Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE
  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Pretraživanje bloga


  Pretraživanje blogova......

  Moj prvi najam vozila - Mladi vozači i rent a car

  Ako je sav stres polaganja vozačkog ispita iza vas i sada ste sretni vlasnik vozačke dozvole, onda jedva čekate da je iskoristite za izlazak s prijateljima. Kao mladi vozač sa godinu dana prakse imate zeleno svjetlo za svoj prvi najam vozila u Hrvatskoj ili u inozemstvu. Auto Europe nudi mladim vozačima mogućnost da unajme automobil od različitih rent a car tvrtki širom svijeta. Vozila dostupna za najam mladim ljudima obično pripadaju mini i economy kategorijama. Ponekad lokalna rent a car tvrtka može odobriti i compact kategoriju. Međutim, kao mladi vozač morate ispuniti neke osnovne zahtjeve i naučiti neke činjenice o najmu, i naravno, iznad svega biti oprezni i pažljivi prilikom vožnje.

  Minimalna starosna granica

  Ovisno o državi u kojoj unajmljujete vozilo, variraju i pravila o starosnoj granici. U Hrvatskoj se mladim vozačima smatraju osobe od 18 do 26 godina. Neke su rent a car tvrtke granicu podigle na 21 godinu starosti i minimalno 1 - 2 godine posjedovanje vozačke dozvole za niže kategorije vozila, a 26 godina i 2 godine posjedovanja vozačke dozvole za više kategorije. Skoro u svim slučajevima se plaća i naknada za mlade vozače. Kako svaka rent a car tvrtka ima drugačije uvjete, svakako se prilikom pretrage dobro informirajte, ili nas kontaktirajte.

  Osobna iskaznica & vozačka dozvola

  Prilikom preuzimanja vozila ćete trebati predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu, ovisno o državi u kojoj unajmljujete vozilo. U većini slučajeva morate imati valjanu vozačku dozvolu najmanje 1 godinu. U nekim državama, kao npr. u Engleskoj, potrebna je dodatna provjera vozačke dozvole, koja se vrši putem državnih agencija. I ovdje se preporučuje detaljna provjera uvjeta putovanja i vožnje u zemlji u koju namjeravate putovati, kako bi znali što točno trebate imati i bez komplikacija preuzeti svoje vozilo.

  Kreditna kartica

  Za preuzimanje vozila neophodno je imati važeću kreditnu karticu koja mora glasiti na ime glavnog vozača. Ovo je obavezno radi sigurnosnog pologa. Bez obzira na način plaćanja rezervacije putem interneta, lokalna rent a car tvrtka u trenutku preuzimanja, od vozača zahtijeva sigurnosni polog za vozilo. Visina pologa se uglavnom kalkulira kako slijedi; (minimalno: iznos učešća u šteti + gorivo + PDV). Taj iznos se rezervira na međunarodnoj kreditnoj kartici koja glasi na ime glavnog vozača (novčani polozi, maestro, switch, visa elektron, prepaid kartice i debitne kartice svih vrsta se ne prihvaćaju). Na kreditnoj kartici mora biti ime i prezime glavnog vozača, što znači da ne možete koristiti ni onu od vaših roditelja. Po završetku najma se ovaj iznos vraća u cijelosti, pod uvjetom da se vozilo vrati u istom stanju u kakvom je i unajmljeno. Ponekad rent a car tvrtke nude dodatno osiguranje kako bi blokirali niži polog na debitnoj kartici. Međutim, to morate provjeriti prije rezervacije vozila. Nazovite naš tim na +49 89 412 097 83 kako bismo vam pomogli pronaći najbolju opciju

  Naknade za mlade vozače

  Svi mladi vozači moraju platiti tzv. naknadu za mlade vozače čiji iznos varira ovisno o rent a car tvrtki. Visina naknade se kreće od 5 do 30 € dnevno, kako u Hrvatskoj, tako i u kontinentalnoj Europi.

  Dodatni vozač

  Ako na svoj ugovor o najmu želite prijaviti i dodatnog vozača, tada i za njega trebate platiti naknadu za dodatnog vozača, a ukoliko je i dodatni vozač mlađi od 26 godina, i za njega se plaća naknada za mlade vozače

  Pretraživanje bloga