Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE

  SAVJETI O GORIVU - NAJAM VOZILA

  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Najam vozila – savjeti o gorivuVodič kroz opcije za gorivo - Auto Europe

  Odabir pravog paketa goriva je važan korak pri rezervaciji rent a cara. Klijenti imaju različite želje i potrebe, tako da ne postoji samo jedan odabir idealan za sve. Kako bismo Vam pružili bolji uvid u sve opcije za gorivo pri najmu, nedavno smo nadogradili sustav za online rezervacije, kako biste mogli odmah vidjeti koje opcije goriva su dostupne za koji automobil, na primjer, da li je to “Pun tank – Pun tank” ili “Uzmi pun – vrati prazan” i slično. Kako donijeti pravu odluku? Doznajte više u narednom tekstu!

  Pun tank – Pun tank

  Kada odaberete ovu varijantu, preuzet ćete vozilo sa punim rezervoarom i morate ga vratiti također sa punim rezervoarom. Vrlo je važno prije nego što se odvezete unajmljenim automobilom potvrditi količinu goriva te da je upravo ta količina zapisana u ugovoru o najmu. Ako ovo nije slučaj, morate to ispraviti u ugovoru prije nego što odete. Također je izuzetno važno vratiti automobil sa punim rezervoarom po završenom najmu. Ukoliko goriva u povratku ima manje, rent a car tvrtka će Vam naplatiti ne samo dio goriva koji fali, nego također i naknadu za točenje goriva, što može biti prilično skupo. Ovo je klasična varijanta za gorivo koju koristi većina rent a car tvrtki već godinama i idealna je za sve one koji žele platiti isključivo ono što potroše.

  Pun tank – Pun tank

  Pun tank – Prazan tank

  Uz ovu varijantu, klijent će morati platiti rent a car tvrtki direktno za prvi rezervoar goriva. Automobil se mora vratiti prazan te za neiskorišteno gorivo nije moguć povrat novca. Neke rent a car tvrtke će napraviti izuzetak te će ponuditi povrat novca za kratke najmove do tri dana, ali to je rijetko. Ova varijanta je prilično nova ali je postala standardna u južnoj Europi, ponaročito kod niskobudžetnih tvrtki. Nekim se klijentima sviđa mogućnost vraćanja automobila bez prethodne posjete benzinskoj crpki te točenja goriva, dok neki ne vole posebno plaćati za gorivo. Napomena: cijena punog rezervoara pri ovoj varijanti je obično viša nego kada bi sami natočili gorivo.

  Pun tank – Prazan tank