Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  ZRAČNOJ LUCI ZÜRICH

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Zračnoj luci Zürich po najnižim cijenama

  Kada se odlučite za najam vozila u Zračnoj luci Zürich sa tvrtkom Auto Europe, pred vama je mogućnost istražiti spektakularnu Švicarsku u sopstvenom tempu i to po vrlo povoljnim cijenama. Zürich, financijski motor Švicarske, nudi putnicima mnogo više od burze i bankovnog svijeta. Iskoristite priliku i posjetite brojne muzeje, katedrale i parkove koji ovaj grad čine jednom od kulturnih centara Švicarske. Po završetku vašeg putovanja u Zürichu, zaputite se autocestom ka Bazelu, gradu poznatom po kazalištu i industriji, a svakako se zaustavite i istražite brojna alpska sela na putu.

  Podatci o zračnoj luci

  Zračna luka Zürich (ZRH)
  Ime: Međunarodna zračna luka Zürich ili Zračna luka Kloten
  Adresa: 8058 Zürich Flughafen, Švicarska
  Lokacija: Zračna luka nalazi nedaleko od Züricha, na samo 10-ak kilometara od grada. Više od 180 tvrtki ima svoje predstavništvo u zračnoj luci, a odavde je grad spojen sa mnogim svjetskim poznatim destinacijama.
  Avioprijevoznici: Među poznatijim zrakoplovnim tvrtkama koje lete u i iz Zračne luke Zürich su i Aer Lingus, Air Canada, Emirates, Lufthansa, American Airlines, i Air France. Godišnje odavde prođe više od 22 milijuna putnika. Možete preuzeti rent a car u Zračnoj luci Zürich odmah po slijetanju.
  Tel: +41 43 816 22 11

  Gdje mogu preuzeti vozilo u zračnoj luci Zürich?

  Svi uredi za najam vozila u Zračnoj luci Zürich smješteni su na prvom nivou centra zračne luke. Rent a car zona otvorena je za putnike svakog dana između 6 i 23:30. Dobro pročitajte voucher kako biste bez problema našli rent a car tvrtku od koje ćete preuzeti automobil i prije puta još jednom provjerite imate li sve potrebne dokumente i kreditnu karticu na svoje ime. Ukoliko imate nekih nejasnoća i pitanja, slobodno nas nazovite. Možete otkazati najam vozila potpuno besplatno do 48 sati prije zakazanog preuzimanja vozila. Imajte na umu da za određene klase vozila u određeno vrijeme ovo ne važi.

  Sixt Rent a car u zračnoj luci Zurich Sixt Rent a car u zračnoj luci Zurich
  Parking 3,
  Kloten, Švicarska 8302

  +41 848 884 444
  Radno vrijeme:
  Pon. - Ned. 6:00 - 23:30
  Hertz Rent a car u zračnoj luci Zurich Hertz Rent a car u zračnoj luci Zurich
  Flughofstrasse 3,
  Kloten, Švicarska 8302

  +41 43 816 32 55
  Radno vrijeme:
  Pon. - Ned. 6:30 - 23:30
  Europcar Rent a car u zračnoj luci Zurich Europcar Rent a car u zračnoj luci Zurich
  Flughofstrasse 3,
  Kloten, Švicarska 8302

  +41 43 255 56 56
  Radno vrijeme:
  Pon. - Ned. 6:30 - 23:30
  Enterprise Rent a car u zračnoj luci Zurich Enterprise Rent a car u zračnoj luci Zurich
  Flughofstrasse 3,
  Kloten, Švicarska 8058

  +41 58 122 04 20
  Radno vrijeme:
  Pon. - Ned. 6:00 - 23:30

  Terminali

  Zračna luka Zürich nudi tri check-in zone i četiri terminala (A, B, D i E). Terminal A koristi se isključivo za europske letove, dok se Terminal B koristi kako za letove unutar Europe, tako i izvan nje. Terminal E, koji se koristi za letove izvan Europe, udaljen je od glavnih terminala i do njega se može doći putem kroz Sky Metro. Pored terminala i mjesta za check-in, terminalni kompleks uključuje još i trgovački centar, željeznički kolodvor, parkirališta i autobusnu i tramvajsku postaju.

