Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  NAJAM VOZILA U ZÜRICHU

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Rent a car u Zürichu po najnižim cijenama

  Planirate posjet Zürichu? Bit ćete oduševljeni gradom okruženim snježnim brežuljcima i piktoresknim selima oko obližnjih jezera. Uz najam vozila u Zürichu bit ćete blizu Alpa i imat ćete idealnu priliku istražiti grad i okolicu. Zürich obiluje muzejima, galerijama, restoranima i barovima, kao i mogućnostima za shopping u poznatoj Bahnhofstrasse i u Limmatquai.

  Prilikom posjete Zürichu uglavnom ćete čuti švicarski njemački, ali i engleski, talijanski, francuski i mnoge druge jezike koji se svakodnevno govore, što govori u prilog činjenici da je Zürich jedan kosmopolitski grad, sjedište FIFA-e, mnogih međunarodnih tvrtki i švicarske burze. Oprijedelite li se za rent a car u Zürichu sa tvrtkom Auto Europe, možete biti sigurni u najniže cijene na tržištu i odličan izbor automobila za najam.

  Kakav je promet u Zürichu?

  Kao i svakom novom gradu, možda ćete se u početku osjećati nelagodno dok vozite nepoznatim ulicama Züricha. No, imamo dobre vijesti za vas! Sve ceste u gradu su jako dobro označene, a većina autocesti u Švicarskoj su odlično povezane sa Zürichom. Promet u gradu se uglavnom odvija neotežano i vozi se kulturno i oprezno.

  Gdje mogu parkirati unajmljeno vozilo u Zürichu?

  Ponekad je pronalazak slobodnog parkirnog mjesta prava noćna mora, no to ipak nije nemoguće. I dok je većina parkirnih mjesta na ulici rezervirana za stanovnike ili nudi samo jako kratko zadržavanje, u gradu ćete ipak naći mnoštvo parkirališta gdje možete neograničeno ostaviti svoje vozilo. Uz cestu se često nalaze veliki znakovi sa aktualnim brojem slobodnih parkirnih mjesta u datom parkiralištu, kao i detaljniji opis puta. Trenutačno se cijene po satu kreću između 2 i 3 eura. Nešto jeftiniji je parking P+R blizu željezničkih i autobusnih postaja. Ovdje možete parkirati automobil i nastaviti obilazak užeg centra grada pješice ili javnim prijevozom. Iako ponekad u užem centru nije lako pronaći mjesto za parking, najam vozila u Zürichu je ipak najbolji način za upoznavanje grada i okolice jer vam nudi svu potrebnu fleksibilnost.

  Zračna luka Zürich

  Zračna luka Zürich nalazi se oko 10 km sjeverno-istočno od grada i poznata je još pod nazivom Kloten. Ovo je ujedno i najveća zračna luka u Švicarskoj iz koje polijeću zrakoplovi ka brojnim svjetskim destinacijama.

  Međunarodna zračna luka Zürich (ZRH)
  Web stranica: www.zurich-airport.com
  Adresa: 8058 Zürich-Flughafen, Switzerland
  Tel: +41 43 816 22 11

  Što raditi u Zürichu

  Stari Grad (Altstadt)

  Stari grad obiluje povijesnim znamenitostima, uskim vijugavim ulicama popločanim kaldrmom, finim restoranima i luksuznim buticima. Ako vas put nanese u crkvu Fraumünster, imat ćete jedinstvenu priliku vidjeti prozore koje je oslikao slavni umjetnik Chagall. U Starom Gradu u ulici Spiegelgasse se također nalazi Cabaret Voltaire odakle je potjekao slavni Dada pokret u umjetnosti. Kako je Švicarska bila neutralna tijekom Prvog svjetskog rata, grad je postao stjecištem umjetnika, prognanih političara, filozofa, pisaca i znanstvenika. Mnogi od njih zalazili su upravo u ovaj café.

  Žičara Rigiblick

  Žičara Rigiblick je jedan od simbola grada. Razdaljina između postaje u dolini i vrha gdje će vas odvesti iznosi 385 metara a razlika u visini je 94 metra. Odvezite se do vrha odakle puca prekrasan pogled na Zürich i okolicu. Ovdje se nalaze i mnoge luksuzne kuće bogatijih stanovnika grada.

  Lindenhof

  Nekada rimska utvrda a danas parkić sa vidikovcem, ova čuvena točka u gradu omiljena je mnogim kako stanovnicima, tako i turistima. Ovdje ćete vidjeti strastvene igrače šaha, odmoriti se od gradske vreve, i uživati u pogledu na rijeku Limmat, sveučilište i druge lijepe građevine.

