Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE
  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Pretraživanje bloga


  Pretraživanje blogova......

  Naši najkorisniji savjeti za najam vozila - Cjelovit vodič kroz rent a car

  Vjerojatno se svi možemo složiti sa činjenicom da najam vozila može biti ponešto zahtijevan proces, pa čak i za one iskusnije, i čini se da prije nego što dođemo do točke na kojoj možemo odabrati vozilo, imamo bezbroj zbunjujućih koraka koje trebamo napraviti i beskonačan niz informacija koje treba obraditi. Srećom, mi u Auto Europe svjesni smo ove činjenice i stoga smo sastavili iscrpan vodič s najboljim savjetima za najam vozila, koji ne sadrži samo korisne savjete o stvarimo o kojima trebate razmišljati prije rezervacije, već uključuje i savjete o preuzimanju i povratu vozila, te informacije o tome, ukoliko je potrebno, što učiniti po završetka najma.

  Da bi sve bilo još jasnije, vodič kroz rent a car podijelili smo na nekoliko cjelina

  Prije rezervacije – Procjena troška najma

  Proces rezervacije vozila započinje posjetom našoj web stranici, tjednim, ili čak mjesecima prije samog početka najma. Iznimno važan faktor pri tome je cijena najma, a naša web stranica će vam uveliko olakšati potragu, jer ćete na njoj naći najveći izbor vozila i rent a car tvrtki te potpuno transparentne ponude i cijene najmova u realnom vremenu, koje su ujedno i najpovoljnije.

  Kada rezervirate vozilo posredstvom tvrtke Auto Europe, vi kao klijent ćete imati dobrobiti iz iskustava koje je tvrtka skupljala desetljećima, i naravno iz iskustava naših renomiranih partnera. Predano smo radili na njegovanju dugogodišnjih i vrlo čvrstih partnerstava sa svim vodećim svjetskim rent a car tvrtkama kojima možete vjerovati, tvrtkama kao što su to Budget, Thrifty, Dollar, Avis, Hertz, Alamo, Enterprise, Sixt i Europcar.

  Kako mogu rezervirati vozilo putem Auto Europe?

  Sam proces rezervacije ne može biti lakši nego što jeste. Sve što trebate napraviti je posjetiti web stranicu Auto Europe, odabrati lokacije preuzimanja i povrata vozila kao i datum željenog najma. U nekoliko sekundi ćete dobiti izlist cijena od različitih rent a car tvrtki koje posluju na odabranoj lokaciji, i dobiti priliku usporedbe prije nego što potvrdite rezervaciju. Imajte na umu da uvijek imate dodatnu pogodnost otkazivanja rezervacije do 48 sati prije vremena preuzimanja vozila!

  No, prije potvrde rezervacije treba razmotriti još neke stvari. Jedna od njih su i jednosmjerni najmovi. Ako vozilo želite preuzeti na jednoj lokaciji, a vratiti na drugoj, bez obzira da li se radi o različitim gradovima, ili čak državama, sasvim je moguće! Možda ćete poželjeti vozilo preuzeti u Austriji ili Hrvatskoj, a vratiti ga u Njemačkoj. Samo odaberite željene lokacije preuzimanja i povrata vozila, i sačekajte nekoliko trenutaka na rezultate pretrage. Imajte na umu da rent a car tvrtke obično naplaćuju uslugu jednosmjernog najma, odnosno povrata vozila na drugačiju lokaciju od one na kojoj je preuzeto. Za više informacija molimo nazovite nas na +49 89 412 097 83 i rado ćemo vam pomoći oko svega što je vezano za najam vozila.

  Također je važno napomenuti da postoje i drugi dodatni troškovi koje treba uzeti u obzir, primjerice ako ste mladi (mlađi od 25 godina), ili pak stariji vozač, ili vam je potreban GPS uređaj da biste se prebacili od točke A do točke B. Ne zaboravite i troškove goriva, cestarina i parkiranja tijekom vašeg putovanja. Provjerite da li vaš voucher za najam vozila navodi neograničenu kilometražu ili postoji ograničenje! Ako ograničenje postoji, obavezno izračunajte ukupnu udaljenost vaše rute, kako biste izbjegli dodatni trošak, odnosno kako biste ga minimalizirali.