  Sadržaji u zračnoj luci Zürich

  Kao što se može očekivati, Zračna luka Zürich nudi putnicima izvrsnu trgovačku zonu sa duty-free poslovnicama od kojih se možete birati. Trgovački centar Zračne luke nalazi se na jednoj razini iznad zone Check-in 3. Trgovina sa mješovitom robom otvorena je od 6 do 22 sata. Tu su, također, i kiosci, knjižare, ljekarne, trgovine sa elektronskom robom i, naravno, butici sa garderobom. U ponudi je veliki izbor švicarskih i međunarodnih marki. Ovdje se nalazi najveći „food court“ odnosno zona sa ogromnom ponudom različitih restorana u cijeloj Švicarskoj.

  Ako putujete sa djecom, dobro je znati da je u u zonama A i E u zračnoj luci moderna igraonica čiji djelatnici govore nekoliko jezika i gdje se djeca mogu igrati sa raznim igračkama. Roditeljima sa malim bebama dostupne su ne samo prostorije za previjanje i dojenje, već i prostorije gdje djeca mogu besplatno spavati. Za odrasle koji bi se željeli malo aktivirati ili istegnuti, na raspolaganju je i sportski centar gdje možete unajmiti biciklu ili koturaljke, a za one umorne na raspolaganju je jednostavan aerodromski hotel kod Gatea B/D.

  Kako stići do i od zračne luke Zürich

  Zračna luka je povezana autocestom A51 i sa ostalim glavnim cestama koje omogućuju pristup središnjoj i istočnoj Švicarskoj. Ako ne preuzimate rent a car u zračnoj luci Zürich, već sa nekog drugog mjesta u centru Züricha ili negdje drugdje u Švicarskoj, postoji više opcija javnog prijevoza kako biste stigli tamo. Željeznički kolodvor u zračnoj luci Zürich nalazi se ispod glavnog putničkog terminala i nudi česte S-Bahn vlakove na linijama S2 i S16, pored duljih relacija do Berna, Ženeve i Münchena, između puno drugih. U prosjeku 10 vlakova na sat prometuje do raznih odredišta u Zürichu, a putovanje traje od 10 do 15 minuta. Mnoge regionalne destinacije su udaljene samo nekoliko sati vlakom.

  U zračnoj luci se nalaze i autobusna i tramvajska stajališta. Ispred terminala nalazi se regionalna autobusna stanica, kao i stanica za Stadtbahn Glattal. Ovaj prijevoz spaja zračnu luku sa prekrasnom regijom Glattal koja okružuje zračnu luku. Tramvajska ruta 10 vodi izravno do glavnog željezničkog kolodvora u Zürichu, a ruta broj 12 vodi prema stanici Stettbach preko Glattbrugg i stanice Wallisellen.

  Savjeti za parking

  Parkiranje u Zürichu je uglavnom ograničeno i ne baš povoljno. Parkirališta na ulici u središtu grada Züricha većinom su rezervirana za stanovnike s dozvolama, pa je potrebno parkirati u za to određenim parkiralištima van ulice. Ako posjedujete međunarodni plavi parkirni disk, možete parkirati 1 do 1,5 sata besplatno u plavim zonama 7 dana u tjednu od 9 do 18 sati. U bijelim zonama parking je uvijek neograničen i bez naplate. Zürich nudi jeftino parkiranje uz sustav parkiranja i vožnje u blizini željezničke i autobusne stanice (P+R).

  Korisne poveznice

  Zračna luka Zürich


  Dodatne informacije o Zračnoj luci Zürich

  Zračna luka Zürich
  Flughafenstrasse
  Kloten, 8302

  IATA Code: ZRH
  IACO Code: LSZH
  Wikipedia
  Geografska širina: 47.451126
  Geografska dužina: 8.563776

  Opći podatci: Zračna luka Zürich jedna je od najvećih i najmodernijih u Europi. Nalazi se odmah izvan grada i predstavlja bazu švicarske zrakoplovne tvrtke SWISS.