  Termalna kupelj

  Ako vam je nakon razgledanja potreban odmor i relaksacija, onda je pravo mjesto za vas Zürich Thermal Baths & Spa, koji datira još iz doba Rimljana. U staroj pivovari Huerlimann nalazi se špilja misterioznog izgleda sa termalnom vodom. Unikatni dizajn ovog spa centra kao i dugogodišnja tradicija su razlog posjeta mnogih koji žele mir i opuštanje u neponovljivom ambijentu.

  Niederdorf

  Ispod tornjeva crkve Grossmünster smjestila se četvrt Niederdorf koju mještani često od milja zovu Dörfli. Nalazi se na desnoj obali rijeke Limmat i idealna je za romantične šetnje i večeri udvoje. Posjetite neki od uglednih restorana i tradicionalnih slastičarni, idite na ples u neki od noćnih klubova, ili jednostavno razgledajte izloge dizanjerskih trgovina i butika.

  Najbolji izleti sa rent a carom u Zürichu

  Pravo je vrijeme za rent a car u Zürichu i za posjet zanimljivim mjestima u blizini! Za početak idemo na jedno spektakularno mjesto i to na jedan od vrhova obližnjeg planinskog masiva u Bernskim Alpima. Jungfraujoch je poznat i kao vrh Europe radi svoje nadmorske visine od 3454 metra. Ovdje se krije jedan potpuno drugačiji svijet kojeg, kada boravite u Švicarskoj, jednostavno morate upoznati. Obucite nešto toplo i krenite!

  Naša sljedeća destinacija je Interlaken, romantično mjestašce na obali dva jezera tirkizne boje. „Stisnuto“ između, Interlaken uživa blagodeti jezera Thun i onog dubljeg Brienz koje čak ima i svoje sopstvene slapove! Mjesto je savršeno za fotografiju, tako da ponesite foto-aparate i napravite nekoliko snimaka sa izvornim švicarskim motivima!

  Još prirodnih ljepota nas očekuje na Slapovima Rajne (Rheinfall), najvećem europskom slapu na sjeveru Švicarske. Put će vas voditi uz njemačku granicu, pored vinograda i mirnih, idličnih sela. Slapovima se možete diviti iz broda kojim ćete im prići najviše moguće. Da li ste znali da je prekrasni njemački gradić Lindau na samo 14 km od Züricha? Posjetite susjednu Njemačku, odmorite se na obali jezera Bodensee i zasladite kolačima u jednom od romantičnih cafea u srcu gradske jezgre u Lindau.

  Zemljopis i povijest

  Još početkom prvog milenija ovim područjem su vladali Rimljani od kojih je današnji Zürich i dobio ime. Nitko ne zna što se točno dogodilo nakon završetka rimske vlasti 400. godine, osim da je u nekom momentu u narednih par stoljeća stiglo jedno od germanskih plemena i donijelo svoj jezik. Taj se jezik kroz vrijeme razvio u švicarsko-njemački jezik. U 13. stoljeću postao je imperijalni grad odgovoran samo caru Svetog Rimskog Carstva. Zahvaljujući svojoj poziciji na rijeci Limmat, Zürich je tijekom povijesti imao strateški značaj za trgovinu. Pobuna sve snažnijih gradskih trgovaca dovela je do slabljenja carske vlasti i nametanja novonastalih udruga trgovaca kao temelja novih političkih struktura. U 16. stoljeću došlo je do protestantske reformacije pod utjecajem Zwinglija i ostalih reformatora. Moderna Švicarska osnovana je sredinom 19. stoljeća. Njeno gospodarstvo je doživjelo veliki razvoj, a grad Zürich je jedan od kulturno-financijskih centara zemlje.

  Klima u Švicarskoj je pod velikim utjecajem Alpi i jezera. Zime su hladne sa puno snijega, a ljeta su blaga, mahom sunčana i ugodna.

  Kako putovati po Zürichu

  Sustav javnog prijevoza je vrlo dobro organiziran, a u ponudi su metro, tramvaj, vlak i autobusi. Zürich čak nudi i vodene taksije za prelazak rijeke. ZVV upravlja sustavom javnog prijevoza u Zürichu, a svi različiti načini prijevoza mogu se koristiti kupnjom jedne karte.

  Vlak

  Vlak je jedan od ključnih načina prijevoza u Zürichu. Postoje mnoge linije vlaka, koje prolaze kroz Švicarsku, i idu čak i u Njemačku. Auto Europe, osim u zračnoj luci, svojim klijentima također nudi najam automobila na glavnom željezničkom kolodvoru u Zürichu.

  Mogu li unajmiti kamper u Zürichu?

  Probajte na sljedećem putovanju nešto novo – unajmite kamper u kom ćete se voziti, spavati, odmarati, sve o istom trošku! Kao idealna opcija za cijelu obitelj, kamperi se mogu preuzeti kako u Zürichu, tako i u ostalim švicarskim gradovima.

  Korisne poveznice

  Turizam Zürich