Auto Europe

 • CROATIA
 • KONTAKTIRAJTE NAŠE AGENTE ZA REZERVACIJE
  Najam vozila diljem svijeta
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Najam vozila diljem svijeta

  Pretraživanje bloga


  Pretraživanje blogova......

  Zračna luka Ženeva - Najam vozila u Francuskoj ili u Švicarskoj

  Sigurno ste već primijetili da je Ženeva u rezervacijskom sustavu Auto Europe navedena i pod Švicarska i pod Francuska, iz razloga koji vam je zasigurno poznat, a taj je da se zračna luka Ženeva nalazidi rektno na švicarsko-francuskoj granici, i ima i švicarski i francuski dio, a vi možete birati u kojem dijelu želite preuzeti svoje vozilo za najam. Koj je dio bolji za vas, ovisi o mnogim stvarima, a postoje prednosti za preuzimanje u svakom od ova dva dijela. Evo nekih stvari koje biste mogli uzeti u obzir.

  Prije svega, najam vozila u francuskom dijelu obično je povoljniji od najma u švicarskom dijelu, unatoč činjenici da je PDV u Švicarskoj niži nego u Francuskoj. Ovo nije nezanemariv podatak, jer mnogi od nas posežu za jeftinijom varijantom, no prije nego se odlučite, uzmite u obzir i neke druge stvari.

  Ako planirate vožnju švicarskim autocestama, trebat će vam vinjeta . Mnoge rent a car tvrtke na švicarskoj strani izdaju vozila koja vinjete već imaju, dok sa francuske strane to nije slučaj, ili je jako rijedak. S druge strane, ako ste se planirali voziti po Francuskoj, trebate u vozilu za najam imati i alkotest jer ga francuski zakon propisuje, i plaćate kaznu, ako ga nemate. Rent a car tvrtke na francuskoj strani ih uključuju u najam i naći ćete ih u njihovim vozilima, ali je malo vjerojatno da ćete ih naći u automobilima na švicarskoj strani.

  Ako ste se zaputili u planine ili u snježna područja, sigurno će vam trebati zimske gume . Svi naši partneri u švicarskom dijelu izdaju svoja vozila sa zimskim gumama za vrijeme zimskih mjeseci, u skladu sa švicarskim zakonodavstvom i one su obično već uključene u cijenu koju ste platili za najam vozila, a samo se u nekim slučajevima navode kao dodatna oprema, i u tom se slučaju plaćaju lokalno.

  Ako ste rezerivarali najam vozila u francuskom dijelu, onda trebate znati da vozila obično nisu opremljena zimskim gumama (u najboljem slučaju će biti opremljene cijelo-sezonskim gumama), ali u tom slučaju na lokaciji uvijek možete iznajmiti lance za snijeg. Iako gume za snijeg nisu obavezne u Francuskoj, lanci za snijeg u određenim uvjetima jesu - tako da ako planirate put u planine ili u područja u kojima se očekuju snježna padavine, uvijek unajmite i lance za snijeg.

  Savjeti profesionalaca: kupnja lanaca za snijeg je dokazano jeftinija od unajmljivanja istih na lokaciji.

  Želite li izbjeći švicarsku autocestu prilikom preuzimanja vozila na francuskoj strani, imajte na umu da ćete morat ćete voziti kroz Ženevu. Ako niste upoznati sa gradom, razmislite o unajmljivanju GPS uređaja od lokalne rent a car tvrtke. Također mislite na to da vozilo trebate vratiti na onu lokaciju, odnosno na onaj dio zračne luke u kojem ste ga i preuzeli, inače može doći do naplate naknade za jednosmjerni najam.

  Nadamo se da će vam ovaj članak biti od koristi. Kao i uvijek, vaši komentari ili pitanja u dijelu predviđenom za to ispod su vijek dobrodošli. Radujemo se i vašem posjetu na Facebooku ili na Twitteru.

  Pretraživanje bloga