Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE
  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Pretraživanje bloga


  Pretraživanje blogova......

  Vodič za autosjedalice

  Prema novim EU regulativama, sva djeca visoka do 150 centimetara i teška do 36 kilograma moraju koristiti odgovarajuće dječje sjedalo tijekom vožnje u automobilu. Pripremili smo kratki vodič i pojasnili koje sjedalo treba koristiti za bebe, a koje za veću djecu i koji je booster odgovarajući za vaše dijete. Ako ste u nedoumici, i ne znate koju autosjedalicu odabrati za svoje dijete - pročitajte ovaj blog i osigurajte i svojim najmlađima sigurno putovanje.

  Autosjedalica za bebu okrenuta prema natrag
  Težina: Bebe težine do 13kg
  Starost: Približno 12-15 mjeseci

  Autosjedalice okrenute prema unatrag sigurnije su i bolje štite bebina leđa, vrat i glavu u odnosu na one okrenute prema naprijed. Položaj okrenut prema nazad preporučuje se sve dok vaše dijete ne postigne najveću težinu – obično oko 16 kilograma - ili visinu preporučenu od strane proizvođača auto sjedalice. Kada je djetetova glava viša od vrha sjedala, stavite sjedalicu u položaj usmjeren prema naprijed.

  Oprez: Nikada ne stavljajte sjedalice za bebe okrenute prema unatrag na suvozačko sjedalo u automobilu opremljeno suvozačkim zračnim jastukom!

  Autosjedalica za djecu okrenuta prema naprijed
  Težina: 9-18kg
  Starost: Približno 9 mjeseci - 4 godine

  Kada vaše dijete postane prevelik za autosjedalice za novorođenčad koje su okrenute prema unatrag, možete početi koristiti dječje sjedalice koje su okrenute prema naprijed.

  Booster autosjedalica za djecu
  Težina: 15-25kg
  Starost: Približno 4-6 godina

  Booster jastuk
  Težina: 22-36kg
  Starost: Približno 6-12 godina

  Booster jastuci sastoje se samo od donjeg dijela dječjeg sjedala. Gornji dio tijela djeteta zaštićen je sigurnosnim pojasom. Važno je prilagoditi visinu sigurnosnog pojasa prema visini djeteta. Imajte na umu da je vozač zakonski obavezan osigurati odgovarajuća sjedala za putnike mlađe od 17 godina. Prilikom procesa rezervacije na našoj internet stranici ste u mogućnosti dodati sjedalo za bebe i dječju autosjedalicu.

  Također nas možete nazvati i na +49 89 412 097 83 i rezervirati najam vozila sa dječjom autosjedalicom ili od našeg agenta možete zatražiti da vam dodatnu opremu naknadno doda u prethodno izvršenu online rezervaciju. Ne bi bilo loše svu dodatnu opremu rezervirati unaprijed, uključujući i dječja sjedala, jer njihova dostupnost može biti ograničena. Želimo vam sretan put!

  Pretraživanje bloga