Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE
  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Pretraživanje bloga


  Pretraživanje blogova......

  Nezgoda ili kvar unajmljenog vozila

  Nitko ne voli razmišljati o prometnim nezgodama i kvarovima, posebno ne kada smo jako uzbuđeni zbog nadolazećeg odmora. I iako nitko zapravo ne želi prometne nesreće ili kvarove vozila, oni se svejedno događaju. I bez obzira koliko smo zauzeti planiranjem našeg zasluženog odmora, informiranost o tome što učiniti u takvoj neočekivanoj situaciji trebao bi biti dio našeg rezervnog plana.

  Sigurnost

  Prvo i najvažnije - u slučaju prometne nesreće morat ćete djelovati brzo. Najvažnija stvar koju trebate učiniti je provjeriti jesu li svi sigurni i zdravi. Morat ćete provjeriti ima li ozlijeđenih i skloniti sebe i sve uključene strane na sigurno. Možda ćete trebati nazvati Prvu pomoć pa obavezno zapišite broj prije putovanja u inozemstvo. Nadamo se da ga nikad nećete morati koristiti, ali trebali biste ga imati za svaki slučaj.

  Sigurnost

  Fotografije

  Kada ste se uvjerili da su svi dobro i na sigurnom, fotografirajte prizor i sve automobile ili predmete uključene u nezgodu. Ove fotografije kasnije bi mogle biti od najveće važnosti, jer pružaju vrijedne dokaze potrebne za zahtjev za osiguranje

  Koga zvati?

  U slučaju prometne nezgode ili krađe vozila za najam, dužni ste što prije nazvati policiju i u roku od 24 sata obavijestiti lokalnu rent a car tvrtku o tome što se dogogdilo. Naravno, najbolje je odmah obavijestiti rent a car tvrtku kako bi vam oni moglo pomoći u organiziranju pomoći na cesti. Ako primijetite bilo kakvu novu štetu koja nije ranije zabilježena, na primjer tijekom preuzimanja vozila, također biste trebali obavijestiti rent a car tvrtku.

  Oštećenje vozila

  Vozilo oštećeno od nepoznatog počinitelja

  Ponekad se može dogoditi da se nakon lijepe šetnje gradom vratite na parkiralište i zatečete izgrebano ili oštećeno vozilo za najam. Krivac je već odavno nestao a vama je ostalo oštećeno vozilo. U slučaju takvog otežavajućeg događaja ili bilo kakve nove štete na automobilu uslijed parkiranja ili, možda, udara u nečiju imovinu, također morate podnijeti policijsko izvješće u roku od 24 sata i obavijestiti rent a car tvrtku što je prije moguće.

  Čak i ako nije ništa ozbiljno, obavijestite lokalne vlasti i rent a car tvrtku. U protivnom, vaš zahtjev za povrat sredstava smatrat će se nevažećim.

  Popravke vozila

  Još jedna stvar koju treba imati na umu je da su popravke i zamjena dijelova automobila nakon nezgode bilo koje vrste po vlastitom nahođenju zabranjene. Lokalna rent a car tvrtka mora dati suglasnost i ovlaštenje za popravak prije obavljanja bilo kakvih radova na automobilu.

  Probušena guma

  Uloga Auto Europe

  Pod pretpostavkom da ste za svoj najam vozila kupili dodatno pokriće koje nudi Auto Europe, morat ćete zatražiti povrat novca koji ste koristili za plaćanje štete. Izuzetno je važno imati na umu da u svim nezgodama u kojima je učestvovala treća osoba morate odmah kontaktirati lokalnu policiju i podnijeti izviješće. Ne zaboravite uzeti sve podakte i pojedinosti o trećoj strani. Ne zaboravite odmah obavijestiti lokalnu rent a car tvrtku, policiju i Auto Europe.

  Svi zahtjevi podnose se preko Rightpath Insurance Solutions Limited web stranice , gdje možete predati svoj zahtjev i svu popratnu dokumentaciju. Uz potpisan obrazac, trebat ćete predati i dodatnu dokumentaciju koja je navedena na stranici.

  Probušena guma

  Stajanje na cesti radi probušene gume i nije baš idilična slika ugodnog odmora. Ako vam se tijekom putovanja ipak dogodi da guma pukne ili se ispuše, u vozilu za najam ćete obično pronaći rezervni kotač koji možete sami promijeniti. Za ozbiljnije probleme i kvarove, možete nazvati pomoć na cesti ili lokalnu rent a car tvrtku. Molimo vas da se inofrmirate o odabiru i vrsti pokrića koje će najviše odgovarati vašim potrebama, bilo da je to izravno od rent a car tvrtke ili od Auto Europe.

  Sada kad ste dobro informirani, možete bezbrižno putovati s Auto Europe! Sretan i siguran put!

  Pretraživanje bloga