  Planirate li tijekom najma putovati u inozemstvo?

  Ovo je još jedna stavka prilikom najma vozila koju koji treba pažljivo razmotriti prije potvrde rezervacije. Trebate se upoznati sa pravilima koja se primjenjuju u odgovarajućim zemljama u koje najmjeravate putovati, jer se odredbe i uvjeti razlikuju od jedne rent a car tvrtke do druge, i od zemlje do zemlje. Nekim je kategorijama i markama vozila zabranjeno voziti izvan granica zemlje, a u većini slučajeva ćete trebati platiti dodatnu naknadu zbog toga što vožnja preko državne granice zahtijeva dodatno osiguranje.

  I tijekom samog procesa rezervacije, u slučaju kada vam nešto nije potpuno jasno, više informacija o ograničenjima putovanja u druge zemlje ili o dodatnim naknadama možete pronaći na našoj web stranici, no ako se želite dodatno osigurati, nazovite naše stručno osoblje na +49 89 412 097 83, gdje možete dobiti sve informacije vezane za vaše putovanje. Prilikom preuzimanja vozila, obavezno i uvijek obavijestite rent a car tvrtku o svojim planovima putovanja, a oni će vam dati sve upute koje vam trebaju za posjet određenoj zemlji. Također ne propustite pročitati naš blog na temu dodatnih troškova i lokalnih naknada.

  Koja pokrića trebam za svoj najam vozila?

  Koja pokrića trebam za svoj najam vozila?Prilikom rezervacije najma vozila posredstvom Auto Europe, uvijek imate potrebno obavezno pokriće za vožnju u datoj zemlji. Međutim, morate biti svjesni da ste kao klijent uvijek odgovorni za iznos učešća u šteti u slučaju štetnog događaja. Iznos učešća u šteti može varirati ovisno o rent a car tvrtki, lokaciji, kategoriji vozila itd., autorizira se na vašoj kreditnoj kartici i vraća se u cijelosti ukoliko se vozilo vrati u istom stanju u kakvom je i preuzeto.

  U dodatku na osnovno pokriće i redovno pokriće za otkup odgovornosti učešća u šteti nastaloj na karoseriji vozila na umanjen iznos (CDW -Collision-damage Waiver), nudimo i opsežan izbor opcija za dodatna pokrića kako bi se minimalizirali troškovi u slučaju neočekivanog oštećenja vozila za najam. Ako želite saznati više o ovim opcijama, i želite biti u potpunosti informirani o rent a car pokrićima, kliknite ovdje.

  Preuzimanje vozila za najma – Savršeni Pick-Up

  Planiranje je završeno, putovanje je započelo i stigli ste na svoje odredište. U uredu rent a car tvrtke, sve što zaiste želite je što prije dobiti ključeve vozila i započeti odmor. Ipak, prije toga, važno je da upamtite nekoliko stvari kako biste kasnije izbjegli probleme i osigurali si putovanje sa što manje stresa.

  Proces preuzimanja vozilaPrvo, i vjerojatno najvažnije od svega jeste temeljita provjera vozila radi utvrde postojećih oštećenja. Ako pronađete udubljenja ili ogrebotine koje nisu registrirane na obrascu za štete, obavezno se morate pobrinuti za to da osoblje rent a car tvrtke zabilježi i označi iste. Zajedno sa predstvnikom rent a car tvrtke pažljivo pregledatje sve površine, stakla i gume vozila i fotografirajte cijelo vozilo kako biste imali dokaz u slučaju kasnijih sporova.

  Također provjerite poklapa li se količina goriva u spremniku sa količinom navedenom u vašem ugovoru o najmu. Ukoliko nije drugačije naznačeno, spremnik bi trebao biti pun i takvog ga trebate i vratiti. Prije nego krenete, ne bi bilo loše provjeriti pritisak u gumama i provjeriti funkcioniraju li sigurnosni pojasevi i ostala dodatna oprema poput USB priključaka, autoradia, klima uređaja, GPS uređaja itd.

