines, Emirates, KLM, British Airways, Air Serbia i mnoge druge.
  Tel: +3851 4562 170

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Zagreb?

  Ako vas interesira najam vozila u Zračnoj luci Zagreb, na pravom ste mjestu! Šalteri za rent a car nalaze se čim izađete iz dijela Dolasci sa desne strane, nasuprot parkiralištu. Nemojte zaboraviti nužna dokumnenta za preuzimanje vozila,a to su: osobna iskaznica ili putovnica, vozačka dozvola i kreditna kartica na ime glavnog vozača. Potreban vam je i voucher koji ste dobili od Auto Europe. Taj voucher nije ugovor o najmu. Ugovor o najmu sklapate na licu mjesta kod odabrane tvrtke za rent a car u Zračnoj luci Zagreb.

  Prije no što se odvezete dalje, dobro provjerite automobil i utvrdite da li ima neku štetu koja nije zabilježena u dokumentima. Najbolje je fotografirati automobil, pogotovo ako pronađete neke ogrebotine, i obvezno ih odmah prijaviti. Ako uočite bilo kakvu štetu koja nije na popisu, zabilježite je i odmah obavijestite osoblje. Također provjerite sve odredbe i uvjete najma. Pri povratku automobila u zračnu luku, savjetujemo da isplanirate dovoljno vremena prije leta, kako biste podrobno provjerili automobil skupa sa djelatnicima rent a car tvrtke.

  Active rent a car u zračnoj luci Zagreb Active u zračnoj luci Zagreb
  Ive Robića 2,
  Zagreb, Hrvatska 10000

  +385 1 6599 322
  Radno vrijeme:
  pon - sub 08:00 - 20:00
  ned zatvoreno
  Enterprise rent a car u zračnoj luci Zagreb Enterprise u zračnoj luci Zagreb
  Karlovačka Cesta 98,
  Zagreb, Hrvatska 10000

  +385 993 149 635
  Radno vrijeme:
  pon - ned 08:00 - 20:00
  Carwiz rent a car u zračnoj luci Zagreb Carwiz u zračnoj luci Zagreb
  Ul. Rudolfa Fizira 21,
  Velika Gorica, Hrvatska 10150

  +385 1 5626 599
  Radno vrijeme:
  pon - 07:00 - 21:00
  Uni Rent u zračnoj luci Zagreb Uni Rent u zračnoj luci Zagreb
  Ul. Rudolfa Fizira 21,
  Zagreb, Hrvatska 10150

  +385 1 6260 100
  Radno vrijeme:
  pon - ned 07:00 - 21:00

  Terminali

  U zračnoj luci je sa radom započeo novi putnički terminal 2017. godine On pokriva površinu od 65.000 m2 i prostire se na tri razine. Ovdje se nalazi 30 check-in šaltera, 23 punkta za kontrolu putovnica, uobičajeni sadržaji, kao i veliki duty-free dućan. U prizemlju zgrade terminala nalazi se dio za Dolaske, kontrola putovnica je na prvom katu, a treći kat je rezerviran za sigurnosne preglede.

  Sadržaji u zračnoj luci Zagreb

  Zračna luka Zagreb prolazi kroz radove na renoviranju i proširenju objekta. U dijelu Međunarodni dolasci naći ćete duty-free shop gdje možete kupiti lokalne proizvode, parfeme i odjeću. Tamo se nalazi i nekoliko restorana i cafea gdje možete nešto popiti i prezalogajiti. Na raspolaganju Vam je i nekoliko mjenjačnica, banka i pošta, kao i besplatni pristup internetu u obje zgrade. Vrtovi ove zračne luke su nagrađeni i tu se možete relaksirati dok čekate na svoj let. Ako ne želite biti vani ili u čekaonici, isprobajte poslovni i VIP lounge u zračnoj luci.

  Kako stići do i od zračne luke Zagreb

  Automobil

  Odlučite li se za najam vozila u Zračnoj luci Zagreb, trebat će vam svega 20-ak minuta vožnje do glavnog grada. Cestovna mreža je odlična. Izađite sa petlje u ulici Rudolfa Fizira u kojoj je i aerodrom, skrenite lijevo ka Petini i nakon 3,9 km nastavite Savskom ulicom do kružnog toka. Ovdje izađite na prvom izlazu u Zagrebačku ulicu. Nakon 350 metara skrenite lijevo na Sajmišnu cestu. Nakon 5 km skrenite lijevo da biste se spojili sa Sarajevskom cestom, nastavite preko Mosta mladosti pa kroz Aveniju Marina Držića.

  Taxi

  Stajalište taksista nalazi se odmah ispred putničkog terminala. Samo pratite znakove do stajališta. Preporučamo da prvo ugovorite cijenu sa taksistom prije nego što započnete putovanje.

  Bus

  Autobusi tvrtke ZET povezuju zračnu luku sa gradom. Sveukupno ima 20 postaja, a polasci su na svakih 35 minuta. Putnicima je također na raspolaganju shuttle bus između zračne luke i autobusnog kolodvora u Zagrebu. Na ovoj ruti nema stajanja i ovo je ujedno i najbrža opcija za vožnju autobusom do grada.

  Savjeti za parking

  Javni parking je dostupan izvan putničkog terminala. Postoji ukupno 800 parkirnih mjesta, a prvih 10 minuta su besplatni. Automati za plaćanje se nalaze oko parkirališta, ako želite ostati duže. Vozači motocikala mogu izvršiti uplatu na automatima prije nego što izađu sa parkinga, a na automatima su vidno istaknute aktualne cijene. Postoje i mjesta za parkiranje bicikala izvan terminala za dolaske putnika.

  Korisne poveznice

  Zračna luka Zagreb