Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE
  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Pretraživanje bloga


  Pretraživanje blogova......

  Pojašnjenje naplate dodatne opreme & lokalnih naknada

  Nama u Auto Europe zadovoljstvo naših klijenata je najvažnije (ne samo zato što smo sretni da nam i dalje dajete prednost prilikom najma vozila, već i zato što vjerujemo u dobru karmu koja proizilazi iz dobro obavljenog posla), pa stoga trošimo puno vremena i resursa pokušavajući usavršiti informacije koje pružamo.

  Lokalne naknade ponekad mogu biti sporne, pa se dodatno trudimo da naši klijenti imaju dovoljno podataka za donošenje informirane odluke prilikom odabira rent a car tvrtke. O lokalnim naknadama odlučuje svaka rent a car tvrtka ponaosob, i Auto Europe nema kontrolu nad tim naknadama, niti nad iznosom koji se za njih plaća. Međutim, pokušavamo ih navesti što iscrpnije u Uvjetima, odredbama i lokalnim naknadama našeg rezervacijskog sustava te na vašem voucheru. Ovo su neki od njih.


  Gorivo

  Postoje dvije osnovne opcije za gorivo: „full to full“(puno za puno) ili „full to empty“(puno za prazno). „Full to full“ znači da se vozilo izdaje sa punim spremnikom, i klijent ga mora vratiti sa punim spremnikom (na taj način plaća samo cijenu goriva koja se naplaćuje na lokalnim benzinskim crpkama za stvarno potrošeno gorivo). Ova opcija se uglavnom koristi u Hrvatskoj. Sa opcijom 'Full to empty', vozilo se izdaje sa punim spremnikom koji klijent kupuje prilikom preuzimanja vozila i treba ga vratiti što praznijeg jer nema povrata za neiskorišteno gorivo. Važno je napomenuti da će cijena po litri u tom slučaju vjerojatno biti malo viša od cijene koja se naplaćuje na benzinskoj postaji, a obično se dodaje i "naknada za uslugu tankiranja". Ova opcija prilično je standardna za rent a car tvrtke s niskim cijenama u mediteranskom području (uglavnom u Španjolskoj i u Portugalu, ali i u drugim zemljama). Neke rent a car tvrtke pružaju obje opcije, ovisno o broju dana najma.


  Naknada za mlađe/starije vozače

  Osobe ispod ili iznad određene dobi (točna dob ovisi o rent a car tvrtki, lokaciji i kategoriji vozila), plaćaju dodatnu naknadu prilikom najma vozila. To se događa jer osiguravajuća društva u tim slučajevima zaraöunavaju više, pa rent a car tvrtke naplaćuju naknadu kako bi pokrili taj dodatni trošak. Svaki vozač mora biti uključen u ugovor o najmu da bi mogao biti pokriven osiguranjem. Ponekad postoje promotivne ponude koje omogućavaju besplatno uključivanje dodatnih vozača (poput našeg Gold Rate paketa u SAD-u), ali uglavnom ukoliko želite dodati jednog ili više vozača, plaćate naknadu na licu mjesta.

  Naknade za vozače: Auto Europe ima široku mrežu poslovnih partnera. Ove tvrtke za iznajmljivanje automobila imaju različita pravila u vezi s naknadama za vozače. Neke od njih ne naplaćuju dodatne vozače, dok neke naplaćuju registraciju dodatnih vozača na vašem ugovoru o najmu. Dobna se granica ne razlikuje samo među tvrtkama, već i među različitim zemljama. U pravilu, vozači mlađi od 26 i stariji od 69 godina obično su dužni plaćati dodatnu naknadu na dnevnoj bazi. Obavezno potražite prikladne ponude i nazovite nas kako bismo vam pomogli osigurati najam vozila po najboljim uvjetima. Naši agenti su dobro upućeni u svoj posao i dobro pozanju pravila rent a car tvrtki s kojima surađujemo. Prije putovanja pročitajte Uvjete & odredbe navedene na svom voucheru kako biste saznali koje točno naknade, ako ih ima, morate platiti prilikom preuzimanja svog vozila.