  Što se tiče same vožnje i vozila, evo i nekoliko pitanja koja biste prije nego napustite lokaciju trebali postaviti predstavniku rent a car tvrtke;

  • Kako se pali vozilo? (Moderni automobili imaju drugačiji sustav od starijih, pa je najbolje provjeriti!)
  • Kako se otvara poklopac od goriva?
  • Koje gorivo treba koristiti?
  • Kako se pale svjetla?
  • Kako se uključuju brisači (i prednji i zadnji)?
  • Ima li vozilo zamjensku gumu, i ako ima, gdje se nalazi?
  • Gdje se nalazi gumb za klimatizaciju? (Nije uvijek odmah uočljivo, a i sva vozila su različita)
  • Postoji li u blizini benzinska postaja na kojoj mogu tankirati vozilo prije povrata istog?
  • Gdje točno trebam vratiti vozilo?
  • Na koji broj treba nazvati ako se dogodi nešto neočekivano? Je li dostupan 24 sata, 7 dana u tjednu?

  Za vrijeme najma – Na putu

  A sad onaj zabavni dio - samo putovanje! Kad ljudi posjete web stranicu Auto Europe i prilikom rezervacije često razmišljaju kakvim će se sve cestama i predjelima voziti. Bilo da se radi o ležernoj vožnji niz Jadransku magistralu, Route 66 ili o uzbudljivom putovanju po australskom Great Ocean Road-u, sasvim je izvjesno da će vam prekrasni planinski vidici oduzeti dah ili će vas senzacionalni krajolici potpuno ostaviti bez riječi.

  Ali, što ako...?

  Ali, što ako se nešto dogodi na putu? Što ćete učiniti ako se vozilo iznenada pokvari ili ako ga nekim slučajem zaključate, a ključevi ostanu unutar vozila? Obje ove situacije se događaju puno češće nego što možete zamislite i vrlo lako se možete i vi naći u sličnoj neprilici.

  Uobičajeno je pozvati pomoć na cesti, stoga provjerite prilikom preuzimanja vozila je li ova usluga uključena u cijenu. Uvijek vodite računa da vam je telefonski broj pri ruci kad god koristite vozilo. Na našoj objavi na blogu pročitajte više o tome što učiniti ako vam se dogodi prometna nezgoda ili kvar vozila za najam.

  Gdje parkirati vozilo za najam?

  Parkiranje postaje sve važnija stavka... jeste li razmišljali o tome gdje ćete parkirati vozilo za najam prilikom posjeta metropolama poput Londona, Rima ili New Yorka? Parkiranje će biti stalna nedoumica, pogotovo kada trebate provesti noć u nepoznatom velikom gradu. Predlažemo da potrošite nešto vremena istražujući online prije putovanja i napravite plan puta. Iako su nešto malo skuplja, u velikim gradovima je uvijek pametno koristiti sigurna parkirališta, jer su vozila za najam često meta za kradljivce automobila. Možda nije loše da prilikom odabira smještaja kao ključni faktor pretrage postavite mogućnost parkiranja, i na taj način sebi uvelike olakšate.

  Najbrža ruta - nije uvijek i nabolji odabir

  Putovanje sa GPS uređajemSigurno već i sam znate da najbrža ruta nije uvijek najbolja? Navigacijski uređaji izvrsna su moderna pogodnost, ali ne sugeriraju uvijek najljepšu i najugodniju rutu. Provjerite postoje li na vašem putu neke lokalne turističke atrakcije i ne bojte se zanemariti GPS i skrenuti sa zacrtane rute te posjetiti kakav tisuću godina stari dvorac u planinama, ili neki restoran koji jednostavno ne smijete zaobići. Ukratko, uvijek vrijedi provjeriti sve mogućnosti i ne osloniti se samo na podatke koje vam daju navigacijski uređaji, jer umjesto sumorne vožnje autocestom, često je puno zabavnije voziti prekrasnim zavojitim krajolicima, pa čak i kada to traje koji sat dulje. Jednostavno imate bolju priliku doživjeti zemlju po kojoj putujete.

  Povrat vozila – Neka uvijek bude iskustvo bez stresa

  Nakon nekoliko uzbudljivih dana ili možda tjedana na putu, vrijeme je za povrat vozila i za povratak kući. Ali prije vraćanja ključeva osoblju rent a car tvrtke, trebate imati na umu još nekoliko stvari.