  Naknade za jednosmjerne najmove

  Ako vozilo preuzimate na jednoj, i namjeravate ga vratiti na drugoj lokaciji, sasvim je vjerojatno da ćete za to morati platiti dodatnu naknadu. Uzrok tomu su problemi upravljanjem voznim parkom, jer će automobil nakon toga tvrtka morati vratiti na prvobitnu loakciju. Ponekad će se dogoditi da unutar neke države nećete trebate platiti ovu naknadu, ali u većini zemalja se ona naplaćuje. Ako rezervirate putem Interneta, dobit ćete obavijest o naknadi za jednosmjerni najam, a ona će biti naznačena i na vašem voucheru.


  Lokalne naknade

  Ove se naknade obično naplaćuju ako svoje vozilo preuzimate sa nekog od glavnih prometnih čvorišta, poput zračnih luka, važnih gradskih željezničkih kolodvora ili većih luka. Na određenim destinacijama, poput Venecije, klijent mora platiti dodatnu naknadu za parkiranje, jer su parkirna mjesta u Veneciji prilično ograničena. Druga važna stvar koju treba razmotriti je radno vrijeme rent a car tvrtke. Preuzimanje ili povrat vozila izvan uobičajenog radnog vremena podrazumijeva "naknadu za kasno preuzimanje/vraćanje". Ovi podatci su navedeni na vašem voucheru za najam vozila. Ako rezervirate telefonom, pitajte naše agente o radnom vremenu rent a car tvrtke i o eventualnim naknadama. Fraze na koje biste trebali paziti na ugovoru o najmu koji bi mogli ukazivati na dodatne troškove su nadoplata za premium lokaciju, naknade za parkiranje, naplata za zračnu luku, naknada za preuzimanje/povrat izvan radnog vremena, naknada za kasni povrat

  Izbjegavajte nadoplatu za lokaciju: Klijentima koji dođu u zračnu luku ili na željeznički kolodvor savjetuje se da plaćaju nadoplatu za lokaciju radi praktičnosti. Međutim, ako želite izbjeći ovu naknadu i platiti nižu cijenu za najam, bolje je preuzeti vozilo u centru, a ne u zračnoj luci. Međutim, ne zaboravite izračunati razliku u cijenama, jer ćete trebati platiti taksi ili javni prijevoz da biste došli do rent a car ureda u centru grada. Obavezno pregledajte ugovor o najmu i planirajte unaprijed. Što se tiče naknade za kasno preuzimanje/povrat, uredi u zračnim lukama obično imaju duže radno vrijeme. Obavezno potražite onu koja je otvorena u vrijeme vašeg dolaska. Svakako uračunajte malo više vremena, u slučaju da vaš let kasni. Imajte na umu da će vaš najam biti odbijen bez ikakve mogućnosti povrata novca, ako kasnite sa preuzimanjem. Čim primijetite da kasnite, čak i u slučaju kašnjenja s letom, nazovite nas kako bismo mogli kontaktirati rent a car tvrtku i pokušati zadržati vozilo za vas.


  Naknade za prelazak granice

  Uvijek nas informirajte ako automobil namjeravate voziti u neku drugu zemlju osim one u kojoj ste ga preuzeli, čak i ako ga namjeravate vratiti na prvobitnu lokaciju po završetku najma. U takvim će se slučajevima često, iako ne uvijek, naplaćivati dodatna naknada. To se događa jer vožnja preko državne granice zahtijeva dodatno pokriće. Ako vozite preko granice bez dodatnog osiguranja, vozilo neće imati pokriće i zapravo će biti ilegalno voziti ga.


  Pokrića

  Svako vozilo svakog pojedinog od naših rent a car partnera ima neophodno obavezno osiguranje za vožnju u određenoj zemlji. Klijenti, međutim, moraju biti svjesni da uvijek postoji iznos učešća u šteti za koji su odgovorni oni sami u slučaju nenamjernog oštećenja vozila i koji dosta varira od rent a car tvrtke, lokacije, kategorije vozila itd. Polog koji se blokira na vašoj kreditnoj kartici prilikom preuzimannja vozila, obično se kalkulira kao zbroj iznosa učešća u šteti + gorivo + PDV. Na šalteru će vam se možda ponuditi dodatno osiguranje za umanjenje ovog iznosa ili za pokriće dijelova vozila koji nisu obuhvaćeni izvornim osiguranjem (obično su to gume, vjetrobransko staklo itd. Na vašem voucheru, kao i na ugovoru o najmu su navedene stavke koje nisu uključene u vaš najam. Ponekad će se dogoditi i da će vam osoblje rent a car tvrtke prilikom preuzimanja vozila ponuditi kupnju dodatnog osiguranja, ali trebate znati da imate pravo odbiti ga ako smatrate da je to nepotrebno.


  Zimske gume

  Mnogo je zemalja u kojima su zimske gume obavezne tijekom jednog dijela godine. Neke rent a car tvrtke zimske gume već uključuju u prvotnu cijenu najma, ali neke ih naplaćuju dodatno. Da biste bili sigurni koje pravilo se primjenjuje u vašem slučaju, provjerite Uvjete & odredbe, i lokalne naknade ili pitajte agenta telefonski.

  Nosači za skije/GPS/Dječja sjedala

  Sve ove naknade se plaćaju direktno na licu mjesta prilkom preuzimanja vozila. Ponekad Uvjeti, odredbe i lokalne naknade uključuju okvirni trošak za svaku stavku. Iako možete izravno izvijestiti rent a car tvrtku da želite neku od navedenih dodatnih usluga prilikom preuzimanja vozila, možete i nas prethodno obavijestiti te mi možemo zatražiti rezervaciju i tako osigurati njihovu dostupnost.

  Ovisno o vašim potrebama, možete birati između više opcija dodatne opreme. Najčešće se iznajmljuju GPS uređaji, dječja sjedala i, u sezoni, nosači za skije i lanci za snijeg. Rent a car tvrtke naplaćuju ih na dnevnoj bazi, a njihove cijene mogu značajno varirati. Ova dodatna oprema uvijek predstavlja dodatni trošak koji treba uzeti u obzir, i koji će povećati ukupnu cijenu najma. Jedina iznimka je ako su već uključeni u cijenu. Budite vrlo oprezni ako se odlučite za njih jer ćete biti odgovorni za bilo kakvu štetu ili gubitak istih. Dio gore navedene opreme je neobavezan, ali dječja sjedala ili lanci za snijeg, na primjer, su u nekim zemljama obavezni i propisani zakonom. Da biste sebi uštedjeli veliku novčanu kaznu, preporučujemo da istražite propise koji se odnose na pojedine zemlje u vezi sa dodatnom opremom. Za više informacija pročitajte naše stranice s informacijama ili kontaktirajte Auto Europe stručnjake za rezervacije .

  Izbjegnite plaćanje dodatnih naknada: Najbolji način da uštedite na dodatnoj opremi je da obratite pažnju na posebne ponude Auto Europe, poput besplatnog GPS-a, više kategorije vozila, dodatnih vozača itd. Nema razloga zašto ne biste ponijeli i svoj GPS, prijenosne WiFi uređaje ili dječja sjedala ako vam ne smeta putovanje s ogromnim prtljagom. To će definitivno smanjiti troškove prilikom preuzimanja.


  TL;DR

  Uvijek pročitajte Uvjete, odredbe i lokalne naknade na našem zaslonu za rezervacije, kako biste dobili važne informacije u vezi s lokalnim naknadama i nemojte reći predugačko je, ne čita mi se. Iste su također naznačene na vašem voucheru. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, a radije razgovarate sa stvarnom osobom koja se bavi neosobnim internetskim stranicama, nazovite naš besplatni broj u bilo kojem trenutku prije, za vrijeme ili nakon najma i netko od naših sjajnih agenata potrudit će se da vam pomogne i pruže vam sve potrebne informacije.

  Pretraživanje bloga