  Vraćanje vozila na vrijeme

  Iako zvuči neproblematično, jako često se događa da klijenti kasne sa povratom vozila. Moramo naglasiti da vozilo uvijek treba vratiti točno u vrijeme koje ste naznačili na rezervaciji, odnosno u vrijeme koje je navedeno na vašem ugovoru o najmu. Ukoliko to ne učinite, mogli biste rent a car tvrtki prouzročiti dodatne probleme i time vjerojatno morati platiti dodatnu naknadu. Neke rent a car tvrtke nude uslugu ostavljanja dokumentacije i ključeva vozila u drop boxu, koji možete koristiti ako vozilo vraćate izvan radnog vremena. Ako je dostupna, ovu opciju prethodno treba dogovoriti sa rent a car tvrtkom. U tom slučaju parkirajte vozilo na dogovorenom mjestu i ubacite ključeve u drop-box. Više o drop-boxu saznajte u našoj prethodnoj blog objavi.

  Trebam li vozilo vratiti sa punim spremnikom?

  Gorivo - Vratite vozilo punog spremnikaGorivo je još jedna ključna stavka pri povratu vozila za najam. Najčešće se posredstvom Auto Europe vozila unajmljuju upravo uz primjenu pravila full-to-full ' - što znači da vozilo preuzimate punog spremnika, i takvog ga trebate i vratiti. Ne zaboravite provjeriti nalazi li se u neposrednoj blizini lokacije na koju trebate vratiti vozilo benzinska postaja, bilo da se radi o zračnoj luci, ili o lokaciji u gradu. Također biste uvijek trebali voditi računa o lokalnim praznicima, jer su benzinske postaje na te datume često zatvorene, ili imaju skraćeno radno vrijeme, osobito u ruralnim područjima. No, ako iz bilo kojeg razloga niste u mogućnosti napuniti spremnik, naravno da vozilo možete i tako vratiti, ali imajte na umu da će vam lokalna rent a car tvrtka naplatiti višu cijenu goriva, kao i uslugu tankiranja.

  Kad smo još kod goriva, vrijedi napomenuti da se ponekad može dogoditi da mjerač goriva na instrumentnoj ploči ne naznači da je spremnik pun, iako znate da jeste. Prilikom tankiranja sačuvajte račun na kojem je vidljivo gdje ste tankirali, u koje vrijeme i koju količinu i (nije loše naznačiti i registrasku oznaku vozila), tako da za svaki slučaj imate dokaz o tome da je vozilo zaista napunjeno! Ne treba napominjati da uvijek trebate paziti da utočite ispravno gorivo!

  Je li sve u redu sa vozilom za najam?

  Konačno, kad predate ključeve osoblju lokalne rent a car tvrtke, pobrinite se da dobijete potvrdu da na vozilu nisu pronađena dodatna oštećenja bilo koje prirode (osim onih regostriranih prilikom preuzimanja vozila) te da mjerač goriva pokazuje pun spremnik. Prije nego što napustite ured ili lokaciju, uvijek sa osobljem rent a car tvrtke provjerite sve stavke oko kojih eventualno imate nedoumice.

  Korisnička podrška nakon najma – Kako stupiti u kontakt?

  Ako ste imali problema s najmom vozila ili imate bilo kakvih pitanja u vezi s svojim prethodnim najamom, našoj službi za korisnike se možete obratiti putem sljedećeg obrasca . Svi problemi do kojih dođe tijekom vašeg najma moraju biti prijavljeni u roku od 90 dana od datuma završetka najma. U protivnom vam nećemo biti u mogućnosti pomoći.

  Iskreno se nadamo se da će vam ovaj vodič sa najboljim savjetima za najam vozila biti od koristi za vaše sljedeće putovanje i da će vam sljedeća rezervacija vozila biti malo manje naporna. Ako imate dodatnih pitanja, više pročitajte na našoj web stranici Najčešće postavljana pitanja . Uz to, uvijek možete kontaktirati naše stručno osoblje. Samo nas nazovite ili nam pošaljite e-mail.

  Želimo vam sigurnu vožnju i sretan put!

  Natrag na vrh

  Pretraživanje bloga